Light the Night с Isaac Tichauer и DJ Kaloo

Тази година, нощта на галериите и музеите в Пловдив ще се проведе на 11-ти и 12-ти септември. Фестивалът Нощ/Пловдив обещава да даде една различна гледна точка за света, чрез повече от 100 събития на български и международни артисти. Едно от тях ще бъде откриващото парти на фестивала – Light The Night, което ще се състои на 11-ти септември, петък, в Операта в Пловдив. Хедлайнер на събитието ще бъде австралийският DJ и продуцент Isaac Tichauer.

Ако си редовен наш читател, то със сигурност неведнъж сме те облъчвали с приятните house и nu-diso подкасти и миксове на Tichauer. На всичко отгоре, австралиеца е водещо име в ростера на един от любимите ни лейъли – French Express, които издадоха и дебютният му албум Devotion през лятото на 2012. Това, което може би не знаеш за него е, че той е професионален пианист и е роден напълно глух. В детските си години възвръща част от слуха си, но само в лявото ухо, което пък го различава до известна степен от Бетовен. Дълги години живее и работи в Лондон, а преди известно време се установи в Берлин. Меката на електронната музика, определено влияе на творчеството на всеки един продуцент и със сигурност не е подминала и това на Isaac Tichauer. Доказателство е последният му сингъл Yesterday, който се появи в края на юли, както и редица негови сетове от най-различни фестивали това лято.

На партито в Операта в Пловдив, преди и след Isaac Tichauer ще слушаме и нашият главен редактор Kaloo. Като за начало ни е приготвил house и deep house селекция, а за финал – techno саунда, който все още ни държи след bassline.bg block партито по време на София Диша само преди седмица. Да не пропуснем да отбележим, че за изключителния line-up трябва да отправим благодарности към колегите от djbook.bg

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

My Beat Music Room със Supernova

Giacomo Godi и Emiliano Nencioni са двамата DJ-и, които стоят зад мощното house/techno дуо Supernova. Те ще дойдат в България за партито My Beat Music Room, готови да ви заредят с настроение и да пускат музика специално за вас.

c06f7037-cd00-4110-ac47-30d542582173
DJ Seinfeld – Lilium EP

DJ Seinfeld – Lilium EP

Lilium is released a year on from DJ Seinfeld’s 2018 DJ KiCKS! entry, and is something of a curveball. As with all of Jakobsson’s music, it’s honest and emotive, but the sun kissed house and italo of Lilium and Lovejoy is full of happiness and optimism, in contrast to the normally melancholic mood of his productions.