By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

SPECIAL FEATURE: ALL LOVE IS EQUAL!

За поредна година bassline.bg казва НЕ на омразата и застава в подкрепа на LGBTI обществото.

Details

Вероятно повечето от вас знаят, че house музиката се е зародила в мрачните и разюздани гей клубове на Ню Йорк, Чикаго и Детройт. Нейната мисия винаги е била да обединява хората и възпитава в любов и приемственост към ближния. За съжаление, това в днешно време може да бъде усетено само на места като Berghain в Берлин, където гей и стрейт хора споделят общ дансинг без значение кой какъв е. Лондон, Ню Йорк и Сан Франциско са от малкото места където също може да видите подобно нещо. За балканска държава, като нашата, това все още е в сферата на добрите пожелания, просто защото ние винаги сме били възпитавани да се боим и страним от различните.

Както всяка година, ние от bassline.bg твърдо казваме НЕ на омразата и заставаме в подкрепа на всички, които се гордеят с принедлежността си към LGBTI обществото и следват идеологията на свободата и възможността да бъдеш себе си.

По света, гей прайдовете са още един повод за празник, на който хората просто излизат да се забавляват без значение каква е сексуалнта им ориентация, половата им принадлежност или общественото им положение. От 2000 година насам, месец юни се отбелязва като Gay Pride Month (Месец на гей прайдовете), отдавайки почит на активистите от Stonewall размириците в Манхатън през 1969. Именно за това, през целия месец юни, логото на bassline.bg ще бъде в цветовете на LGBTI флага като своебразен символ на подкрепа.

10-тото юбилейно издание на Sofia Pride 2017 ще се проведе на 10-ти юни, като събитието отново ще е съпроводено от различни културни събития в седмицата преди това. Sofia Gay Pride Art Week и тази година се организира от Фондация GLAS и онлайн изданието huge.bg. През 2017, Sofia Pride ще има и официално after party в Yalta Club с подкрепата на Absolut. Повече ча събитието вижте тук.

More from bassline.bg

ВИЕНА СЕ СБОГУВА С НАЙ-ВЛИЯТЕЛНИЯТ СИ КЛУБ

Тъжните новини за клубния живот в световен мащаб продължават. Най-влиятелния клуб в Австрийската столица затвори врати миналата неделя след тридневно парти с line-up от местни артисти, спомогнали за развитието на клуба в последните 7 години.

RANCIDO: ПОДГОТВЯМE ОЩЕ ИЗНЕНАДИ С INNERVISIONS

В последните няколко години Африка се превръща във все по-гореща парти точка, не само заради все по-големия брой фестивали за електронна музика, но и заради редица артисти-посланици на afro-house музиката по света като Black Coffee и Culoe de Song например.