Третото издание на Radar Festival е през август

Иван Шопов ще представи новият си проект с Теодосий Спасов - Infusion.

Между 10-ти и 11-ти август във Варна ще се проведе 3-тото издание на RADAR Festival. Така за трета поредна година организаторите на фестивала ще представят взаимовръзката между музиката и другите артистични форми като съвременен танц, видео арт, театър и дори нови технологии. Всичко това превръща RADAR Festival в иновативен проект, който показва многообразието на съвременното изкуство по един алтернативен начин, без да го поставя в жанрови или стилови ограничения.

Смелостта и иновацията са обединяващи за всички проекти, които ще видим и чуем по време на фестивалът. Утвърдените и прохождащи артисти, които организаторите представят дръзват да мислят и творят без ограничения. Някои изпълнения са напълно завършени като архитектурна конструкция, други са плод на импровизация и артистично общуване, които се създават в конкретния час и минута, а след това са минало, което няма да се повтори никога.

Програмата за 2016 включва съвременната опера Lilith с участието на световната оперна прима Claron McFadden, култовото електро-акустично дуо от Германия Grandbrothers, както и вечер, посветена на лейбъла на Иван Шопов – ABCD, в която участие ще вземе и майсторът на българския кавал Теодосий Спасов. MyTrip и Rosettastone пък ще представят harsh-ambient live сет плюс визуализации в реално време. E.U.E.R.P.I. / R.P e аудиовизуален пърформанс, в който се смесват изпълнения на живо на авторска експериментална ambient музика и генеративни интерактивни визуализации. Чрез специално създадени за целта техника и софтуер, звукът се трансформира в мултимедийни изображения, които биват генерирани в реално време, посредством тоналността на изпълняваната музика.

Пълната програма на RADAR Festival можете да откриете на radar-festival.eu Очаквайте още подробности съвсем скоро на bassline.bg

DSGN Clinic | Facelift Your Brand

More from bassline.bg

Bassline Block Party на София Диша през август

През 2016, фестивалът София Диша разшири обхвата си и включи по-големите централни булеварди и приобщи градини и паркове към локациите. Тази година, фестивалът ангажира по-големи градски пространства за провеждането му и ще има обособени тематични зони през всяка една неделя.

MITM финализират line-up-a си за 2016

Meadows In The Mountains финализираха line-up-a за тазгодишното издание на фестивала. Към вече обявените имена на Sassy J, Bruno Schmidt, Henry Wu, Albrecht Wassersleben, Last Japan, Edd Word, Anna Wall и Zulu, организаторите прибавиха San Proper, Maxi Storrs, Rough Draft DJs, Wild Life и дуото Thugfucker, чиято половина –