fbpx

Sven Vath и Slam в София през декември

Световното турне на Sven Vath и тази година ще мине през София. Това обаче, едва ли е новина. Българската публика отдавна е показала на германеца, че той винаги е добре дошъл, а и връзката му с най-старият techno колектив у нас далеч не се изчерпва само с работните взаимоотношения между артист и промоутър.

В интерес на истината и за миг не сме се съмнявали, че Sven Vath ще пропусне събитие като 20 годишният юбилей на Metropolis. За миг не сме се съмнявали, и че Cocoon ще пропусне България тази година, точно когато празнуват своя 20 годишен юбилей. Самият DJ Steven пък загатна за това в няколко негови коментара във Facebook, така че въпросът по-скоро беше кога. Отговорът вече е ясен – 2-ри декември в Inter Expo Center, София.

Новина обаче, има и тя е гостуването на британското дуо Slam, които идват заедно с Papa Sven. Orde Meikle и Stuart McMillan са основателите на култовият лейбъл Soma Records, а само за 3 години радиошоуто им Slam Radio се превърна в едно от водещите предавания за techno в световния радио ефир. На 1-ви август тази година Slam обявиха началото на тържествата по повод 25 годишнината на Soma Records.

И за да е още по-пълна картинката към line-up-a прибавяме и името на Maurizio Schmitz, който пък още с дебютната си поява у нас миналата година се превърна в любимец на публиката.

По всичко личи, че датата 2-ри декември 2016 ще бъде паметна, защото не всеки ден 3 водещи techno институции като Metropolis, Cocoon и Soma се събират на едно място, за да отпразнуват юбилеите си заедно!

Билетите тръгват в продажба от 15-ти септември /четвъртък/ в мрежата на Eventim на цена от 30 лв.

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

b796e317-57d2-4a1a-9e4d-4f8208aa311e
Cristoph – Consequence Of Society Vol. X EP

Cristoph – Consequence Of Society Vol. X EP

Four years after his standout Truesoul debut, Cristoph returns with a trio of peak-time weapons. Cristoph’s last contribution to Truesoul, Genesis / Exodus, was a masterstroke of deft dancefloor dynamics, imbued with the right balance of polished low-end groove, licks of melody and pin-sharp drums that epitomised his high production standards.