WE ♥ TECHNO by Metropolis

На 14-ти февруари ще засвидетелстваме любовта си към техното с Metropolis и шеметен line-up включващ DJ Rush, DVS1, Julian Jeweil и Nur Jaber.

Докато традиционно на 14-ти февруари масата отново ще се съревновава дали да почита Трифон Зарезан или Свети Валентин, почитателите на електронния саунд ще засвидетелстваме любовта си към най-стария промоутърски колектив у нас с почти четвърт век опит в тази сфера и “музиката, която ни кара да танцуваме, да скачаме, да се замисляме и да слушаме до безкрай” – техното. Тъкмо това е и отправната точка, от която стартира организацията на We Love Techno и майсторски подредения line-up.

“С този line-up сме се стремили да представим (доколкото е възможно) техното, такова каквото вие и ние обичаме. Музика, която ни кара да танцуваме, да скачаме, да се замисляме и да слушаме до безкрай.”
Metropolis

DJ Rush

DJ Rush е едно от имената, чието завръщане у нас е дългочакано от публиката. Последното му гостуване в София е през 2010, като хедлайнер на 5-тото издание на поредицата Hard Love на Miss Lidiya и DJ Smurf. В този период стартира преобразяването на техно музиката и постепенното спадане на темпото. Родения в Чикаго и базиран в Берлин Isaiah Major (както е истинското му име) обаче, остава верен на своя индивидуалeн стил от безкомпромисно енергично техно с перкусии и всякакви гласови хуукове, а около терена на бившия парти център 4-ти километър в столицата все още витае енергията от това събитие, запечатано и съхранено в поредица от фотоси.

DVS1

На 14-ти февруари се завръща и още една техно икона – DVS1. Миналата пролет Zak Khutoretsky бе едно от имената, които влязоха в престижния списък на “техно героите” или иначе казано безспорните фаворити на родната аудитория във второто издание на Heroes Total. За близо 30-те си години на сцена си е изградил репутация на класен селектор със завидна винил колекция наброяваща повече от 30 000 плочи. Като резидент на Berghain / Panorama Bar, DVS1 раздвижва дансингите на най-добрите клубове и венюта по света, в това число и тези в София.

Nur Jaber

В редиците на техно героите на Metropolis попада и базираната в Берлин ливанка Nur Jaber, която миналата година се превърна в истинска сензация благодарение на сутрешния си двучасов сет на Heroes Total 1.0 и обра овациите и любовта на феновете. Какво ни е подготвила този път предстои да разберем, но със сигурност стилът й, който не подлежи на никакви ограничения и не познава граници няма да ни разочарова.

Julian Jeweil

Julian Jeweil е другото име от line-up-a на We Love Techno и може би точно той ще придаде онази френска изтънченост, с която някои свързват празника на любовта. Французинът ще задоволи разбира се, и почитателите на един от най-обичаните лейбъли у нас – Drumcode, от чийто редици се изявява в последните години. Дискографията му включва и един куп издания за лейбъли като Cocoon на Sven Vath и Plus 8 Records на Richie Hawtin.

Празникът на любовта не би бил пълен, ако не чуем и DJ-ите на Metropolis, без които нищо от това не би било възможно. Затова сложете си най-големите усмивки, отворете сърцата си и съзнанието и елате да празнуваме.

Metropolis presents We Love Techno с DJ Rush, DVS1, Julian Jeweil, Nur Jaber и Metropolis DJs е на 14-ти февруари 2020 в Интер Експо Център, София. Началото е в 22:00 часа. За повече информация и timetable следете официалното Facebook събитие. Билети може да закупите онлайн от ePay GO.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

Screen-Shot-2018-11-13-at-12.03.27
GHEIST – Loewe

GHEIST – Loewe

After the successful debut release SYSYGY on mobilee earlier this year and the launch of their own label Radau the super group GHEIST from Berlin is following up with Loewe to close the year in style.