Sonar Festival продължава да се разраства

Sonar+D ще се случва и в Латинска Америка

Освен, че е един от най-добрите фестивали в света, Sonar Festival се смята и за най-големият обикалящ фестивал. Редица организации поставят фестивала като лидер и при фестивалите акцентиращи върху съвременната електронна музика и млади и прохождащи артисти.

Турнето на Sonar тази година се разширява, като за пръв път фестивала ще посети Чили и Колумбия. Така локациите в Латинска Америка стават общо 4. Аржентина ще бъде домакин за втори път, а Бразилия – за трети. Досега, конферентния модул Sonar+D се случваше само по време на най-голямото издание на фестивала в Барселона. Тази година, Sonar+D ще върви успоредно с фестивалната програма и на четирите локации в Латинска Америка.

Двуседмичното турне на Sonar там ще се случва между 24-ти ноември и 7-ми декември, като в Чили и Колумбия ще бъде с продължителност 1 ден, в Аржентина – 2, а в Бразилия – 3. По-голяма част от шоутата включват The Chemical Brothers, Hot Chip, Brodinski, Gorgon City, Modeselektor, Totally Enormous Extinct Dinosaurs, Dixon, Pional, Recondite, DJ Tennis, Eats Everything и много други.

През февруари 2016, Sonar се връща в Европа с тридневно събитие в Рейкявик и двудневно събитие в Стокхолм. Главното издание в Барселона ще се състои на 16-ти, 17-ти и 18-ти юни.

Повече информация и билети на преференциални цени за изданието през 2016, можете да откриете в официалния сайт на фестивала sonar.es

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

DGTL Festival 2016 в края на март в Амстердам

На 26-ти и 27-ми март ще се проведе четвъртото издание на един от големите амстердамски фестивали – DGTL. Събитието ще се случи на обичайното място, старото пристанище NDSM и ще включва 6 сцени, на които ще се представят едни от най-интересните имена в електронната музика, включително и KiNK.