Sante, Anna и Gary Beck през март в София

Март месец се очертава не по-малко party heavy от настоящият февруари.

Details

 
DSGN Clinic – Square Light
 

Март месец се очертава не по-малко party heavy от настоящият февруари. Вероятно, малка заслуга за това имат и почивните дни около националния празник. В крайна сметка, без значение от причините, през март ще станем свидетели на няколко дебюта за родната сцена, които определено заслужават внимание. А и сами ще се убедите, че това освен всичко, са артисти които ние харесваме и за които сме писали не малко. Ако се сблъсквате за пръв път с част от имената в нашата ивент селекция, ще ви помогнем с избора, като линкнем към някои от тях подкаст, който сме публикували през годините на нашите страници. Все пак музиката винаги е по-силна от думите.

Само преди две седмици, Terra Music ни изненадаха повече от приятно с новината за първото гостуване на Sante у нас, което ще се случи на връх 3-ти март в компанията на Metodi Hristov и резидентите им Antoni Andonov и Lyuben. Това ще е второто събитие на Terra от началото на годината в София, и макар все още кратко, портфолиото им дава сериозна заявка за събития с интересни артисти, които вероятно всички ще очакваме с интерес.

Четвъртъка ще се окаже relax или after day, според нагласите на всеки, в който да съберем сили за бурния 5-ти март. Under_Construction привлякоха вниманието ни с първото гостуване в София на бразилката ANNA, която следим отблизо в последните няколко години. След редица силни EP-та за лейбъла на Tiga – Turbo Recordings и последвалите й издания за култовия лейбъл Yoshitoshi, съвсем неизбежно ANNA се нареди сред дамската артилерия на techno-то редом до имена като Nicole Moudaber например. Събитието с ANNA ще се състои в Yalta Club.

Пак на 5-ти март, Metropolis представят Sam Paganini и Alan FitzPatrick в първото събитие от поредицата Metropolis 20, по повод 20 годишнината си, която ще бележи всичките им партита през тази година. Heroes Total ще се проведе в Inter Expo Center, София и като цяло обобщава няколко годишната поредица Future Heroes, която представяше бъдещите и не чак толкова бъдещите герои на techno жанра.

На 18-ти март, Elegantly Wasted очакват Jane Fitz в Studio EW, която всички почитатели на Meadows In The Mountain Festival познават много добре в последните няколко години, най-вече заради сутрешните й сетове по време на фестивала, превърнали се в негова запазена марка.

На 19-ти март Liubo Ursiny, Valdy и Philip Chernikov ще представят Enzo Siragusa в поредното издание на Takeover в Yalta Club. В страни от добрият line-up на партитата с марка Takeover, интимната и тъмна клубна обстановка, безспорно е допълнението което допринесе за успеха на събитията. Enzo Siragusa e един от най-уважаваните британски DJ-и, който стои зад високо ценените FUSE партита, които пък от 2012 ежегодно се провеждат в Sankeys на Ибиза, а в последните две години получиха и самостоятелни сцени и шоукейси на редица фестивали като Leeds и Sonus.

На 25-ти март Gary Beck се завръща в София, този път по покана на Renesanz, в компанията на Sutter Cane, Balthazar и JackRock. Събитието ще се проведе в Playground и ще е поредният бонус за всички фенове на techno-то с марка Drumcode.

В последният уикенд на март, в Yalta Club ще гостува Kenny Glasgow, който преди година напусна проекта Art Department, оставяйки го единствено в ръцете на Jonny White. За съжаление, поне според нас, това не се отрази особено положително на Art Department и не сме особено впечатлени от посоката, която пое. Ще ни бъде интересно обаче, да видим и чуем как върви самостоятелната кариера на Kenny, така че безспорно си отбелязваме датата 26-ти март в календара.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg