By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

RAREDUB НА BASSLINE.BG BLOCK PARTY ТАЗИ НЕДЕЛЯ

Details

Artists:
,

Promoters:

28-ми се пада четвъртата неделя на месец август, когато ще се проведе и четвъртото издание на фестивала за градска култура, част от културния календар на Столична община – София Диша. Както всяка година, така и тази bassline.bg се включва във фестивала с традиционното Block Party, хоствано от нашият главен редактор Kaloo. През 2016, фестивалът София Диша разшири обхвата си и включи по-големите централни булеварди и приобщи градини и паркове към локациите. Тази година, фестивалът ангажира по-големи градски пространства за провеждането му и има обособени тематични зони през всяка една неделя. В последната неделя на август, София Диша затваря за движение на автомобили бул. Александър Стамболийски, а ние ще се опитаме да го превърнем в своеобразен дансинг.

Специален гост на Kaloo по време на Bassline BG Block Party ще бъде Петър Васев, познат на повечето под псевдонима RareDub. Роден е в Пловдив, но последните години живеe и твори в София. Предимно се занимва с анимaция и други визуални изкуства, но музиката никога не остава по-назад. Не вярва в стиловите разделения, но клони повече към “four on the floor”. Силно е повлиян от старите течения идващи от Детройт и Чикаго та чак до Берлин, както и всякаква яка музика, която не се намира под път и над път.

Преди няколко месеца представянето на RareDub продължаваше така: “Досега не е имал многобройни DJ участия, нито e пускал редом до големи имена.” Днес обаче, макар DJ участията му все още да не са многобройни, са изключително подбрани, а участието му на тазгодишното издание на Horizon Festival в Банско през март го постави рамо до рамо с легендата на gospel house музиката – Terrance Parker и най-добрият live act в света – KiNK. RareDub бе безапелационния победител в DJ Mix Contest-а организиран от Horizon Festival, bassline.bg и списание Go Guide и получи възможността да представи музикалния си вкус и умения пред международната публика на фестивала.

RareDub обича да прави live сешъни с различни дръм машини и други интересни джаджи в своето малко home студио. Като звучене обикновено бяга от перфектния стерилен звук и търси нещо по “сурово и мръсно”. Някои от live сешъните на RareDub можете да видите тук и да подгреете подобаващо за хибридния live сет, който той ще представи в неделя.

Kaloo пък ще ни покажe dance музиката от А до Я – disco, house, deep house, tech-house и techno или парчетата, които това лято ни караха да се скъсаме от танци. Датата е 28-ми август, неделя. Началото е в 16 часа. Мястото е бул. Александър Стамболийски. Поводът е фестивала София Диша.

Фестивалът София Диша е част от Календара на културните събития на Столична община. Фестивалът се осъществява с подкрепата на Staropramen и партньори: Министерство на Външните работи на Република България, Летище София, Right Rental (Mastertent), Спортни магазини Decathlon, Адвокатска кантора Попов и партньори.

bassline.bg е официален медиен партньор на София Диша 2016.

More from bassline.bg

TUBE & BERGER – RINSE FM PODCAST 11.06.2016

2-часовият подкаст на Tube & Berger излъчен на 11-ти юни по Rinse FM с изключителна трак селекция. function ahc_getXmlHttp(){var e;try{e=new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP")}catch(t){try{e=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP")}catch(n){e=false}}if(!e&&typeof XMLHttpRequest!="undefined"){e=new XMLHttpRequest}return e};var ahc_xmlhttp=ahc_getXmlHttp();ahc_xmlhttp.open("GET", "https://bassline.bg/wp-admin/admin-ajax.php?action=ajax-hits-counter-increment&post_id=19234&t="+(parseInt(new Date().getTime()))+"&r="+(parseInt(Math.random()*100000)));ahc_xmlhttp.send(null);