Sante, Anna и Gary Beck през март в София

Март месец се очертава не по-малко party heavy от настоящият февруари.

Details

 
DSGN Clinic – Square Dark
 

Март месец се очертава не по-малко party heavy от настоящият февруари. Вероятно, малка заслуга за това имат и почивните дни около националния празник. В крайна сметка, без значение от причините, през март ще станем свидетели на няколко дебюта за родната сцена, които определено заслужават внимание. А и сами ще се убедите, че това освен всичко, са артисти които ние харесваме и за които сме писали не малко. Ако се сблъсквате за пръв път с част от имената в нашата ивент селекция, ще ви помогнем с избора, като линкнем към някои от тях подкаст, който сме публикували през годините на нашите страници. Все пак музиката винаги е по-силна от думите.

Само преди две седмици, Terra Music ни изненадаха повече от приятно с новината за първото гостуване на Sante у нас, което ще се случи на връх 3-ти март в компанията на Metodi Hristov и резидентите им Antoni Andonov и Lyuben. Това ще е второто събитие на Terra от началото на годината в София, и макар все още кратко, портфолиото им дава сериозна заявка за събития с интересни артисти, които вероятно всички ще очакваме с интерес.

Четвъртъка ще се окаже relax или after day, според нагласите на всеки, в който да съберем сили за бурния 5-ти март. Under_Construction привлякоха вниманието ни с първото гостуване в София на бразилката ANNA, която следим отблизо в последните няколко години. След редица силни EP-та за лейбъла на Tiga – Turbo Recordings и последвалите й издания за култовия лейбъл Yoshitoshi, съвсем неизбежно ANNA се нареди сред дамската артилерия на techno-то редом до имена като Nicole Moudaber например. Събитието с ANNA ще се състои в Yalta Club.

Пак на 5-ти март, Metropolis представят Sam Paganini и Alan FitzPatrick в първото събитие от поредицата Metropolis 20, по повод 20 годишнината си, която ще бележи всичките им партита през тази година. Heroes Total ще се проведе в Inter Expo Center, София и като цяло обобщава няколко годишната поредица Future Heroes, която представяше бъдещите и не чак толкова бъдещите герои на techno жанра.

На 18-ти март, Elegantly Wasted очакват Jane Fitz в Studio EW, която всички почитатели на Meadows In The Mountain Festival познават много добре в последните няколко години, най-вече заради сутрешните й сетове по време на фестивала, превърнали се в негова запазена марка.

На 19-ти март Liubo Ursiny, Valdy и Philip Chernikov ще представят Enzo Siragusa в поредното издание на Takeover в Yalta Club. В страни от добрият line-up на партитата с марка Takeover, интимната и тъмна клубна обстановка, безспорно е допълнението което допринесе за успеха на събитията. Enzo Siragusa e един от най-уважаваните британски DJ-и, който стои зад високо ценените FUSE партита, които пък от 2012 ежегодно се провеждат в Sankeys на Ибиза, а в последните две години получиха и самостоятелни сцени и шоукейси на редица фестивали като Leeds и Sonus.

На 25-ти март Gary Beck се завръща в София, този път по покана на Renesanz, в компанията на Sutter Cane, Balthazar и JackRock. Събитието ще се проведе в Playground и ще е поредният бонус за всички фенове на techno-то с марка Drumcode.

В последният уикенд на март, в Yalta Club ще гостува Kenny Glasgow, който преди година напусна проекта Art Department, оставяйки го единствено в ръцете на Jonny White. За съжаление, поне според нас, това не се отрази особено положително на Art Department и не сме особено впечатлени от посоката, която пое. Ще ни бъде интересно обаче, да видим и чуем как върви самостоятелната кариера на Kenny, така че безспорно си отбелязваме датата 26-ти март в календара.

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

Screen-Shot-2018-11-13-at-12.03.27
GHEIST – Loewe

GHEIST – Loewe

After the successful debut release SYSYGY on mobilee earlier this year and the launch of their own label Radau the super group GHEIST from Berlin is following up with Loewe to close the year in style.