Festival Guide: Sonar Barcelona 2018 – 25 Years of Sonar!

DESPACIO, новото клубно преживяване на James Murphy и 2manydjs, както и новото шоу на Alva Noto & Ryuichi Sakamoto слагат финалните щрихи на програмата на 25тата годишнина на Sónar Барселона, от 14 до 16 юни.

Измежду новите 50 артиста добавени в програмата тази година се появяват имена като Demdike Stare, Sophie, Yaeji, IAMDDB, Jenny Hval, Miss Kittin & Kim Ann Foxman, Alizzz, Liberato and Objekt, както и 2manydjs, които ще закрият Sónar by Day в Събота, 16 Юни с DJ Set.

Невероятното клубно преживяване, DESPACIO, ще бъде ядрото на отпразнуването на 25-тата годишнина на Sónar by Day, заедно с Джеймс Мърфи (LCD Soundsystem) и братята Дейвид и Стивън Девале (2manydjs / Soulwax), които ще застанат зад пулта. Заедно, те ще извлекат максималното от високото-качественото си озвучаване – с грандиозна саунд система, съставена от 7 кули с кръгообразно подредени високоговорители и усилватели – до максималното й ниво с три, 6 часови DJ сета на ден, изключително и само на плочи. През годините белгийските братя 2manydjs са отговорни за много от върховите точки на фестивала, а сега ще продължат традицията с един от техните неподражаеми DJ сетове, с който ще затворят Sónar by Day.

Alva Noto & Ryuichi Sakamoto ще представят новото аудио-визуално шоу “Two” като заключителен концерт на тазгодишния фестивал в неделя, 17 юни в Teatre Grec. Sónar 2018 ще бъде един от трите концерта в света, където ще можете да видите двамата изпълнители заедно тази година.

Miss Kittin & Kim Ann Foxman

В тазгодишната програмата се добавя и една нова поредица от изключителни международни артисти, като Demdike Stare, която ще представи AV шоу с визуализатора Майкъл Англия, водещия DJ, певец и продуцент Yaeji, новата звезда на UK Urban хип-хопа – IAMDDB, продуцентът от Лос Анджелис TOKiMONSTA AV Live със новото си живо AV шоу, норвежката Джени Хвал, както и загадъчния Liberato – анонимен неаполитански артист, който се превърна в масов феномен в Италия и с право се смята за нова икона на културното възраждане, което се случва в Неапол.

Важни за отбелязване са и доказалите се DJ-и Objekt, Young Marco и Call Super, както и неповторимото дуо формирано от световноизвестния електронен продуцент и DJ Miss Kittin и Kim Ann Foxman – ключова фигура на Ню Йоркската хаус и техно сцена.

Общо, Sónar 2018 ще представи повече от 140 изпълнения, разположени на различни 10 сцени по време на Sónar by Day и Sónar by Night включващи предварително обявените изпълнения на LCD Soundsystem, Gorillaz, Thom Yorke, Diplo, Richie Hawtin CLOSE, Laurent Garnier, Cornelius, Rosalía, Modeselektor, Olafur Árnalds, Kode9, Bonobo, Niño de Elche with dancer Israel Galván, Laurel Halo, John Talabot и Lorenzo Senni.

Детайлната програма на фестивала можете да намерите на www.sonar.es

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

David August и Howling на Sonar 2016

Line-up-a за тазгодишното издание на Sonar Festival в Барселона се попълни с повече от 40 нови имена. James Blake, Flume, Kelela, Roots Manuva, Jackmaster, John Talabot, Boys Noize, The Martinez Brothers, Stormzy, Mano Le Tough, Bob Moses и Ivy Lab са само една малка част от тях.

Sunwaves 19 без особени изненади

Line-up-a за 19-тото издание на фестивала Sunwaves вече е ясен, но и без особени изненади, поне на този етап. Пролетното издание на фестивала ще се състои между 28-ми април и 2-ри май на Mamaia Nord Beach и съвсем очаквано, всички големи имена от румънската електронна сцена за буукнати –

Третото издание на Radar Festival е през август

Между 10-ти и 11-ти август във Варна ще се проведе 3-тото издание на RADAR Festival. Така за трета поредна година организаторите на фестивала ще представят взаимовръзката между музиката и другите артистични форми като съвременен танц, видео арт, театър и дори нови технологии.