Sonar Festival продължава да се разраства

Sonar+D ще се случва и в Латинска Америка

Освен, че е един от най-добрите фестивали в света, Sonar Festival се смята и за най-големият обикалящ фестивал. Редица организации поставят фестивала като лидер и при фестивалите акцентиращи върху съвременната електронна музика и млади и прохождащи артисти.

Турнето на Sonar тази година се разширява, като за пръв път фестивала ще посети Чили и Колумбия. Така локациите в Латинска Америка стават общо 4. Аржентина ще бъде домакин за втори път, а Бразилия – за трети. Досега, конферентния модул Sonar+D се случваше само по време на най-голямото издание на фестивала в Барселона. Тази година, Sonar+D ще върви успоредно с фестивалната програма и на четирите локации в Латинска Америка.

Двуседмичното турне на Sonar там ще се случва между 24-ти ноември и 7-ми декември, като в Чили и Колумбия ще бъде с продължителност 1 ден, в Аржентина – 2, а в Бразилия – 3. По-голяма част от шоутата включват The Chemical Brothers, Hot Chip, Brodinski, Gorgon City, Modeselektor, Totally Enormous Extinct Dinosaurs, Dixon, Pional, Recondite, DJ Tennis, Eats Everything и много други.

През февруари 2016, Sonar се връща в Европа с тридневно събитие в Рейкявик и двудневно събитие в Стокхолм. Главното издание в Барселона ще се състои на 16-ти, 17-ти и 18-ти юни.

Повече информация и билети на преференциални цени за изданието през 2016, можете да откриете в официалния сайт на фестивала sonar.es

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

Sonar moves to July in 2019

The Barcelona festival, which just wrapped up its 25th anniversary edition, traditionally takes place in June. Thanks to a huge textile fair, it will now run from July 18th to 20th in 2019, before returning to its regular schedule in 2020.

Третото издание на Radar Festival е през август

Между 10-ти и 11-ти август във Варна ще се проведе 3-тото издание на RADAR Festival. Така за трета поредна година организаторите на фестивала ще представят взаимовръзката между музиката и другите артистични форми като съвременен танц, видео арт, театър и дори нови технологии.

Maceo Plex и Len Faki на Astropolis 2016

Между 1-ви и 3-ти юли ще се проведе 22-рото издание на Astropolis Festival в Брест, Франция. Организаторите обявиха пълния line-up за нощната програма на фестивала, която включва три клубни събития в Astroclub, Bunker Palace и Cabaret Sonique, както и ритуалната вечер в гората Keroual.