Lunar: Електронната музика е просто вълнуваща

Event
14.11.2015

The Sound of Belgium

Line-up:
Promoter:
 
DSGN Clinic – Square Light
 

На 14-ти ноември, Full Circle и That Divine, обединяват сили, за да представят The Sound of Belgium – парти концепция, която има за цел да запознае родната аудитория с вече утвърдени и нови прохождащи таланти от белгийската електронна сцена. Повече за събитието, можете да видите тук.

Едно от интересните имена в line-up-a за събитието е това на Lunår. Истинското му име е Henry Evbous, занимава се професионално с музика от едва 3 години, но вече основател и резидент на ABSTRKT с буукинг включващ имена, като Levon Vincent и Motor City Drum Ensemble. С помощта на That Divine, успяхме да си поговорим с Lunår за началото, вдъхновенията, успеха, очакванията и белгийската електронна сцена. Върху какво работи в момента и какво предстои от тук насетне, вижте в интервюто, което той даде специално за читателите на bassline.bg

Здравей Henry. С какво те привлече електронната музика и как започна да се занимаваш с нея?
Ами просто е вълнуваща. Електронната музика преплита вдъхновения от всеки един жанр с вдъхновения от миналото и сегашното. Първото парче, което чух бе Take Me Into Your Skin на Тrentemoller. Именно оттам тръгна всичко. А и ме вдъхнови по един особен начин. Започнах да пускам преди 3 години, изцяло заради интереса и любовта, които изпитвам към музиката. Откакто стартирахме abstrkt, това се превърна и в постоянно занимание. Принципно, бях единствен резидент и трябваше да пускам всеки месец. С течение на времето започнаха да ме буукват все по-често и от други места и така се завъртяха работите.

Спомена Trentemoller… Кои други стилове вдъхновяват работата ти?
Наскоро сформирахме нов проект с много близък мой приятел от Белгия. Все още е тайна, но някак ми се ще да го споделя с вас. Проекта е абсолютно различен от това, което се опитваме да представяме с abstrkt. Той е главно насочен към шоу и концерти. В музикално отношение правим класическа филмова музика, която обаче, стъпва на две основи. Най-голямото ми вдъхновение, като пианист идва от нео-класическата музика. А от другата страна имаме електроника комбинирана с ambience и indie елементи, но с малко по-груб и твърд подход. В общи линии, това е посоката, която искаме да следваме. Ако ни попитате каква музика правим, бихме отговорили така: “структуриран хаос”. За нас, този проект е адски вълнуващ. Вероятно най-вълнуващото нещо, което ни се е случвало. Получаваме изненадващо много подкрепа и заинтересованост, така че работим усърдно върху първият ни рилийз. В общи линии, смятаме да стартираме някъде към юни-юли 2016.

Разкажи ни повече за клубовете в Белгия.
Напоследък отварят доста добри нови клубове в Белгия. Например Ampere в Антверпен. Имат страхотен booking, организират уъркшопи и лекции, и въобще имат голям обхват в музикален аспект. Опитват се да представят всеки един аспект на музиката. Точно като Kerk в Гент – комбинират нощния живот и партитата с творчески дейности, уъркшопи, изложби и т.н. Има една нова концепция, наречена Plein Public, която комбинира нощния живот с артистични дейности в едно невероятно веню в Антверпен. Мисля, че това ще бъде едно от най-горещите места в Белгия през 2016. В общи линии, това ново поколение клубове са ми любими на този етап. Сливане на творчески платформи. Харесва ми да пускам на подобни места, тъй като в тях откривам някакво специално обаяние. Тези венюта не са създадени за парти през нощта, и тъкмо това ги прави толкова добри.

Като говорим за нощният живот на Белгия, не можем да не те попитаме и за сцената там…
Мисля, че в Белгия няма само една сцена. Почти всеки промоутър представя звукът, който подкрепя и харесва. Според мен, това създава различни сцени. Разбира се, пак казвам, че това е от моя гледна точка. Не искам да говоря от друго име, но моето мнение е, че именно така би трябвало да се дели сцената – според музикалните интереси и артистите, които искат да представят – minimal, disco, house, tech-house сцени и т.н.

Какво знаеш за сцената в София?
Наистина не знам много за София. Но съм чувал от тук от там, че се случват готини неща, така че доста се вълнувам. Принципно съм авантюрист и съм винаги готов да събера куфарите и да тръгна накъдето и да е – да откривам нови места, да се срещам с нови хора, да се сблъскам с различна публика. Във всеки град или страна публиката наистина е различна.

Имаш ли някакви очаквания от публиката като цяло?
Никога не очаквам нещо. Просто давам най-доброто от себе си, за да направя яко парти и се надявам, хората да се насладят на музиката, която пускам. Така, че идвам без някакви очаквания, но пък съм сигурен, че ще се получи жестоко.

За финал, как би описал стилът си и какво да очаква публиката от теб?
Това, което пускам обикновено, са парчета с груб и едновременно леко мръснишки вайб. Харесва ми да смесвам различни стилове. Напоследък доста си падам и по парчета с яки синтове, с rock основа и нотка techno. Down на Aaron Brown е най-подходящият пример, за да разберете за какво говоря.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg