Аll Love Is Equal!

За поредна година bassline.bg казва НЕ на омразата и застава в подкрепа на LGBTI обществото.

Details

 
Coda Radio – Stay Focused – Square
 

Вероятно повечето от вас знаят, че house музиката се е зародила в мрачните и разюздани гей клубове на Ню Йорк, Чикаго и Детройт. Нейната мисия винаги е била да обединява хората и възпитава в любов и приемственост към ближния. За съжаление, това в днешно време може да бъде усетено само на места като Berghain в Берлин, където гей и стрейт хора споделят общ дансинг без значение кой какъв е. Лондон, Ню Йорк и Сан Франциско са от малкото места където също може да видите подобно нещо. За балканска държава, като нашата, това все още е в сферата на добрите пожелания, просто защото ние винаги сме били възпитавани да се боим и страним от различните.

Както всяка година, ние от bassline.bg твърдо казваме НЕ на омразата и заставаме в подкрепа на всички, които се гордеят с принедлежността си към LGBTI обществото и следват идеологията на свободата и възможността да бъдеш себе си.

По света, гей прайдовете са още един повод за празник, на който хората просто излизат да се забавляват без значение каква е сексуалнта им ориентация, половата им принадлежност или общественото им положение. От 2000 година насам, месец юни се отбелязва като Gay Pride Month (Месец на гей прайдовете), отдавайки почит на активистите от Stonewall размириците в Манхатън през 1969. Именно за това, през целия месец юни, логото на bassline.bg ще бъде в цветовете на LGBTI флага като своебразен символ на подкрепа.

10-тото юбилейно издание на Sofia Pride 2017 ще се проведе на 10-ти юни, като събитието отново ще е съпроводено от различни културни събития в седмицата преди това. Sofia Gay Pride Art Week и тази година се организира от Фондация GLAS и онлайн изданието huge.bg. През 2017, Sofia Pride ще има и официално after party в Yalta Club с подкрепата на Absolut. Повече ча събитието вижте тук.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

За рекламите и спекулатa в музиката

Филип Ферфериев e привърженик на електронното звучене от вече повече от две десетилетия и създател на блога e-music-bulgaria.blogspot.bg Идеята за блога идва спонтанно, като иска все повече и повече българи да получат инфрмация от света на елeктронната музика и технологиите на роден език.