By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

WIGGLE SOFIA С TERRY FRANCIS & NATHAN COLES

Details

Artists:
, , ,

Clubs:

Promoters:
,

Спокойно можем да кажем, че Terry Francis и Nathan Coles са отговорни за раждането на това, което днес наричаме tech-house. Още през 1994, те стартират парти поредицата Wiggle. В началото събитието се е провеждало веднъж месечно на различни тайни локации, а хората са разбирали за него само от уста на уста. С времето, това общество набъбнало, а Wiggle се превърнало в едно от най-емблематичните събития на електронната сцена в Англия.

Nathan е страстен и абсолютно безкомпромисен ъндърграунд DJ. С 25-годишното си присъствие зад пулта и с над 200 издания за различни лейбъли, той оказва огромно влияние върху развитието на house и techno сцената в световен мащаб.

Terry е известен с изключителната си техника на миксиране и вроденото му качество да усеща публиката. Tой успява да вплете house, techno и dub, като размива всякакви стилови граници. До ден днешен, Terry е резидент DJ в култовия лондонски клуб Fabric – създаден още през 1999.

Ivo Graves е от старите софийски кучета, с 18-годишен опит зад грамофоните и дълбоки кейсове изпълнени с trippy house и techno парчета. През 2001 се мести да живее в Париж, където в продължение на 7 години пуска музика в малки, но добре познати house клубове. След завръщането си в София, създава клуб Plan B, който ще се запомни като място с добър саунд, силни партита и отлична DJ селекция. През годините Ivo лавира през много стилове и днес е абсолютна загадка на какво “пътешествие” ще ни отведе следващият му сет.

Raine e познат с отдадеността си към музиката, която бързо го среща с много от утвърдените артисти на нощна София. Като част от организацията и с участията си зад пулта, на летните Sun.Day.Air. партита, той затвърждава имиджа си на неподвластен на трендове и жанрове DJ, търсещ характерна естетика и стил.

Wiggle Sofia ще се проведе на 8-ми април, петък, във Fabrica 126. За събитието са предвидени кристален и мощен FUNKTION-ONE звук, 3 бара, гардероб, охрана и паркинг. Залата е с ограничен капацитет, а билети можете да откриете в мрежата на Eventim.

More from bassline.bg

TEKNIQ

Tekniq е български DJ, който живее и твори в София. Вдъхновен от hip-hop и grime културата, миксовете му са еклектични и целят да разкажат история, варираща от мелодично funky garage звучене до по-натегнати bass звуци.