Light the Night с Isaac Tichauer и DJ Kaloo

Тази година, нощта на галериите и музеите в Пловдив ще се проведе на 11-ти и 12-ти септември. Фестивалът Нощ/Пловдив обещава да даде една различна гледна точка за света, чрез повече от 100 събития на български и международни артисти. Едно от тях ще бъде откриващото парти на фестивала – Light The Night, което ще се състои на 11-ти септември, петък, в Операта в Пловдив. Хедлайнер на събитието ще бъде австралийският DJ и продуцент Isaac Tichauer.

Ако си редовен наш читател, то със сигурност неведнъж сме те облъчвали с приятните house и nu-diso подкасти и миксове на Tichauer. На всичко отгоре, австралиеца е водещо име в ростера на един от любимите ни лейъли – French Express, които издадоха и дебютният му албум Devotion през лятото на 2012. Това, което може би не знаеш за него е, че той е професионален пианист и е роден напълно глух. В детските си години възвръща част от слуха си, но само в лявото ухо, което пък го различава до известна степен от Бетовен. Дълги години живее и работи в Лондон, а преди известно време се установи в Берлин. Меката на електронната музика, определено влияе на творчеството на всеки един продуцент и със сигурност не е подминала и това на Isaac Tichauer. Доказателство е последният му сингъл Yesterday, който се появи в края на юли, както и редица негови сетове от най-различни фестивали това лято.

На партито в Операта в Пловдив, преди и след Isaac Tichauer ще слушаме и нашият главен редактор Kaloo. Като за начало ни е приготвил house и deep house селекция, а за финал – techno саунда, който все още ни държи след bassline.bg block партито по време на София Диша само преди седмица. Да не пропуснем да отбележим, че за изключителния line-up трябва да отправим благодарности към колегите от djbook.bg

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg