fbpx

Dessy Messy: Винаги е имало музика в живота ми

Details

Artists:

Album/EP/Title:

DESSY MESSY - SDS MIX

Clubs:

 
DSGN Clinic – Square Dark
 

Имаш ли друго амплоа или сценично име?
Казвам се Десислава Панчева. Dessy Messy ме наричаха приятелите ми от колежа в Брайтън едно време. Тогава не спирахме да бръмчим по концерти и партита, и това може би обяснява и прилагателното ‘messy’…

Каква е историята ти с музиката и как се запали по диджейството и пеенето?
Винаги е имало музика в живота ми. Не мога да кажа с точност кога и как се е появила, както и не мога да определя какво точно ме подтикна към пулта – танцуващите тълпи, усмихнати лица, положителните емоции, новите приятелства…текилата и мракът правят чудеса!

Каква музика те вълнува в последно време, какво слушаш и те провокира?
В последно време слушам доста рандъм и странни неща. Последното ми вманиячаване беше по Woozy Tribe – колектив от експериментални артисти-музиканти, които подвизавайки се под различни псевдоними правят доста интересни и неуспешни (в повечето случаи) опити да създават музика. Аудио-визуалните грешки са колкото отблъскващи толкова и съблазнителени.

Какво мислиш за връзката между “диджея” и “публиката” в София и музикалните течения в които ти попадаш?
Аз не съм про DJ. Моите изяви в тази насока са доста небрежни и спонтанни. Пускам музика, хората танцуват и се забавляват. Аз също. За мен няма публика, има приятели.

Разкажи за Хип Хип Ателие и твойта връзка там и за това какво правиш по принцип?
Хип Хип е пространство посветено на съвременното изкуство. Колаборирам с различни визуални артисти и им помагам да реализират проектите си. От скоро една част от ателието се обособи като библиотека, в която събираме всякакви независими издания – зинове, комикси, книги и други печатни формати свързани с всички видове изкуство, които ни изпращат хора от цял свят. В момента показваме илюстрациите от новата книга ‘My Demons’ на Борис Праматаров – мой приятел и артист с невероятно въображение и стил.

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

Sonic Voyager с Ben Klock и KiNK

След шеметното начало на годината с Heroes Total, най-старият DJ колектив у нас продължава специалната поредица събития, с които празнува юбилея си под надслов Metropolis 20.

Reinvent the Pool Party с DJ Doo и Guney

На 11-ти март, петък, басейна на хотел Родина ще посрещне третото издание от парти концепцията Reinvent. Събитието ще преобрази известния закрит басейн със следващата инсталация Everything Lives, която за първи път ще пренесе гостите във виртуална реалност, създадена от визуалния артист и фотограф Златимир Араклиев.