And The Winners Are…

Крайното класиране от Horizon Festival 2016 DJ Mix Contest, вота на журито и още много други изненади...

Details

 
Coda Radio – Stay Focused – Square
 

Изминаха повече от два месеца, откакто стартирахме DJ Mix конкурса на Horizon Festival, bassline.bg и списание Go Guide. За това време получихме 52 микса, които успяха да влязат във финалния кръг и да достигнат до журито на конкурса и още близо 10, които не успяха, тъй като не отговаряха на условията или изпуснаха крайния срок. С получаването на всеки следващ микс, състезателният дух на инициативата оставаше все повече на заден план. Част от членовете на журито и организаторите на Horizon Festival сме силно впечатлени от участниците и техните миксове и затова някои класираха финално повече от три микса.

KiNK и всяка от организациите участващи в журито: Metalheadz, ReelFeel, H.M.S.U., bassline.bg, Horizon Festival и Go Guide преслушаха всички миксове и класираха трите най-добри според тях микса съответно на 1-ва, 2-ра и 3-та позиции и разпределиха общ сбор от 18 точки, както следва: за 1-во място – 10 точки, за 2-ро място – 6 точки и за 3-то място – 2 точки. При некласифициране по позиции, както при вотовете на Metalheadz и ReelFeel, сборът от 18 точки се делят по равно измежду избраните миксове. При класирани двама или повече кандидати на една и съща позиция, точките за съответната позиция се разделят по равно между броя на кандидатите класирани на съответната позиция, както е във случая с избора на Horizon Festival и H.M.S.U.

За да не ви държим повече в напрежение ето победителите в конкурса и класирането на всички участващи в журито организации и финалното класиране от сбора на всички получени точки:

ПОБЕДИТЕЛИТЕ В HORIZON FESTIVAL 2016 DJ MIX CONTEST

1st DJ SET НА HОRIZON FESTIVAL 2016 С ПОКРИТИ РАЗНОСКИ печели RAREDUB.
Петър Васев e познат за доста хора под псевдонима RareDub. Роден е в Пловдив, но последните години живеe и твори в София. Предимно се занимва с анимция и други визуални изкуства, но музиката никога не остава по-назад. Не вярва в стиловите разделения, но клони повече към “four on the floor”. Силно е повлиян от старите течения идващи от Детройт и Чикаго та чак до Берлин, както и всякаква яка музика, която не се намира под път и над път. Досега не е имал многобройни DJ участия, нито e пускал редом до големи имена. За сметка на това обича да прави live сешъни с различни дръм машини и други интересни джаджи в своето малко home студио. Като звучене обикновено бяга от перфектния стерилен звук и търси нещо по “сурово и мръсно”. Някои от live сешъните на RareDub можете да видите тук.

2nd NOVATION LAUNCHPAD ABLETON CONTROLLER печелят MARIO B2B NIKOLAY.
Без никакъв disrespect, Mario Milev и Nikolay Dimitrov решиха да ни спестят дългите и увлекателни истории за това от колко години слушат музика, кога е започнало всичко и т.н., защото честно казано според тях това някой рядко го интересува и е по-добре музиката сама да отговори на всяка една въпросителна. Пускат заедно заради правилния feeling, който двамата се надяваха да усетим всички ние в 60 минутният им микс. По всичко личи, че сме го усетили, при това не само ние, но и друга голяма част от журито и нашите читатели. В сета им попадат ремикса върху Eyes Wide Open на Alex Arnout & Enzo Siragusa, Moodyman & Charlotte OC с Hangover, както и един оригинал на Alex Arnout – Do You Love Me. Не са пропуснали и любимците им Zendid и iO (Mulen), а също така и Crocodile Soup, Diego Krause и Bronxy.

3rd ДВОЙНИ СЕДМИЧНИ БИЛЕТИ ЗА HORIZON FESTIVAL 2016 печелят STOYO, BAD PROPAGANDA и STEVEN MILEV
Тъй като на 3-то място има класирани повече от двама участника, всички те ще получат по един двоен седмичен билет за фестивала.
Стойчо Станчев a.k.a. Stoyo се изявява като DJ от 90-те години на миналия век с участия в малки клубове в България, Испания и Турция. Колекционира и пуска предимно грамофонни плочи, като музикалните му вкусове варират.
Bad Propaganda е най-новият псевдоним на Drash – DJ, промоутър, радиоводещ и подкастър/блогър. Другите му псевдоними са eXistenZ и Kenobiben. Той е един от най-добрите джънгълисти на македонската drum’n’bass сцена в последните 17 години.
Steven Milev e любител и ценител на качествената музика и един от най-редовните ни читатели.

КЛАСИРАНЕ И ОЦЕНКИ НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ УЧАСТВАЩИ В ЖУРИТО

1. Stoyo – 10 точки
2. Xperimental – 6 точки
3. Delightfull – 2 точки
Soulnd – 6 точки
Beatoven – 6 точки
Tekniq – 6 точки
RareDub – 3,6 точки
Simoon – 3,6 точки
Jiro – 3,6 точки
Yveso – 3,6 точки
Viral Hymn – 3,6 точки
1. Bad Propaganda – 10 точки
2. HarryUp – 6 точки
3. Junkfool – 1 точка / Soulnd – 1 точка
1. RareDub – 10 точки
2. Junkfool – 6 точки
3. Beatoven – 1 точка / DJ Zion – 1 точка
1. Mario b2b Nikolay – 10 точки
2. RareDub – 6 точки
3. Xperimental – 2 точки
1. Steven Milev – 10 точки
2. Mario b2b Nikolay – 6 точки
3. Tekniq – 2 точки
1. RareDub – 19,6 точки
2. Mario b2b Nikolay – 16 точки
3. Stoyo – 10 точки / Bad Propaganda – 10 точки / Steven Milev – 10 точки
4. Xperimental – 8 точки / Tekniq – 8 точки
5. Junkfool – 7 точки / Soulnd – 7 точки / Beatoven – 7 точки
6. HarryUp – 6 точки
7. Viral Hymn – 3,6 точки / Simoon – 3,6 точки / Yveso – 3,6 точки / Jiro – 3,6 точки
8. Delightfull – 2 точки
9. DJ Zion – 1 точка

И ТОВА НЕ Е ВСИЧКО…

Организаторите на Horizon Festival и част от организациите взели участие в журито са силно впечатлени от миксовете и участниците и признават, че изборът е бил изключително труден. DJ Mix Contest-a получи изключителен отзив от най-успешния български продуцент KiNK, който с огромно удоволствие преслуша всички мискове участващи в конкурса.

Ето какво споделиха организаторите на Horizon Festival по повод конкурса:

Въпреки регламента и условията, всички миксове са страхотни. Ние сме супер впечатлени, част от журито също – и затова искаме да дадем по един седмичен билет за фестивала на всеки един участник в конкурса. Също така, всички миксове ще влязат в базата данни на Horizon Festival и ще бъдат споделени с промоутърите хостващи събития по време на фестивала, т.е. не е изключено някои от останалите участници също да получат шанс за изява при наличието на удобен слот в следващите седмици. Впечатление сме, че успяхме да стигнем до толкова много различни артисти, голяма част от които истински record collector-и и това изглежда като начало на един проект, който надявамe се ще превърнем в традиция. bassline.bg бяхa страхотен партньор в това начинание и искамe да им благодарим за безрезервната подкрепа през цялата кампания!

Всички участници в конкурса ще получат по ЕДИН СЕДМИЧЕН БИЛЕТ* за HORIZON FESTIVAL 2016, а миксовете им ще бъдат достъпни и на разположение на всички промоутъри хостващи събития по време на фестивала. Освен участващите в журито организации като Metalheadz, HMSU и ReelFeel, това са Electric Minds, Spearhead Records, Butterz, The Funk & Soul Club, We Concur, Astral Black, Vagabondz и още над 30 местни и международни организации.

Както не веднъж сме казвали в хода на конкурса, за нас, като медиа за dance музика и култура, той бе възможност да стигнем до млади и талантливи местни артисти. Част от тях ще представим по-отблизо в магазинната част на bassline.bg От наша страна, всички участници ще получат и DJ профили в CLUB раздела на bassline.bg, които ще могат да администрират лично. Повече подробности, очаквайте скоро.

Колегите от Go Guide, също са впечатлени от участниците и техните миксове и също изявиха желание да представят фаворитите си на страниците на списанието в следващите месеци. ReelFeel пък от своя страна органзират Horizon Festival 2016 Launch партито в София на 20-ти февруари в клуб Жул Верн, на което специален гост ще бъде Tekniq.

Платформата с миксовете на всички участници ще остане архивирана и достъпна по всяко време на сайта. bassline.bg ще предостави контактните данни на участниците на организаторите на Horizon Festival, които от този момент нататък ще осъществяват връзката по e-mail или с телефонно обаждане с всички участници за допълнителни инструкции как ще си получат наградите.

Накрая, отново искаме да благодарим на всички участници в конкурса. За нас бе истинско удоволствие! Надяваме се да се видим съвсем скоро в Банско.

Екипът на bassline.bg

*Билетите са поименни и не могат да бъдат преотстъпвани на други лица.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

За рекламите и спекулатa в музиката

Филип Ферфериев e привърженик на електронното звучене от вече повече от две десетилетия и създател на блога e-music-bulgaria.blogspot.bg Идеята за блога идва спонтанно, като иска все повече и повече българи да получат инфрмация от света на елeктронната музика и технологиите на роден език.