Dance Music Experience със Steve Lawler

Докато на сцената стои Steve Lawler, зад него едва ли ще видите тълпи от wannabes с чаши шампанско. Той е DJ от повече от 20 години и не се нуждае от излишни показности. На сцената обикновено излиза с черни панталони и сива тениска, а сетовете му винаги са предназначени за ушите, а не очите. И все пак, за Steve Lawler, музиката винаги е била нещо повече, нещо което всеки сам трябва да открие за себе си.

Винаги съм смятал, че музиката трябва да има цел. Не гледам на нея, като на просто нещо за слушане, а като на преживяване. Всяко нещо в живота ми, например шофирането или готвеното вкъщи, става по-добро само заради музиката. За мен, house музиката е саундтрака към по-непокорната, вълнуваща и буйна страна от моя живот. Аз не просто искам да я слушам. Искам и тя да прави нещо. Винаги по този начин съм гледал на house музиката.

Стилът на Steve Lawler се променя през годините. Пускал е всякакъв вид електронна музика, защото както казва самият той винаги има нещо ново, което да го развълнува, така че трудно бихме поставили някакви конкретни жанрови рамки на британеца.

Винаги търся нещо, което да ме развълнува, за да се наслаждавам на това, което правя. През годините в dance музиката винаги има нещо ново, което да ме развълнува, затова продължавам все още. Не обичам да стоя на сцената и просто да пускам музика. Това ме отегчава. Мисля, че самата музика трябва да е вълнуваща, за да те зарежда и вдъхновява.

За всички ценители на електронната музика, 8-ми август ще се превърне в истински празник. Един от най-добрите DJ-и в последните две десетилетия – Steve Lawler, ще покаже всичко онова, което го вълнува в съвременната dance музика и ще ни помогне, не само да я чуем, но и да я усетим, като преживяване. Британецът ще бъде подкрепен от италианския techno master – Uto Karem, което определено ще превърне вторият Beach Banquet на Comma Group в незабравим. А ние вече подгряваме със съвсем пресния сет на Steve Lawler от Mixmag Lab London където гостува на 30-ти юли.

Quotes credits: Resident Advisor

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

5d1e9ccf-f347-42bb-80a8-71ff969f8e7e
Tom Laws – Feel You EP

Tom Laws – Feel You EP

Alan Fitzpatrick has a lot to be proud of when it comes to his We Are The Brave imprint. Starting a label is not easy but in the last 3 years WATB has amounted a huge number of releases from world renowned artists.