fbpx

Reinvent the Theater Party с Aerea Negrot

Проекта Reinvent ще преоткрие нетрадиционни пространства с дневен живот в локации с нощен такъв. Първото събитие ще преобрази Модерния театър – София с участието на сценографа Никола Тороманов – Фичо и музиката на Aerea Negrot, една от бившите вокалистки на Hercules & Love Affair. Специално за случая и мястото, Тороманов създава арт инсталация от огледало, която ще постави основата на Reinvent проекта. Творбата му ще бъде надграждана от още шест артисти в следващите събития от поредицата, за да предадат финалното послание, заложено във философията на проекта Reinvent.

Kaто основоположници на колаборациите с иновативни артисти по целия свят, отново работим с най-интересните имена от музикалната сцена и както винаги списъкът е дълъг и разнообразен. Началото ще сложат Константин Тимошенко и Ники Phoenix, а след тях ще очакваме поредната изненада от венецуелската певица и музикант Aerea Negrot. Закриващият сет ще бъде в компанията на Kaloo, който ще спусне театралната завеса чак на сутринта.

Aerea Negrot е родена във Венецуела, но е живяла в Хага, Порто и Берлин. Макар да се изявява като авангардна танцьорка, тя е и класическа певица. Първият й албум – Arabxilla е своеобразна история на нейната душевност. Тя често търпи нестандартни трансформации, понякога бръсне главата си, като обяснява това не с модните тенденции, а със сложните отношения в семейството си. Negrot отказва да бъде категоризирана, именно за това всеки път изненадва публиката с нещо различно. В един момент тя е дива, готова да покори всеки, който я слуша, а в следващия ти разбива сърцето с It’s Lover, Love, където колкото и да се опитва, не успява да заличи аромата на любимия. Kaто DJ, Negrot обича да пуска отлична селекция от нежен и мелодичен house, понякога преливащ в tech-house, смесен с jazz и кабаретни мотиви. Част от ню йоркския проект Hercules & Love Affair, певицата внася екзотичен привкус с плътния си глас и разнообразието от стилове. „Тя се доверява на интелекта на публиката си и разчита в музиката й да бъдат разпознати всички нюанси, въпреки възможността това да бъде пагубно за кариерата й.“, така коментира албума и изкуството на певицата Tony Naylor в The Guardian.

Преди Negrot пулта ще загрее един от най-добрите DJ от софийската клубна сцена – Константин Тимошенко, известен под псевдонима KMTR. Той е DJ и музикален продуцент от Казахстан, който от години живее и твори в София. Кариерата му започва в началото на 90-те в Алмати, Казахстан, където е резидeнт на местния нощен клуб. Константин участва и в няколко музикални проекта, като композитор и аранжор. През 2006 и 2007 е част от кураторския екип на първия в Централна Азия международен медиен фестивал на изкуствата Replica. От 2008 живее в София, където заедно със своя стар приятел и колега, театралният режисьор Марий Росен, стартират synth-pop и electro проекта Help Me Jones. Дуото е издало три албума до момента и има зад гърба си редица концерти в София и на няколко европейски фестивала. Под псевдонима KMTR, пуска на пазара няколко дигитални звукозаписа за амстердамския лейбъл KindNap Records. Тази година един от неговите ремикси е включен във vinyl компилация Disco Halal vol.2 на берлинския лейбъл Disco Halal Records. За сетовете си Константин подбира най-рафинираните звуци от italo disco, synth-pop и hi-NRG музиката.

Билети за събитието в предварителна продажба можете да намерите в мрежата на Eventim, на цена от 10 лв. или на място за 20 лв.

Официален партньор на събитието е djbook.bg

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

b7523dfa-8482-4ed3-9364-9139a6d5039e
Jimi Jules – Fool EP

Jimi Jules – Fool EP

Jimi Jules follows on his standout Karma Baby EP from earlier this year, with Fool. The title track has been voraciously Track I.D’d ever since Dixon debuted it at the Innervisions party during Sonar, before highlighting Jules’ Boiler Room session in August.