Sander Baan: Ще пренесем духа на Берлин в София

Този петък в EW Studio по покана на Off the Record, гостуват Sander Baan и Mattia Lapucci от Rotate Berlin, заедно с Garo и Tony Boogs. През октомври, bassline.bg присъства на съвместното парти между двете агенции в Hoppetosse, Берлин, продължило повече от 48 часа. Специални гости от българска страна бяха още Laylla Dane и Bosha, а ние освен стари, срещнахме и нови приятели.

В специално интервю за читателите на bassline.bg, Sander Baan, един от основателите на Rotate Berlin, разказа за идеята зад движението и за връзката им с Off the Record. Освен всичко, усетихме и духа на нощен Берлин, който се очаква да ни удари с пълна сила и на родна територия.

Разкажи ни за Rotate Berlin и каква е идеята зад това движение?
Първоначално, Rotate бе месечно парти в известният Club der Visionaere, стартирало през април 2012. На партитата винаги пускаха наши приятели и година по-късно съвсем естествено Rotate се трансформира в booking агенция, която да ги представлява. Зад Rotate стоим аз и моята добра приятелка Denise, която е базирана в Париж.

Само това ли ви свързва с Club der Visionaere?
Лично аз се чувствам някак свързан с това приказно място. Там организирах първото си парти изобщо още през 2006 и оттогава пускам там поне веднъж годишно. А и откакто се преместих в Берлин, е не само по-лесно, но и имах възможността да организирам месечни ивенти. Точно така се роди и Rotate. Там срещнах и повечето от нашите артисти.

Какво да очаква публиката в София от Rotate?
Винаги ми е трудно да отговоря на подобен въпрос, още повече, че е невъзможно да вкарам звученето на Rotate в определени рамки. Музиката ни варира от house през deep house до techno и minimal. Едно, обаче, е сигурно и това е underground vibe-a.

Не идваш за първи път у нас? Какви спомени остави у теб първото ти гостуване?
Да, вярно! Бях тук за първи път през февруари тази година. Беше доста яко, всъщност – видях се с приятели, които не бях виждал дълго време. Мястото, публиката… беше жестоко! Почувствах се, като в Берлин. Радвам се, да се върна отново, още повече с моя добър приятел Mattia Lapucci. И двамата сме нетърпеливи за лудия уикенд, който сигурни сме, ни очаква в София.

Какво ви свързва с Off the Record?
Винаги ни е свързвало на първо място приятелството, при това още докато живеех в Холандия. Тази година, поканихме Laylla Dane да пуска на едно от нашите Rotate партита в Club der Visionaere. Партито премина с огромен успех и решихме да го повторим, този път и с други от резидентите на Off the Record – Bosha и Garo. Радвам се, че и вие бяхте в Берлин по това време. Заедно всъщност открихме и новата зимна парти локация в Берлин – лодката Hoppetosse, част от Club der Visionaere. Беше умопомрачително! Време е да пренесем парти духа на Берлин и в София.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

Dance Music Experience със Steve Lawler

Докато на сцената стои Steve Lawler, зад него едва ли ще видите тълпи от wannabes с чаши шампанско. Той е DJ от повече от 20 години и не се нуждае от излишни показности.

Kraftwerk – It’s More Fun to Compute (LOR Resynthesis)

LOR е съвсем млад и прохождащ продуцент от Белфаст, а първото му EP включва три ремикса на парчета на ветерани, като Derrick Carter, Arthur Russell и настоящият върху парчето на Kraftwerk от албума им Computer World от 1981.