Sven Vath и Slam в София през декември

Световното турне на Sven Vath и тази година ще мине през София. Това обаче, едва ли е новина. Българската публика отдавна е показала на германеца, че той винаги е добре дошъл, а и връзката му с най-старият techno колектив у нас далеч не се изчерпва само с работните взаимоотношения между артист и промоутър.

В интерес на истината и за миг не сме се съмнявали, че Sven Vath ще пропусне събитие като 20 годишният юбилей на Metropolis. За миг не сме се съмнявали, и че Cocoon ще пропусне България тази година, точно когато празнуват своя 20 годишен юбилей. Самият DJ Steven пък загатна за това в няколко негови коментара във Facebook, така че въпросът по-скоро беше кога. Отговорът вече е ясен – 2-ри декември в Inter Expo Center, София.

Новина обаче, има и тя е гостуването на британското дуо Slam, които идват заедно с Papa Sven. Orde Meikle и Stuart McMillan са основателите на култовият лейбъл Soma Records, а само за 3 години радиошоуто им Slam Radio се превърна в едно от водещите предавания за techno в световния радио ефир. На 1-ви август тази година Slam обявиха началото на тържествата по повод 25 годишнината на Soma Records.

И за да е още по-пълна картинката към line-up-a прибавяме и името на Maurizio Schmitz, който пък още с дебютната си поява у нас миналата година се превърна в любимец на публиката.

По всичко личи, че датата 2-ри декември 2016 ще бъде паметна, защото не всеки ден 3 водещи techno институции като Metropolis, Cocoon и Soma се събират на едно място, за да отпразнуват юбилеите си заедно!

Билетите тръгват в продажба от 15-ти септември /четвъртък/ в мрежата на Eventim на цена от 30 лв.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

Chaim и David Mayer в Yalta Club през май

В началото на май, Solar Easter Trinity ще представи Pan-Pot, Nicole Moudaber, Paco Osuna, Chris Liebing, Apollonia и Jamie Jones. От Yalta Club са се постарали обаче, да ни предложат още интересни имена до края на месеца, по-голямата част, от които ще направят своя дебют именно в клуба.

Metropolis Presents Hello 2016 в SSF

И тази година всички фенове на качествената електронна музика ще посрещнат новата techno-година с Hello 2016 на Metropolis. Най-старият и влиятелен DJ колектив в България ще изпрати в историята една от най-успешните си обиколки около слънцето, но и ще посрещне специалния си 20-годишен юбилей, за който тепърва са подготвили изненади и грандиозни събития.