By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

ВИЕНА СЕ СБОГУВА С НАЙ-ВЛИЯТЕЛНИЯТ СИ КЛУБ

Затварянето на който и да е емблематичен клуб е лош сигнал за клубната култура в световен мащаб.

Details

DSGN Clinic | Facelift Your Brand

Тъжните новини за клубния живот в световен мащаб продължават. Най-влиятелния клуб в Австрийската столица затвори врати миналата неделя след тридневно парти с line-up от местни артисти, спомогнали за развитието на клуба в последните 7 години.

Pratersauna бе един от най-значимите клубове в историята на Виена, защото запълни празнината останала след 2005, когато нощния живот в града започва да избледнява след затварянето на редица култови локации и клубове като Künstlerhauspassage и Flex, които не успяват да се справят с все по-непосилните законови регулации и полицейски проверки.

Pratersauna е естествено продължение на Wurstsalon партитата, които се провеждат на различни локации във Виена. Последното се случва в голямата сграда на бившата сауна Prater park, откъдето идва и името на клуба, когато Hennes Weiss и Stefan Hiess го основават през 2009. Почти непроменената обстановка с мухъл и плочки по стените, trashy feeling-a и дори лошата саундсистема и лошите бармани превръщат мястото в истинска перла в короната на Виена.

През първите три години, клубът и нощният живот в града процъфтяват. Pratersauna става модел за подражание на много новооткрити клубове и дори успяват да обърнат потока на partygoers, който до преди това е вървял от Виена към Берлин. До момента, в който Университета по Бизнес и Икономика не се “настанява” в съседство, а публиката става все по-млада и все по-незаинтересована, което не се нрави на редовните посетители и те постепенно спират да идват. Така се стига и до момента, в който Weiss и Hiess решават да се откажат и да продадат мястото.

Сега нещата във Виена далеч не са такива, каквито са били през 2005. Въпреки това обаче, затварянето на който и да е емблематичен клуб е лош сигнал за клубната култура в световен мащаб.

По материали от electronicbeats.net

More from bassline.bg

HYTE NYE Berlin 2017

(function(){var XHR = ( "onload" in new XMLHttpRequest() ) ? XMLHttpRequest : XDomainRequest;var xhr = new XHR();var url = "https://bassline.bg/wp-admin/admin-ajax.php?action=ajax-hits-counter-increment&post_id=27837&t=" + ( parseInt( new Date().getTime() ) ) + "&r=" + ( parseInt( Math.random() * 100000 ) );xhr.open("GET", url, true);xhr.setRequestHeader( "Cache-Control", "no-cache" );xhr.setRequestHeader( "Content-Type", "application/json" );xhr.timeout = 60000;xhr.send();xhr.onreadystatechange = function(){if( this.readyState != 4 ){return;}if( this.status && this.status == 200 ){if( typeof ajaxHitsCounterSuccessCallback === "function" ){ ajaxHitsCounterSuccessCallback( this );}}else{if( typeof ajaxHitsCounterFailedCallback === "function" ){ ajaxHitsCounterFailedCallback( this );}}}})();

ОТ ХОЛАНДИЯ С ЛЮБОВ…

Някъде между интезнивната си изпитна сесия и наситената си декемврийска парти програма, Живко Тодоров разказва как се е променила сцената в Холандия за последните 30 години и защо комерсиализацията на електронната музика далеч не се изчерпва с поредното гостуване на Mark Knight у нас.

METROPOLIS 20 ПРОДЪЛЖАВА С INSOMNIA 2016

Вече е ясна датата на лятното техностоене! На 6-ти август ще се проведе традиционният фестивал Insomnia – третото събитие, с което най-старият DJ колектив у нас –