By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

SPECIAL FEATURE: ALL LOVE IS EQUAL!

За поредна година bassline.bg казва НЕ на омразата и застава в подкрепа на LGBTI обществото.

Details

Вероятно повечето от вас знаят, че house музиката се е зародила в мрачните и разюздани гей клубове на Ню Йорк, Чикаго и Детройт. Нейната мисия винаги е била да обединява хората и възпитава в любов и приемственост към ближния. За съжаление, това в днешно време може да бъде усетено само на места като Berghain в Берлин, където гей и стрейт хора споделят общ дансинг без значение кой какъв е. Лондон, Ню Йорк и Сан Франциско са от малкото места където също може да видите подобно нещо. За балканска държава, като нашата, това все още е в сферата на добрите пожелания, просто защото ние винаги сме били възпитавани да се боим и страним от различните.

Както всяка година, ние от bassline.bg твърдо казваме НЕ на омразата и заставаме в подкрепа на всички, които се гордеят с принедлежността си към LGBTI обществото и следват идеологията на свободата и възможността да бъдеш себе си.

По света, гей прайдовете са още един повод за празник, на който хората просто излизат да се забавляват без значение каква е сексуалнта им ориентация, половата им принадлежност или общественото им положение. От 2000 година насам, месец юни се отбелязва като Gay Pride Month (Месец на гей прайдовете), отдавайки почит на активистите от Stonewall размириците в Манхатън през 1969. Именно за това, през целия месец юни, логото на bassline.bg ще бъде в цветовете на LGBTI флага като своебразен символ на подкрепа.

10-тото юбилейно издание на Sofia Pride 2017 ще се проведе на 10-ти юни, като събитието отново ще е съпроводено от различни културни събития в седмицата преди това. Sofia Gay Pride Art Week и тази година се организира от Фондация GLAS и онлайн изданието huge.bg. През 2017, Sofia Pride ще има и официално after party в Yalta Club с подкрепата на Absolut. Повече ча събитието вижте тук.

More from bassline.bg

AND THE WINNERS ARE…

Изминаха повече от два месеца, откакто стартирахме DJ Mix конкурса на Horizon Festival, bassline.bg и списание Go Guide. За това време получихме 52 микса, които успяха да влязат във финалния кръг и да достигнат до журито на конкурса и още близо 10, които не успяха, тъй като не отговаряха на условията или изпуснаха крайния срок.

IN THE STUDIO WITH IVAN SHOPOV (COOH)

На 15-ти април се задава третото издание на поредицата One Man Party, в което мултиталантливият Ivan Shopov в рамките на 7 часа ще представи музиката на всичките си артистични превъплащения –

ОТ ХОЛАНДИЯ С ЛЮБОВ…

Някъде между интезнивната си изпитна сесия и наситената си декемврийска парти програма, Живко Тодоров разказва как се е променила сцената в Холандия за последните 30 години и защо комерсиализацията на електронната музика далеч не се изчерпва с поредното гостуване на Mark Knight у нас.