Techno от Франция във Fabrica 126

Битката за музикално и културно надмощие в dance музиката между Лондон и Берлин заема все по-централно място на дансинга и в медиите. Така все по-рядко успяваме да обърнем внимание на една друга сцена, която през годините не само е направила доста за електронната музика, но и винаги е имала какво да предложи – френската. Не веднъж сме представяли на вашето внимание ревюта на албуми на изключително ярки представители от френската сцена. Дву-томният албум Love/Kraft на един от пионерите на electroclash и techno движенията във Франция още от 90-те – The Hacker например, продължава все още силно да ни впечатлява.

На 23-ти септември, във Fabrica 126 ще гостува френският DJ, продуцент и live act – Le Son Du Placard по покана на ROOM N9 и TECHNOWAY. Не се наемаме да транскрибираме псевдонимът му, но в превод означава “Шумът от шкафа”. Музиката винаги е заемала централно място в живота на Fady (както е истинското му име), но едва в края на 2014 издава първото си EP през лейбъла на френското дуо Cosmic Boys – Scander Records. Следват рилийзи и за редица други лейбъли, а само преди дни се появи и последното му EP – Brain за базирания в Берлин български лейбъл – Patent Skillz.

https://soundcloud.com/lesonduplacard/hybrid-set-demo

Le Son Du Placard ще се опита да представи на родната аудитория френската minimal techno сцена и част от собственото си виждане върху techno-то под формата на хибриден (live/dj) сет. Съпорт от родна страна ще окажат Andrez и двама от резидентите на ROOM N9 – Isau и Sotto. Мястото е Fabrica 126. Началото е след 23:00 часа. Входът е 8 лв. преди и 10 лв. след полунощ. Още за събитието можете да видите тук.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

Януарски dirtyfunk в Studio Elegantly Wasted

Астролозите предупреждават, че влиянието на ретроградния Меркурий ще отслабва до края на януари, затова не прибързвайте все още с изпълнението на важни задачи или работни планове, а се отдайте на хедонистични забавления и постновогодишни партита.

Light the Night с Isaac Tichauer и DJ Kaloo

Тази година, нощта на галериите и музеите в Пловдив ще се проведе на 11-ти и 12-ти септември. Фестивалът Нощ/Пловдив обещава да даде една различна гледна точка за света, чрез повече от 100 събития на български и международни артисти.