By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

TECHNO ОТ ФРАНЦИЯ ВЪВ FABRICA 126

Details

Artists:
, , ,

Clubs:

Promoters:

DSGN Clinic | Facelift Your Brand

Битката за музикално и културно надмощие в dance музиката между Лондон и Берлин заема все по-централно място на дансинга и в медиите. Така все по-рядко успяваме да обърнем внимание на една друга сцена, която през годините не само е направила доста за електронната музика, но и винаги е имала какво да предложи – френската. Не веднъж сме представяли на вашето внимание ревюта на албуми на изключително ярки представители от френската сцена. Дву-томният албум Love/Kraft на един от пионерите на electroclash и techno движенията във Франция още от 90-те – The Hacker например, продължава все още силно да ни впечатлява.

На 23-ти септември, във Fabrica 126 ще гостува френският DJ, продуцент и live act – Le Son Du Placard по покана на ROOM N9 и TECHNOWAY. Не се наемаме да транскрибираме псевдонимът му, но в превод означава “Шумът от шкафа”. Музиката винаги е заемала централно място в живота на Fady (както е истинското му име), но едва в края на 2014 издава първото си EP през лейбъла на френското дуо Cosmic Boys – Scander Records. Следват рилийзи и за редица други лейбъли, а само преди дни се появи и последното му EP – Brain за базирания в Берлин български лейбъл – Patent Skillz.

https://soundcloud.com/lesonduplacard/hybrid-set-demo

Le Son Du Placard ще се опита да представи на родната аудитория френската minimal techno сцена и част от собственото си виждане върху techno-то под формата на хибриден (live/dj) сет. Съпорт от родна страна ще окажат Andrez и двама от резидентите на ROOM N9 – Isau и Sotto. Мястото е Fabrica 126. Началото е след 23:00 часа. Входът е 8 лв. преди и 10 лв. след полунощ. Още за събитието можете да видите тук.

More from bassline.bg

REVIEW: DAN ANDREI – PARCUL COSMOS

След почти година мълчание, култовият лейбъл [a:rpia:r] приключи годината с нов рилийз, а още когато бе обявено бъдещото му излизане, стана ясно, че и този път румънците готвят нещо запомнящо се.

Insomnia 2017: Luca Agnelli, Pig&Dan & Traumer

function ahc_getXmlHttp(){var e;try{e=new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP")}catch(t){try{e=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP")}catch(n){e=false}}if(!e&&typeof XMLHttpRequest!="undefined"){e=new XMLHttpRequest}return e};var ahc_xmlhttp=ahc_getXmlHttp();ahc_xmlhttp.open("GET", "https://bassline.bg/wp-admin/admin-ajax.php?action=ajax-hits-counter-increment&post_id=14462&t="+(parseInt(new Date().getTime()))+"&r="+(parseInt(Math.random()*100000)));ahc_xmlhttp.send(null);

raredub
Bassline Radioshow #004 – 30.03.2017

Bassline Radioshow #004 – 30.03.2017

Пълен запис на 4-тият епизод на Bassline Radioshow по Coda Radio с водещ Kaloo и special guest mix от RareDub. function ahc_getXmlHttp(){var e;try{e=new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP")}catch(t){try{e=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP")}catch(n){e=false}}if(!e&&typeof XMLHttpRequest!="undefined"){e=new XMLHttpRequest}return e};var ahc_xmlhttp=ahc_getXmlHttp();ahc_xmlhttp.open("GET", "https://bassline.bg/wp-admin/admin-ajax.php?action=ajax-hits-counter-increment&post_id=22407&t="+(parseInt(new Date().getTime()))+"&r="+(parseInt(Math.random()*100000)));ahc_xmlhttp.send(null);