fbpx

Light the Night с Isaac Tichauer и DJ Kaloo

Тази година, нощта на галериите и музеите в Пловдив ще се проведе на 11-ти и 12-ти септември. Фестивалът Нощ/Пловдив обещава да даде една различна гледна точка за света, чрез повече от 100 събития на български и международни артисти. Едно от тях ще бъде откриващото парти на фестивала – Light The Night, което ще се състои на 11-ти септември, петък, в Операта в Пловдив. Хедлайнер на събитието ще бъде австралийският DJ и продуцент Isaac Tichauer.

Ако си редовен наш читател, то със сигурност неведнъж сме те облъчвали с приятните house и nu-diso подкасти и миксове на Tichauer. На всичко отгоре, австралиеца е водещо име в ростера на един от любимите ни лейъли – French Express, които издадоха и дебютният му албум Devotion през лятото на 2012. Това, което може би не знаеш за него е, че той е професионален пианист и е роден напълно глух. В детските си години възвръща част от слуха си, но само в лявото ухо, което пък го различава до известна степен от Бетовен. Дълги години живее и работи в Лондон, а преди известно време се установи в Берлин. Меката на електронната музика, определено влияе на творчеството на всеки един продуцент и със сигурност не е подминала и това на Isaac Tichauer. Доказателство е последният му сингъл Yesterday, който се появи в края на юли, както и редица негови сетове от най-различни фестивали това лято.

На партито в Операта в Пловдив, преди и след Isaac Tichauer ще слушаме и нашият главен редактор Kaloo. Като за начало ни е приготвил house и deep house селекция, а за финал – techno саунда, който все още ни държи след bassline.bg block партито по време на София Диша само преди седмица. Да не пропуснем да отбележим, че за изключителния line-up трябва да отправим благодарности към колегите от djbook.bg

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

a1423466527_10
KiNK – Home EP

KiNK – Home EP

KiNK presents Home! This aptly titled EP is the debut release on the newborn label Sofia. Founded by Strahil Velchev and Konstantin Petrov, Sofia is not only the physical location where this music was made, the city where they met and developed as artists, but also a paradox that is reflected in the art and music that comes from the place.