fbpx

Турнето на Cocoon отново в България

На 20-ти ноември предстои да се появи сборния двоен диск The Sound of The 16th Season, миксиран от Sven Vath. Изданието е съпроводено от ежегодното турне на Cocoon, което ще мине и през София за пореден път. Турнето стартира на 24-ти октомври от Словения. Досега Sven Vath и компания са минали през Англия, Франция, Германия и Румъния, като предстоят шоута в Аржентина, САЩ, Тунис, Италия и Обединените Арабски Емирства, преди да стъпят и на родна земя. The Sound of The 16th Season Tour у нас ще се случи благодарение на Metropolis. За събитието на 4-ти декември в зала Христо Ботев в София, Sven Vath идва с мултиталантливата италианска надежда Carola Pisaturo и германеца Maurizio Schmitz.

carola-pisaturo

Освен DJ и продуцент, Carola Pisaturo има интереси и в други области на съвременното изкуство. През 2009 създава музиката и визуализациите съпровождащи пролетно-есенната колекция на гиганта Nike. Съвместно с най-голямата институция за съвременно изкуство в САЩ – MoMA PS1, тя участва и в престижната Red Bull Music Academy, като лектор на млади таланти, чийто произведения в момента използва като artwork за нейните рилийзи и тези на лейбъла й Claque Musique. Заедно с дигиталното му подразделение Claque Extra, лейбълът издава собствената й продукция и тази на нови и утвърдени имена, между които и Jay Haze, например.

Maurizio-Schmitz

Maurizio Schmitz e извървял дългия път на DJ-ейската професия, което определено създава стабилната основа върху която гради името си. Стартира кариерата си през 1996, като резидент на клуб Labor в Мюнхен, от 1999 до 2007 е резидент DJ на FrequenzBerater – едни от най-известните партита в Северна Германия, а в последните 7 години има собствена парти вечер Mauromusica в Бон, като успоредно работи за Cocoon във Франкфурт и същевременно комбинира DJ-ейската професия с обикновна работа на пълно работно време. Работата му с Cocoon, е поредното стъпало на Schmitz в израстването му, като самият Sven Vath, често го бууква като подгряващ DJ. Към момента има собствена микс компилация Timemachine vol.1 и няколко ко-продуцентски парчета за liebe*detail. Работи и под други псевдоними като Topcats и Beese.

След София, Cocoon турнето ще мине през Италия, Австрия, Германия, Ливан и Холандия, като предстои обявяването и на още дати за 2016.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

Gorgon City представят Kingdom в София

Тази година, София е част от световното турне на британското дуо Gorgon City. Те ще застанат зад пулта на столичния Carrusel Club на 25-ти февруари, за да представят вторият си албум Kingdom и музиката, която обичат с extended DJ сет.

Metropolis Presents Hello 2016 в SSF

И тази година всички фенове на качествената електронна музика ще посрещнат новата techno-година с Hello 2016 на Metropolis. Най-старият и влиятелен DJ колектив в България ще изпрати в историята една от най-успешните си обиколки около слънцето, но и ще посрещне специалния си 20-годишен юбилей, за който тепърва са подготвили изненади и грандиозни събития.

beno-san-1
Beno–San – Bassline Podcast #002

Beno-San – Bassline Podcast #002

В последните няколко години, електронната музика напусна тъмните подземия, складовете и непретенциозните места, изкачвайки стълбите към все по-лъскави и все по-популярни клубове, достигайки до публика, която следва модни трендове и харчи огромни суми пари с единствената цел да афишира определен обществен статут.