By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА RADAR FESTIVAL Е ПРЕЗ АВГУСТ

Иван Шопов ще представи новият си проект с Теодосий Спасов - Infusion.

Details

Promoters:

Между 10-ти и 11-ти август във Варна ще се проведе 3-тото издание на RADAR Festival. Така за трета поредна година организаторите на фестивала ще представят взаимовръзката между музиката и другите артистични форми като съвременен танц, видео арт, театър и дори нови технологии. Всичко това превръща RADAR Festival в иновативен проект, който показва многообразието на съвременното изкуство по един алтернативен начин, без да го поставя в жанрови или стилови ограничения.

Смелостта и иновацията са обединяващи за всички проекти, които ще видим и чуем по време на фестивалът. Утвърдените и прохождащи артисти, които организаторите представят дръзват да мислят и творят без ограничения. Някои изпълнения са напълно завършени като архитектурна конструкция, други са плод на импровизация и артистично общуване, които се създават в конкретния час и минута, а след това са минало, което няма да се повтори никога.

Програмата за 2016 включва съвременната опера Lilith с участието на световната оперна прима Claron McFadden, култовото електро-акустично дуо от Германия Grandbrothers, както и вечер, посветена на лейбъла на Иван Шопов – ABCD, в която участие ще вземе и майсторът на българския кавал Теодосий Спасов. MyTrip и Rosettastone пък ще представят harsh-ambient live сет плюс визуализации в реално време. E.U.E.R.P.I. / R.P e аудиовизуален пърформанс, в който се смесват изпълнения на живо на авторска експериментална ambient музика и генеративни интерактивни визуализации. Чрез специално създадени за целта техника и софтуер, звукът се трансформира в мултимедийни изображения, които биват генерирани в реално време, посредством тоналността на изпълняваната музика.

Пълната програма на RADAR Festival можете да откриете на radar-festival.eu Очаквайте още подробности съвсем скоро на bassline.bg

More from bassline.bg

SOFIA UNDERGROUND 2016: INNER CONFLICTS

Sofia Underground е фестивал за съвременно изкуство с легендарен статут и оригинална форма. Основан от художествения критик Руен Руенов (1958-2011) през 1997., когато се провежда в подземията на НДК като разгърнат хепънинг с многочасова пърформанс прогама – реакция на социалните кризи по това време.