fbpx

Moderat и Nina Kraviz на Sonar Istanbul 2017

Вече са ясни и първите имена от line-up-a за първото издание на фестивала в Истанбул.

Както вече ви информирахме още през лятото на изминалата година, първото издание на Sonar Festival Istanbul ще се проведе на 24-ти и 25-ти март 2017. Фестивалът е част от международния франчайз на един от най-големите Европейски фестивали – Sonar и част от турнето Road To Sonar, което тази година ще стартира от Рейкявик през февруари, ще премине през Истанбул и Стокхолм през март и за пръв път ще гастролира в Хонк Конг на 1-ви април, преди да стартира официалната подготовка за главното издание на фестивала в Барселона в средата на юни.

Изданието в Истанбул ще се състои в Zorlu Performing Arts Centre в рамките на два дни и две нощи, а вече са ясни и част от артистите в line-up-a. Супергрупата Moderat заемат хедлайнерското място, а Истанбул се очертава, като може би най-близкото до България място, на което можете да им се насладите. На живо ще се представят още Floating Points със специален solo live, Roisin Murphy с последното си live шоу и албумът й Take Her Up To Monto, както и австрийското дуо HVOB и проекта на американеца Jason Chung – Nosaj Thing.

От обявените до момента имена, с DJ сетове ще се представят Nina Kraviz, Kode9 и Prins Thomas. В line-up-a за Sonar Istanbul 2017 виждаме и името на Matias Aguayo, който съвсем неочаквано се превърна в един от безспорните ни highlight-и от последното издание на Sonar в Барселона. Повече, можете да си припомните от ревюто ни за фестивала тук. Списъкът се допълва още от Honne, Clark и дуото Cola & Jimmu.

Билетите са вече в продажба, като двудневен пас е на цена от 200 турски лири, което е малко над 100 лв. Повече информация можете да откриете на sonaristanbul.com Очакваме и поетапното обявяване на останалите имена от line-up-a.

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

Defected Croatia 2016 през август

След като преди няколко години Defected бяха едни от първите, които преустановиха резидентските си партита на Ибиза, а в последствие и редица други артисти като Richie Hawtin и Carl Cox, острова съвсем осезаемо започна да губи позициите си на топ парти дестинация.

Sonar moves to July in 2019

The Barcelona festival, which just wrapped up its 25th anniversary edition, traditionally takes place in June. Thanks to a huge textile fair, it will now run from July 18th to 20th in 2019, before returning to its regular schedule in 2020.