Showcase с DJ Kaloo, RareDub и Temporary Permanence

Предстоящото издание на поредицата bassline.bg Showcase, ще бъде осмото поред за последните 3 години. Макар да звучи леко превзето, всъщност думата “showcase” изразява най-точно това, което сме искали, като медиа за dance музика и култура – да дадем поле за изява на артисти от българската електронна сцена, които са влезли в полезрението ни и съответно на страниците ни.

Нека дизайнерският ни флаер не ви заблуждава, че “ще ви представяме някаква нова концепция, която ще промени завинаги нощния живот на София” – любимото клише на повечето начинаещи промоутъри. А и ние никога не сме се опитвали да бъдем промоутъри. Ние сме хора, които слушат, пускат, правят и пишат за dance музика и основният ни порив зад едно такова събитие е именно възможността да се насладим на нея по начина, по който я разбираме, на тъмно в клуба. Винаги сме смятали, че да се случи едно парти трябват съвсем малко, но важни неща – преди всичко желание и клуб, който ти дава креативна свобода да го направиш. Поне нашият опит като DJ-и ни е показал, че е възможно. Ако намериш и поканиш хора, които има какво да поставят на масата в музикално отношение, то вероятността импровизираното събитие да се случи, като качествена клубна вечер е голяма. Работата ни като медиa, винаги е била да промотираме артисти, които заслужават внимание и точно това ще се случи на 8-ми октомври.

По същество – отново сме в непретенциозната обстановка на клуб Жул Верн. Шоукейс ще направят Temporary Permanence и Raredub, a Kaloo ще се погрижи за откриващият и закриващ сет на вечерта.

temporary-permanence

През октомври, лейбълът на Temporary Permanence – Raw Roots Records, ще издаде 50-тият си юбилеен рилийз – Origins EP, след което ще направи заслужена кратка пауза, преди да се завърне отново на сцената в началото на следващата година. Зад пулта в Жул Верн на 8-ми октомври, самият Temporary Permanence ще направи обобщение на изминалите 3 години за лейбълът и ще представи някои свои нови продукции, между които предстоящите му парчета за лейбъла на Alex Bau – Credo.

raredub

Raredub се пребори с няколко десетки участници и победи в организираният от bassline.bg, Horizon Festival и списание Go Guide микс contest в началото на годината. Така се оказа на една сцена с KiNK и Terrance Parker и беше специален гост на нашето block party на тазгодишното издание София Диша, което пък още ни държи. Той ще направи хибриден сет с много енергия и разни машинки.

И двамата ни гости са попадали неведнъж на нашите страници, така че ако сте по-любопитни и се разровите в архивите ни ще намерите неща и за слушане и за четене. Този път започваме малко по-рано – от 22:00 часа, с deep ориентиран сет от Kaloo. Входа е на символичната цена от 5 лева.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg