Solar Summer 2015 Grande Finale

Всяко хубаво нещо си има и своя край. Колкото и да не ни се иска, най-хубавият сезон – лятото, скоро ще бъде поредния красив спомен. За повечето, 12-тото издание на Solar Summer, ще подсилва приятните усещания от него, и ще ни топли до следващото. За щастие, преди всичко това да излезе на дневен ред, предстоят още 2 нощи на пясъка и до морето, които се очертават да бъдат и най-силните.

На 21-ви август, един от най-обичаните DJ-и у нас – Hot Since 82 ще представи най-доброто от tech-house музиката, при това за пръв път извън интимната обстановка на клуба. Британецът става част от електронната сцена преди близо 15 години, но 10 години работи под истинското си име – Daley Padley. През 2012 решава да рестартира кариерата си, насойчвайки се към продуцирането под псевдонима Hot Since 82. Тази промяна отприщва вдъхновението му и само за година оглавява всички възможни чартове и влиза в line-up-ите на големите музикални фестивали по цял свят. През миналата година стартира собствен лейбъл – Knee Deep In Sound, чието име е вдъхновено от името на едно от най-успешните парчета на британеца – Knee Deep In Louise. Вероятно, съвсем логично, Hot Since 82 бе изборът на Jaymo и Andy George и лейбълът им Moda Black за първото издание на колекционерската поредица Little Black Book, която се превърна и в своебразен негов дебютен албум и безспорен наръчник по електронна музика. Едва ли има нужда да ви убеждаваме повече, особено ако сте от редовните ни читатели. По-интерсните моменти от кариерата на Hot Since 82 ви представихме първи още през 2013 в рубриката ни Artist Spotlight. По-добрите парчета, миксове и видеоклипове на британеца и лейбъла му Knee Deep In Sound все още стоят в архива ни, както и ревю на неговия Little Black Book.

Hot Since 82 ще бъде хедлайнер на малкия финал на Solar Summer 2015, който на следващата вечер ще достигне върховият си момент, а именно гостуването на Victor Calderon. Американецът ежегодно гостува у нас през август в последните 15 години – традиция стартирала още с предшественика на Solar Summer – Samsara. Така, че ако можете да отскочите до морето този уикенд, в никакъв случай не пропускайте двойния финал на Solar Summer 2015.

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

Третото издание на Radar Festival е през август

Между 10-ти и 11-ти август във Варна ще се проведе 3-тото издание на RADAR Festival. Така за трета поредна година организаторите на фестивала ще представят взаимовръзката между музиката и другите артистични форми като съвременен танц, видео арт, театър и дори нови технологии.