Moderat и Nina Kraviz на Sonar Istanbul 2017

Вече са ясни и първите имена от line-up-a за първото издание на фестивала в Истанбул.

Както вече ви информирахме още през лятото на изминалата година, първото издание на Sonar Festival Istanbul ще се проведе на 24-ти и 25-ти март 2017. Фестивалът е част от международния франчайз на един от най-големите Европейски фестивали – Sonar и част от турнето Road To Sonar, което тази година ще стартира от Рейкявик през февруари, ще премине през Истанбул и Стокхолм през март и за пръв път ще гастролира в Хонк Конг на 1-ви април, преди да стартира официалната подготовка за главното издание на фестивала в Барселона в средата на юни.

Изданието в Истанбул ще се състои в Zorlu Performing Arts Centre в рамките на два дни и две нощи, а вече са ясни и част от артистите в line-up-a. Супергрупата Moderat заемат хедлайнерското място, а Истанбул се очертава, като може би най-близкото до България място, на което можете да им се насладите. На живо ще се представят още Floating Points със специален solo live, Roisin Murphy с последното си live шоу и албумът й Take Her Up To Monto, както и австрийското дуо HVOB и проекта на американеца Jason Chung – Nosaj Thing.

От обявените до момента имена, с DJ сетове ще се представят Nina Kraviz, Kode9 и Prins Thomas. В line-up-a за Sonar Istanbul 2017 виждаме и името на Matias Aguayo, който съвсем неочаквано се превърна в един от безспорните ни highlight-и от последното издание на Sonar в Барселона. Повече, можете да си припомните от ревюто ни за фестивала тук. Списъкът се допълва още от Honne, Clark и дуото Cola & Jimmu.

Билетите са вече в продажба, като двудневен пас е на цена от 200 турски лири, което е малко над 100 лв. Повече информация можете да откриете на sonaristanbul.com Очакваме и поетапното обявяване на останалите имена от line-up-a.

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg