Dance Music Experience със Steve Lawler

Докато на сцената стои Steve Lawler, зад него едва ли ще видите тълпи от wannabes с чаши шампанско. Той е DJ от повече от 20 години и не се нуждае от излишни показности. На сцената обикновено излиза с черни панталони и сива тениска, а сетовете му винаги са предназначени за ушите, а не очите. И все пак, за Steve Lawler, музиката винаги е била нещо повече, нещо което всеки сам трябва да открие за себе си.

Винаги съм смятал, че музиката трябва да има цел. Не гледам на нея, като на просто нещо за слушане, а като на преживяване. Всяко нещо в живота ми, например шофирането или готвеното вкъщи, става по-добро само заради музиката. За мен, house музиката е саундтрака към по-непокорната, вълнуваща и буйна страна от моя живот. Аз не просто искам да я слушам. Искам и тя да прави нещо. Винаги по този начин съм гледал на house музиката.

Стилът на Steve Lawler се променя през годините. Пускал е всякакъв вид електронна музика, защото както казва самият той винаги има нещо ново, което да го развълнува, така че трудно бихме поставили някакви конкретни жанрови рамки на британеца.

Винаги търся нещо, което да ме развълнува, за да се наслаждавам на това, което правя. През годините в dance музиката винаги има нещо ново, което да ме развълнува, затова продължавам все още. Не обичам да стоя на сцената и просто да пускам музика. Това ме отегчава. Мисля, че самата музика трябва да е вълнуваща, за да те зарежда и вдъхновява.

За всички ценители на електронната музика, 8-ми август ще се превърне в истински празник. Един от най-добрите DJ-и в последните две десетилетия – Steve Lawler, ще покаже всичко онова, което го вълнува в съвременната dance музика и ще ни помогне, не само да я чуем, но и да я усетим, като преживяване. Британецът ще бъде подкрепен от италианския techno master – Uto Karem, което определено ще превърне вторият Beach Banquet на Comma Group в незабравим. А ние вече подгряваме със съвсем пресния сет на Steve Lawler от Mixmag Lab London където гостува на 30-ти юли.

Quotes credits: Resident Advisor

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

A Very Merry Бергшвайн Xmas в Studio EW

“Оф, не, не мога повече.” – всички сме го казвали толкова много пъти, по толкова различни поводи – достигнат праг на търпимост, запълнен обем на вместимост, адско изтощение или края на поредното стремглаво спускане към Марианската падина на тъпотията.