fbpx

RareDub на bassline.bg Block Party тази неделя

28-ми се пада четвъртата неделя на месец август, когато ще се проведе и четвъртото издание на фестивала за градска култура, част от културния календар на Столична община – София Диша. Както всяка година, така и тази bassline.bg се включва във фестивала с традиционното Block Party, хоствано от нашият главен редактор Kaloo. През 2016, фестивалът София Диша разшири обхвата си и включи по-големите централни булеварди и приобщи градини и паркове към локациите. Тази година, фестивалът ангажира по-големи градски пространства за провеждането му и има обособени тематични зони през всяка една неделя. В последната неделя на август, София Диша затваря за движение на автомобили бул. Александър Стамболийски, а ние ще се опитаме да го превърнем в своеобразен дансинг.

Специален гост на Kaloo по време на Bassline BG Block Party ще бъде Петър Васев, познат на повечето под псевдонима RareDub. Роден е в Пловдив, но последните години живеe и твори в София. Предимно се занимва с анимaция и други визуални изкуства, но музиката никога не остава по-назад. Не вярва в стиловите разделения, но клони повече към “four on the floor”. Силно е повлиян от старите течения идващи от Детройт и Чикаго та чак до Берлин, както и всякаква яка музика, която не се намира под път и над път.

Преди няколко месеца представянето на RareDub продължаваше така: “Досега не е имал многобройни DJ участия, нито e пускал редом до големи имена.” Днес обаче, макар DJ участията му все още да не са многобройни, са изключително подбрани, а участието му на тазгодишното издание на Horizon Festival в Банско през март го постави рамо до рамо с легендата на gospel house музиката – Terrance Parker и най-добрият live act в света – KiNK. RareDub бе безапелационния победител в DJ Mix Contest-а организиран от Horizon Festival, bassline.bg и списание Go Guide и получи възможността да представи музикалния си вкус и умения пред международната публика на фестивала.

RareDub обича да прави live сешъни с различни дръм машини и други интересни джаджи в своето малко home студио. Като звучене обикновено бяга от перфектния стерилен звук и търси нещо по “сурово и мръсно”. Някои от live сешъните на RareDub можете да видите тук и да подгреете подобаващо за хибридния live сет, който той ще представи в неделя.

Kaloo пък ще ни покажe dance музиката от А до Я – disco, house, deep house, tech-house и techno или парчетата, които това лято ни караха да се скъсаме от танци. Датата е 28-ми август, неделя. Началото е в 16 часа. Мястото е бул. Александър Стамболийски. Поводът е фестивала София Диша.

Фестивалът София Диша е част от Календара на културните събития на Столична община. Фестивалът се осъществява с подкрепата на Staropramen и партньори: Министерство на Външните работи на Република България, Летище София, Right Rental (Mastertent), Спортни магазини Decathlon, Адвокатска кантора Попов и партньори.

bassline.bg е официален медиен партньор на София Диша 2016.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

b7523dfa-8482-4ed3-9364-9139a6d5039e
Jimi Jules – Fool EP

Jimi Jules – Fool EP

Jimi Jules follows on his standout Karma Baby EP from earlier this year, with Fool. The title track has been voraciously Track I.D’d ever since Dixon debuted it at the Innervisions party during Sonar, before highlighting Jules’ Boiler Room session in August.