Soul Fiction представя House Dance

Близо месец след визитата на Andy Compton от The Rurals в София, Soul Fiction представя чисто новия си проект House Dance. Събитието ще се проведе на 19-ти март в Tell Me бар и ще има за цел да предостави сцена за изява на всички заинтересовани към house танците, посредством клубна атмосфера, където всеки ще може свободно да изрази себе си. На линия зад пулта ще са резидентите на Soul Fiction – Soulful Traveller и George Quest, а специални гости ще бъдат професионалните танцьори с африкански корени Harita Asumani и Jay Jeff, които ще ни покажат защо танцът и музиката вървят ръка за ръка и извисяват емоциите и чувствата до едно спиритуално ниво.

Терминът House Dance произлиза от ъндърграунд клубовете на Чикаго и Ню Йорк, където в началото на 80-те се заражда house музиката като натурална еволюция на диското. В основата на всичко стоят разбира се хората, от всякакви етноси, религии, произход и духовност, които успяват да се обединят и да танцуват абсолютно освободено под звуците на стиловете jazz, soul, R’N’B, funk и hip-hop, в комбинация с ритмите на Африка и Латинска Америка и успяват да изразят себе си посредством магията на танца. И така вече близо 30 години House Dance e запазена марка на много клубни вечери отвъд океана като Roots с Louie Vega & Kevin Hedge, Libation с Ian Friday & AfroMosaic Soul, Funkbox с Tony Touch, Shelter с Timmy Regisford, 718 Sessions с Danny Krivit, Deep Space с Francois K, Bang the Drum с Jihad Muhammad и други.

През последните години House Dance културата започва да намира място и на българската танцувална сцена. Привлича интереса на хора от всякакви възрасти и не случайно присъства като отделен клас в редица танцова студия в столицата и страната. На 19-ти март Soul Fiction ще се опита да създаде подходящата атмосфера за едно истинско House Dance парти, при което задръжките падат, а състоянието на медитация, предизвикано от повтарящите се пулсиращи ритми и обладаващите bass линии ще ни накарат за момент да се откъснем от реалността и да се отдадем изцяло на музиката и танците.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

Kiddy Smile – Let a Bitch Know (official video)

Defected Records представят официалното видео към парчето Let A Bitch Know на френския DJ, продуцент и вокалист Kiddy Smile. EP-то Enough of You ще се появи в края на август с още 3 парчета.