Турнето на Cocoon отново в България

На 20-ти ноември предстои да се появи сборния двоен диск The Sound of The 16th Season, миксиран от Sven Vath. Изданието е съпроводено от ежегодното турне на Cocoon, което ще мине и през София за пореден път. Турнето стартира на 24-ти октомври от Словения. Досега Sven Vath и компания са минали през Англия, Франция, Германия и Румъния, като предстоят шоута в Аржентина, САЩ, Тунис, Италия и Обединените Арабски Емирства, преди да стъпят и на родна земя. The Sound of The 16th Season Tour у нас ще се случи благодарение на Metropolis. За събитието на 4-ти декември в зала Христо Ботев в София, Sven Vath идва с мултиталантливата италианска надежда Carola Pisaturo и германеца Maurizio Schmitz.

carola-pisaturo

Освен DJ и продуцент, Carola Pisaturo има интереси и в други области на съвременното изкуство. През 2009 създава музиката и визуализациите съпровождащи пролетно-есенната колекция на гиганта Nike. Съвместно с най-голямата институция за съвременно изкуство в САЩ – MoMA PS1, тя участва и в престижната Red Bull Music Academy, като лектор на млади таланти, чийто произведения в момента използва като artwork за нейните рилийзи и тези на лейбъла й Claque Musique. Заедно с дигиталното му подразделение Claque Extra, лейбълът издава собствената й продукция и тази на нови и утвърдени имена, между които и Jay Haze, например.

Maurizio-Schmitz

Maurizio Schmitz e извървял дългия път на DJ-ейската професия, което определено създава стабилната основа върху която гради името си. Стартира кариерата си през 1996, като резидент на клуб Labor в Мюнхен, от 1999 до 2007 е резидент DJ на FrequenzBerater – едни от най-известните партита в Северна Германия, а в последните 7 години има собствена парти вечер Mauromusica в Бон, като успоредно работи за Cocoon във Франкфурт и същевременно комбинира DJ-ейската професия с обикновна работа на пълно работно време. Работата му с Cocoon, е поредното стъпало на Schmitz в израстването му, като самият Sven Vath, често го бууква като подгряващ DJ. Към момента има собствена микс компилация Timemachine vol.1 и няколко ко-продуцентски парчета за liebe*detail. Работи и под други псевдоними като Topcats и Beese.

След София, Cocoon турнето ще мине през Италия, Австрия, Германия, Ливан и Холандия, като предстои обявяването и на още дати за 2016.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

Ben Klock отново в София през март

Ben Klock се завръща в София за първото голямо събитие на Metropolis за 2017 – Heroes Total. Последното гостуване на резидента на Berghain у нас бе през април 2016, в първото издание на Sonic Voyager, когато двамата с KiNK взривиха Хладилният завод в чест на 20-тият юбилей на най-старият techno колектив в България.