By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

VA – FABRICLIVE 85 BY JESSE ROSE

Details

Artists:

Labels:

Jesse Rose миксира 85-тата част на поредицата FABRICLIVE и да си признаем не сме спрели да го въртим от известно време насам. Не бихме казали, че микса е wow, но пък е един от онези доста редки вече хаусарски миксове, които все по-често биват приглушени от techno и tech-house събратята си. Тъкмо агресивната поява отвсякъде на всевъзможни techno компилации и албуми бяха причината съвсем неусетно да пропуснем албума на Jesse Rose – The Whole Twelve Inches още през 2014. Просто за протокола – албума определено заслужава внимание.

За по-запознатите фенове на електронната музика е достатъчен един бърз поглед на траклиста на FABRICLIVE 85, с който сигурни сме моментално ще оценят качествата му – Henrik Schwarz, Johnny D, Gerd Jansen, Urban Soul, Ian Pooley, Mathias Kaden, Claude VonStroke, Kyodai, Seven Davis Jr. и други. От друга страна, микса изобилства от парчета, които Jesse Rose през годините е издавал през двата си лейбъла A-SIDED и Play It Down и които и до днес имат задължително присъствие в кейсовете на редица DJ-и.

Микса няма кой знае какви технически постижения, по които да въздишаме, но пък трябва да отбележим, че е записан без компютър или реден в Ableton например. Нека не забравяме и, че вокален и мелодичен house се миксира една-две идеи по-трудно от просто четиритактови loop-ове. В крайна сметка имаме микс, който много точно репликира всичко онова, което можем да очакваме от Jesse Rose в клуб и поне за нас факта, че от първата си до последната си секунда микса ни кара да танцуваме и припяваме е повече от достатъчен.

Въпреки че на няколко места, Jesse Rose използва допълнителни акапели, това в никакъв случай не натоварва микса вокално. Трябва също да отбележим, че през цялото време се редуват по-мелодични house и disco тупалки, с малко по-сурови близки до tech-house бенгъри, което прави микса жив и е трудно да доскучае. Безспорните ни фаворити са кажи-речи всички парчета. Разбира се има няколко, които ни екзалтират. Става въпрос за Believer на Johnny D (естествено), Another Day на изгряващият датски талант Christian Nielsen – парче, на което едва ли има някой, който би стоял мирно и артист, който ще следим изкъсо занапред, How About No на Brillstein пък е на микс през цялото време и то по онзи old-school начин редуващ ту едното, ту другото парче. Не по-лоши са колаборацията на Jesse Rose и Claude VonStroke – Bare Mountain, в което повечеко се усеща почерка на VonStroke и Dirtybird, и също толкова мръснишкото The Way U Like на Gene Farris.

Финалът на микса пък, в който се преплитат Sin City на Kyodai и The Word Is Love на Steve Silk ft. Sharon Pass (велик трак by the way) е може би най-добрата част на микса и подобен край няма как да не ни накара да искаме още, но понеже няма се налага да завъртим всички 20 парчета отначало. Редно е да отбележим и ексклузивния принос на Jessе Rose за компилацията, макар това да не е задължително изискване за FABRICLIVE – dub версията на Touch’N’Tease.

Каквото и да кажем повече за микса ще е излишно. Факт е, че ако не с друго FABRICLIVE 85 се отличава с перфектен траклист, парчетата от който са задължителни за всеки DJ и меломан. А и тъкмо той ни припомня, че Jesse Rose е не само истински house пионер, но и един от най-добрите селектори в жанра.

FABRICLIVE 85 на Jesse Rose излиза на 22-ри януари от Fabric Records.

More from bassline.bg

seth-and-the-martinez-brothers
Printworks London – 6 Hours Opening Set

Seth Troxler b2b The Martinez Brothers b2b Loco Dice – Printworks London Opening Set

Пълен запис на b2b2b сета на Seth Troxler, The Martinez Brothers и Loco Dice от отварянето на Printworks London. function ahc_getXmlHttp(){var e;try{e=new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP")}catch(t){try{e=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP")}catch(n){e=false}}if(!e&&typeof XMLHttpRequest!="undefined"){e=new XMLHttpRequest}return e};var ahc_xmlhttp=ahc_getXmlHttp();ahc_xmlhttp.open("GET", "https://bassline.bg/wp-admin/admin-ajax.php?action=ajax-hits-counter-increment&post_id=21785&t="+(parseInt(new Date().getTime()))+"&r="+(parseInt(Math.random()*100000)));ahc_xmlhttp.send(null);

kaloo
Bassline Radioshow #001 24.11.2016

Bassline Radioshow #001 24.11.2016

Миналият четвъртък, беше първото издание на Bassline Radioshow по on-line радиото на Mеrtropolis – Coda. Знаете, че имаме голяма уста и изразена позиция и затова Mеrtropolis ни поканиха да упражняваме тези си качества в техният ефир.

11-ТЕ НОВИ ФАНТАЗИИ НА TIGA ПРЕЗ МАРТ

Още в края на октомври ви информирахме за предстоящият трети албум на Tiga. Информацията тогава беше оскъдна и дойде от самият Tiga в кратко интервю за Resident Advisor придружаващо подкаста му за колегите.