fbpx

Soul Fiction представя House Dance

Близо месец след визитата на Andy Compton от The Rurals в София, Soul Fiction представя чисто новия си проект House Dance. Събитието ще се проведе на 19-ти март в Tell Me бар и ще има за цел да предостави сцена за изява на всички заинтересовани към house танците, посредством клубна атмосфера, където всеки ще може свободно да изрази себе си. На линия зад пулта ще са резидентите на Soul Fiction – Soulful Traveller и George Quest, а специални гости ще бъдат професионалните танцьори с африкански корени Harita Asumani и Jay Jeff, които ще ни покажат защо танцът и музиката вървят ръка за ръка и извисяват емоциите и чувствата до едно спиритуално ниво.

Терминът House Dance произлиза от ъндърграунд клубовете на Чикаго и Ню Йорк, където в началото на 80-те се заражда house музиката като натурална еволюция на диското. В основата на всичко стоят разбира се хората, от всякакви етноси, религии, произход и духовност, които успяват да се обединят и да танцуват абсолютно освободено под звуците на стиловете jazz, soul, R’N’B, funk и hip-hop, в комбинация с ритмите на Африка и Латинска Америка и успяват да изразят себе си посредством магията на танца. И така вече близо 30 години House Dance e запазена марка на много клубни вечери отвъд океана като Roots с Louie Vega & Kevin Hedge, Libation с Ian Friday & AfroMosaic Soul, Funkbox с Tony Touch, Shelter с Timmy Regisford, 718 Sessions с Danny Krivit, Deep Space с Francois K, Bang the Drum с Jihad Muhammad и други.

През последните години House Dance културата започва да намира място и на българската танцувална сцена. Привлича интереса на хора от всякакви възрасти и не случайно присъства като отделен клас в редица танцова студия в столицата и страната. На 19-ти март Soul Fiction ще се опита да създаде подходящата атмосфера за едно истинско House Dance парти, при което задръжките падат, а състоянието на медитация, предизвикано от повтарящите се пулсиращи ритми и обладаващите bass линии ще ни накарат за момент да се откъснем от реалността и да се отдадем изцяло на музиката и танците.

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

Yalta Club Opening с Loco Dice през декември

На 3-ти декември Yalta Club отваря отново вратите си за клубни събития и артисти от световна величина. След финалното за Room 1 парти през януари с Ricardo Villalobos, съдбата на клуба не бе особено ясна, а с настъпването на новия парти сезон от септември, липсата на Takeover събитията в програмата на клуба подсили неяснотата още повече, a и е все така силно осезаема за клубния живот в столицата..

Come Into Our House Presents Mario b2b Nikolay

Неведнъж сме заявявали, че за нас музиката и артистите са основния двигател на сцената, и че тъкмо те са базата, върху която се градят всички събития свързани с bassline.bg В неотдавна приключилият DJ Mix Contest на Horizon Festival, bassline.bg и Go Guide, триумфираха тъкмо такива талантливи артисти, които имат свое разбиране и виждане за електронната музика или както организаторите на Horizon Festival и журито ги определиха “истински record collector-и”.