Showcase с DJ Kaloo, RareDub и Temporary Permanence

Предстоящото издание на поредицата bassline.bg Showcase, ще бъде осмото поред за последните 3 години. Макар да звучи леко превзето, всъщност думата “showcase” изразява най-точно това, което сме искали, като медиа за dance музика и култура – да дадем поле за изява на артисти от българската електронна сцена, които са влезли в полезрението ни и съответно на страниците ни.

Нека дизайнерският ни флаер не ви заблуждава, че “ще ви представяме някаква нова концепция, която ще промени завинаги нощния живот на София” – любимото клише на повечето начинаещи промоутъри. А и ние никога не сме се опитвали да бъдем промоутъри. Ние сме хора, които слушат, пускат, правят и пишат за dance музика и основният ни порив зад едно такова събитие е именно възможността да се насладим на нея по начина, по който я разбираме, на тъмно в клуба. Винаги сме смятали, че да се случи едно парти трябват съвсем малко, но важни неща – преди всичко желание и клуб, който ти дава креативна свобода да го направиш. Поне нашият опит като DJ-и ни е показал, че е възможно. Ако намериш и поканиш хора, които има какво да поставят на масата в музикално отношение, то вероятността импровизираното събитие да се случи, като качествена клубна вечер е голяма. Работата ни като медиa, винаги е била да промотираме артисти, които заслужават внимание и точно това ще се случи на 8-ми октомври.

По същество – отново сме в непретенциозната обстановка на клуб Жул Верн. Шоукейс ще направят Temporary Permanence и Raredub, a Kaloo ще се погрижи за откриващият и закриващ сет на вечерта.

temporary-permanence

През октомври, лейбълът на Temporary Permanence – Raw Roots Records, ще издаде 50-тият си юбилеен рилийз – Origins EP, след което ще направи заслужена кратка пауза, преди да се завърне отново на сцената в началото на следващата година. Зад пулта в Жул Верн на 8-ми октомври, самият Temporary Permanence ще направи обобщение на изминалите 3 години за лейбълът и ще представи някои свои нови продукции, между които предстоящите му парчета за лейбъла на Alex Bau – Credo.

raredub

Raredub се пребори с няколко десетки участници и победи в организираният от bassline.bg, Horizon Festival и списание Go Guide микс contest в началото на годината. Така се оказа на една сцена с KiNK и Terrance Parker и беше специален гост на нашето block party на тазгодишното издание София Диша, което пък още ни държи. Той ще направи хибриден сет с много енергия и разни машинки.

И двамата ни гости са попадали неведнъж на нашите страници, така че ако сте по-любопитни и се разровите в архивите ни ще намерите неща и за слушане и за четене. Този път започваме малко по-рано – от 22:00 часа, с deep ориентиран сет от Kaloo. Входа е на символичната цена от 5 лева.

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

d9cd91d6-7cbb-42b6-a89a-eab6284ad1c5
Mark Broom – Voice EP

Mark Broom – Voice EP

Mark Broom’s had an incredible year so far with releases on the likes of Rekids, Edit Select, Frame Of Mind and Snatch, as well as remixes of Floorplan (EPMmusic), Mighty Mouse (Glitterbox) and Kristin Velvet (Knee Deep In Sound) amongst others.