Reinvent the Theater Party с Aerea Negrot

Проекта Reinvent ще преоткрие нетрадиционни пространства с дневен живот в локации с нощен такъв. Първото събитие ще преобрази Модерния театър – София с участието на сценографа Никола Тороманов – Фичо и музиката на Aerea Negrot, една от бившите вокалистки на Hercules & Love Affair. Специално за случая и мястото, Тороманов създава арт инсталация от огледало, която ще постави основата на Reinvent проекта. Творбата му ще бъде надграждана от още шест артисти в следващите събития от поредицата, за да предадат финалното послание, заложено във философията на проекта Reinvent.

Kaто основоположници на колаборациите с иновативни артисти по целия свят, отново работим с най-интересните имена от музикалната сцена и както винаги списъкът е дълъг и разнообразен. Началото ще сложат Константин Тимошенко и Ники Phoenix, а след тях ще очакваме поредната изненада от венецуелската певица и музикант Aerea Negrot. Закриващият сет ще бъде в компанията на Kaloo, който ще спусне театралната завеса чак на сутринта.

Aerea Negrot е родена във Венецуела, но е живяла в Хага, Порто и Берлин. Макар да се изявява като авангардна танцьорка, тя е и класическа певица. Първият й албум – Arabxilla е своеобразна история на нейната душевност. Тя често търпи нестандартни трансформации, понякога бръсне главата си, като обяснява това не с модните тенденции, а със сложните отношения в семейството си. Negrot отказва да бъде категоризирана, именно за това всеки път изненадва публиката с нещо различно. В един момент тя е дива, готова да покори всеки, който я слуша, а в следващия ти разбива сърцето с It’s Lover, Love, където колкото и да се опитва, не успява да заличи аромата на любимия. Kaто DJ, Negrot обича да пуска отлична селекция от нежен и мелодичен house, понякога преливащ в tech-house, смесен с jazz и кабаретни мотиви. Част от ню йоркския проект Hercules & Love Affair, певицата внася екзотичен привкус с плътния си глас и разнообразието от стилове. „Тя се доверява на интелекта на публиката си и разчита в музиката й да бъдат разпознати всички нюанси, въпреки възможността това да бъде пагубно за кариерата й.“, така коментира албума и изкуството на певицата Tony Naylor в The Guardian.

Преди Negrot пулта ще загрее един от най-добрите DJ от софийската клубна сцена – Константин Тимошенко, известен под псевдонима KMTR. Той е DJ и музикален продуцент от Казахстан, който от години живее и твори в София. Кариерата му започва в началото на 90-те в Алмати, Казахстан, където е резидeнт на местния нощен клуб. Константин участва и в няколко музикални проекта, като композитор и аранжор. През 2006 и 2007 е част от кураторския екип на първия в Централна Азия международен медиен фестивал на изкуствата Replica. От 2008 живее в София, където заедно със своя стар приятел и колега, театралният режисьор Марий Росен, стартират synth-pop и electro проекта Help Me Jones. Дуото е издало три албума до момента и има зад гърба си редица концерти в София и на няколко европейски фестивала. Под псевдонима KMTR, пуска на пазара няколко дигитални звукозаписа за амстердамския лейбъл KindNap Records. Тази година един от неговите ремикси е включен във vinyl компилация Disco Halal vol.2 на берлинския лейбъл Disco Halal Records. За сетовете си Константин подбира най-рафинираните звуци от italo disco, synth-pop и hi-NRG музиката.

Билети за събитието в предварителна продажба можете да намерите в мрежата на Eventim, на цена от 10 лв. или на място за 20 лв.

Официален партньор на събитието е djbook.bg

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg