Festival Guide: Troyan Riverside Festival 2015

Троян – едно магическо място сред планините на централна България, само на час и половина от София, отличаващо се с невероятна природна красота и запазило духа на българските традиции. Именно там ще се проведе Troyan Riverside Festival, където в рамките на три дни ще имаме възможността да се включим в различни уъркшопи, посветени на традиционното българско майсторство, да се насладим на вкусна екологична храна от местни производители, и да поемем на едно необикновено музикално пътешествие.

Музикалната програма е внимателно подбрана за любителите на електронна музика, но предлага и по нещо за всички останали, които биха предпочели да послушат нещо по-познато. Дневната програма е поверена изцяло в ръцете на Keen Acts и ще включва изпълнения на живо, които да задоволят всякакви музикални вкусове и желания. През нощта ще се наслаждаваме на house и techno селекция от родни и чуждестранни артисти, които рядко може да слушаме заедно и на едно място.

Въпреки, че до началото на фестивалът остава точно една седмица, line-up-а продължава да расте. Troyan Riverside Festival ще стартира вечерта на 24-ти юли /петък/, а до вечерта в неделния ден през 2-те му сцени ще минат Stefan Goldmann, Carlos Valdes, XDB, Steven Pieters, Pepe, Denny Trajkov, Joris Zwetsloot, Eddy Ramich, Andrej Micajkov, Soulheads и други.

Програмата на фестивалът ще предложи инстинско музикално разнообразие от имена идващи от Германия, Холандия, Испания, Хърватска, Румъния и Македония – все места в Европа, които през годните са се превърнали в центрове на електронната култура и са оставили своя местен отпечатък върху сцената.

От родна страна ще видим и чуем, някои от най-обичаните представители на местната електронна сцена – Stefak, Laylla Dane, която току що се завърна от турне в Южна Америка, Alexander Kyosev, Peter Skoog, Ramsey Hercules, Sirius & Methodikal и Disco Comrades в лицето на Emil Doesn’t Drive, Clipper и Niki Phoenix. За приятния завършек на Troyan Riverside Festival в неделния ден ще се погрижат JVDB, Vityaz и други.

Не пропускайте и специалните ни интервюта с двама от хедлайнерите на фестивала – Stefan Goldmann и XDB.

Troyan Riverside Festival 2015 ще се проведе между 24-ти и 26-ти юли в Орешак, област Ловеч. Музикалните събития са с начален час 14:00 и ще продължават до 8 сутринта. В останалото време ще можете да релаксирате сред живописната природа на Троянския Балкан или да се включите в някои от уъркшоповете по традиционни български занаяти. Фестивалът ще се проведе на 250 метра от Троянския Манастир по време на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата. На разположение са 60 места за настаняване в самия Троянски манастир, осветени от игумена на манастира, както и много къщи за гости и хотели в близост до изложението. Фестивалът разполага и с места за къмпинг. Цената на тридневен пас е 45 лв., еднодневните за петък или събота са по 25 лв., а билетът за неделния afterhours е 10 лв. Билети можете да закупите на място, в мрежата на Eventim или с един клик от бутона по-долу.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

Pan-Pot идват за Solar Easter 2016

Германското дуо Pan-Pot идват в София на 5-ти май догодина, като част от line-up-a за Solar Easter Trinity 2016. Заедно с двамата, в едната зала ще видим и чуем още Nicole Moudaber, Chris Liebing и Philip Chernikov.