WE ♥ TECHNO by Metropolis

На 14-ти февруари ще засвидетелстваме любовта си към техното с Metropolis и шеметен line-up включващ DJ Rush, DVS1, Julian Jeweil и Nur Jaber.

Докато традиционно на 14-ти февруари масата отново ще се съревновава дали да почита Трифон Зарезан или Свети Валентин, почитателите на електронния саунд ще засвидетелстваме любовта си към най-стария промоутърски колектив у нас с почти четвърт век опит в тази сфера и “музиката, която ни кара да танцуваме, да скачаме, да се замисляме и да слушаме до безкрай” – техното. Тъкмо това е и отправната точка, от която стартира организацията на We Love Techno и майсторски подредения line-up.

“С този line-up сме се стремили да представим (доколкото е възможно) техното, такова каквото вие и ние обичаме. Музика, която ни кара да танцуваме, да скачаме, да се замисляме и да слушаме до безкрай.”
Metropolis

DJ Rush

DJ Rush е едно от имената, чието завръщане у нас е дългочакано от публиката. Последното му гостуване в София е през 2010, като хедлайнер на 5-тото издание на поредицата Hard Love на Miss Lidiya и DJ Smurf. В този период стартира преобразяването на техно музиката и постепенното спадане на темпото. Родения в Чикаго и базиран в Берлин Isaiah Major (както е истинското му име) обаче, остава верен на своя индивидуалeн стил от безкомпромисно енергично техно с перкусии и всякакви гласови хуукове, а около терена на бившия парти център 4-ти километър в столицата все още витае енергията от това събитие, запечатано и съхранено в поредица от фотоси.

DVS1

На 14-ти февруари се завръща и още една техно икона – DVS1. Миналата пролет Zak Khutoretsky бе едно от имената, които влязоха в престижния списък на “техно героите” или иначе казано безспорните фаворити на родната аудитория във второто издание на Heroes Total. За близо 30-те си години на сцена си е изградил репутация на класен селектор със завидна винил колекция наброяваща повече от 30 000 плочи. Като резидент на Berghain / Panorama Bar, DVS1 раздвижва дансингите на най-добрите клубове и венюта по света, в това число и тези в София.

Nur Jaber

В редиците на техно героите на Metropolis попада и базираната в Берлин ливанка Nur Jaber, която миналата година се превърна в истинска сензация благодарение на сутрешния си двучасов сет на Heroes Total 1.0 и обра овациите и любовта на феновете. Какво ни е подготвила този път предстои да разберем, но със сигурност стилът й, който не подлежи на никакви ограничения и не познава граници няма да ни разочарова.

Julian Jeweil

Julian Jeweil е другото име от line-up-a на We Love Techno и може би точно той ще придаде онази френска изтънченост, с която някои свързват празника на любовта. Французинът ще задоволи разбира се, и почитателите на един от най-обичаните лейбъли у нас – Drumcode, от чийто редици се изявява в последните години. Дискографията му включва и един куп издания за лейбъли като Cocoon на Sven Vath и Plus 8 Records на Richie Hawtin.

Празникът на любовта не би бил пълен, ако не чуем и DJ-ите на Metropolis, без които нищо от това не би било възможно. Затова сложете си най-големите усмивки, отворете сърцата си и съзнанието и елате да празнуваме.

Metropolis presents We Love Techno с DJ Rush, DVS1, Julian Jeweil, Nur Jaber и Metropolis DJs е на 14-ти февруари 2020 в Интер Експо Център, София. Началото е в 22:00 часа. За повече информация и timetable следете официалното Facebook събитие. Билети може да закупите онлайн от ePay GO.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

25400ddc-b923-4a89-9444-5550b1094194
Fideles – Endless Sacrifice EP

Fideles – Endless Sacrifice EP

Afterlife Recordings welcomes back the Fideles duo for a new EP, Endless Sacrifice. The opener Heading North pairs the heavenly vocals of Flu with a subtle, acid bassline and radiant melody, setting the scene for the eerie and transcendental sounds of Harmed and the title track Endless Sacrifice.