Dec
14
Comments Off on Artist Spotlight: Hot Since 82

Artist Spotlight: Hot Since 82

Author bassline.bg    Category MUSIC     Tags , ,


Няколко интересни факта за героят на настоящата статия: Занимава се с музика от малък. Колекционира винтидж видео игри. Горд притежател на оригинална аркадна Tekken конзола от 1994. Почитател на Bruce Lee. На 11 е арестуван с краден мотоциклет. Преди да се захване професионално с музика е бил фризьор. Колкото и банално да ви звучи началото, историята на британския DJ и продуцент Hot Since 82 е увлекателен пример за магията, която понякога носи псевдонима и лекотата, с която постигаш всичко, когато успееш да откриеш себе си.

Истинското му име е Daley Padley и вероятно е познато на повечето от вас. Казваме вероятно, защото 10 годишната му кариера не му донесе толкова слава, колкото му донесе работата под псевдонима Hot Since 82 при това за по-малко от 1 година. Daley Padley може да се похвали с резидентство в няколко нюйоркски клуба и изключителна подкрепа от Roger Sanchez в продължение на години, но не и със самостоятелно парче, да не говорим за EP. Няколкото му релийза са в колаборация с други имена като Exacta, Prok & Fitch и Jon Johnson, а звученето им се лута между tech и progressive house. Дори най-успешното му парче, това с Nick BridgesSpatulina, получи славата си в ремикс на Nice7. Голяма част от неговите ремикси пък са с комерсиална насоченост, като например Pride A Deeper Love на C+C Music Factory. Истински парадокс или по-скоро ирония на съдбата е парчето му с Chris SpecialElectro Is Dead от 2008, което слага началото на съвместната му работа с датския лейбъл Noir Music и края на Daley Padley.

Hot Since 82 е едно от откритията на 2012, колкото и неподходящо да звучи тази дума. Ремикса му върху парчето на TokyAbout You се превърна в емблема не само за него, но и за издателите му от Noir. Първото му самостоятелно ЕPHurt You се появи още през пролетта от Moda Black, което нямаше особен успех, но му донесе договор за бъдещи релийзи и подкрепата на Jaymo & Andy George в ефира на BBC Radio 1. Само 3 месеца по-късно Hot Jams vol. 1 EP и 4-те парчета в него взривиха всички възможни чартове и в продължение на седмици не слизаха от top 10. Едва ли има почитател на deep house музиката, който да не е чувал поне Let It Ride и Everyday, още повече, че близо 6 месеца парчетата бяха включвани във всевъзможни подкасти и промо миксове преди да бъдат реализирани официално с логото на Noir Music.

Парчето Knee Deep In Louise, което влезе в официалната селекция за компилацията Moda Black, обаче, даде най-ясна представа за стилът на Hot Since 82 и посоката, която той смята да поеме. Успехът на този трак доведе до съвместно EP между него и Shadow Child издадено в началото на Декември и включващо оригиналите на парчетата им и техни взаимни ремикси. So High на Shadow Child и преди ни беше любимо, но ремикса на Hot Since 82 e повече от добър. Именно добрите ремикси стоят в основата на първоначалният успех на британеца. Ремиксите му върху парчетата Dawn на Pete Tong и Beg на Yousef му отвориха вратите към лейбъла Defected, и дори му отредиха място в компилацията Most Rated 2013.


Амбициите на Hot Since 82, обаче, не спират до тук. Друг голям лейбъл – Get Physical, издаде третото му самостоятелно EPForty Shorty само преди дни, а Like You се очертава, като следващият му голям трак. Не по-малко успешно ще е и заглавното парче. Междувременно не е забравил и страстта си по класики, като Fired Up! на Funky Green Dogs, чийто ремикс може да свалите безплатно от тук. А в новата му дискография влизат още ремикса върху Why Don’t You Answer? на Friendly Fires за LateNightTales и парчето Planes & Trains за Suara. Разбира се, това не е всичко, а само част от нещата, по които Hot Since 82 е работил в последната 1 година. Успоредно с множеството ангажименти във всяка точка на Европа, той реализира и едномесечно турне в Бразилия през Ноември и няколко ивента в Австралия от началото на Декември.

Сега вече сме сигурни, че промяната, която изпрати Daley Padley в миналото, премахна снимката под истинското му име в социалните мрежи и DJ платформите и сложи ръка на близо 10 годишна кариера си е заслужавала. Така Hot Since 82, безспорно се превърна в откритие на годината, а битката между лейбълите за таланта му е вече факт.