Electric Orpheus Festival ще се проведе в Пловдив

Фестивалът ще предложи богата програма от live и DJ сетове.

Фестивалът Electric Orpheus ще се проведе между 12-ти и 14-ти август в сърцето на град Пловдив. Програмата на фестивала ще се разпростре в разнообразни градски локации, които ще смесят естествени природни феномени като тепетата на град Пловдив, културни и архетектурни паметници като Баня Старинна, галерии, кино, както и зони за развлечение и почивка.

Програмата на Electric Orpheus ще включва live и DJ сетове от над 50 артиста, пърформанс и театрална част, която ще предложи на гостите на фестивала и инсталации и изложби и кинопрограма. Събитията в рамките на фестивала пък ще бъдат разпределени през деня и през нощта и ще обхване емблематични места в Пловдив и открити градски басейни.

Артистичната електронна програма предлага стилово разнообразие, което в комбинация с различните, прецизно подбрани градски локации, гарантира динамично фестивално преживяване от обедните часове до късна вечер в три поредни дни. Сцени на тепе и в парк, клубни локации, електронни актове на живо и DJ сетове в спектър afro, etno, funk, italo, electro, ambient, houe и techno.

Акцентите в електронната програма са много и разнообразни. Хедлайнера на фестивала Peaches, която от 20 години създава непродражаема електроника, ще е на главната фестивална сцена в неделя, 14-ти август. Следващото силно открояващо се име е Aérea Negrot от Венецуела, чийто своеобразен музикален почерк при съчетаването на techno и house ритми и абстрактен pop й определя собствена ниша в съвременната dance музика. Като вокал на проекта Hercules and Love Affair или солов акт, тя е водеща фигура и постоянно присъствие не само в емблематичните клубове в любимия й Берлин, но и на световната електронна сцена. Aérea Negrot ще направи два отделни акта на фестивала – live изпълнение в петък, 12-ти август и специален късен DJ сет в събота, 13-ти август.

Програмата на фестивала включва още Brussels Pony Club и DkA от Белгия и британката Gaff-E. spAceLex от Берлин ще направи DJ сет с широк музикален спектър от cosmic disco през synthwave до lo-fi pop, а заедно с Andrea Noce от Италия ще представят и съвместният си live проект. От Берлин се включват и бурните дами Snow (Snövit Hedstierna) и Purita D, които ще ни залеят с подобаваща доза house и techno. Също от Берлин пристига и André Pahl. В рамките на фестивала ще видим и чуем още Fumus & Nebula, kai_fx, Mori Ra.

Българското участие в електронна програма на фестивала ще бъде не по-малко вълнуващо. На сцената ще излезнат Emil Doesn’t Drive и Clipper, част от DJ тройката Disco Comrades, Aki Vanderlay, както и електронно-акустичното дуо на Тодор Жичков и Александър Бийтенберг, част от българския лейбъл Big Banda. Родната techno сцена пък ще бъде представена от дуото RoboKnob.

Музикалната програма на фестивала Electric Orpheus включва още изпълнения от Vladimir Ivkovich, Sasha Mambo, Visitor Q и много други.

Билетите за Еlectric Orpheus са на цена от 60 лева за пълната тридневна програма и са в продажба в мрежата на Ticketlogic. Повече информация за фестивала можете да откриете на официалния им сайт electricorpheus.com

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

Sunwaves 19 без особени изненади

Line-up-a за 19-тото издание на фестивала Sunwaves вече е ясен, но и без особени изненади, поне на този етап. Пролетното издание на фестивала ще се състои между 28-ми април и 2-ри май на Mamaia Nord Beach и съвсем очаквано, всички големи имена от румънската електронна сцена за буукнати –

Apollonia с тричасов сет на Solar Easter

Триото Apollonia ще дебютират у нас по време на Solar Easter Trinity с тричасов сет. Това стана известно, след като организаторите обявиха пълния timetable на събитието, което ще се проведе на 5-ти май в Inter Expo Center, София.