By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

VA – FABRICLIVE 85 BY JESSE ROSE

Details

Artists:

Labels:

Jesse Rose миксира 85-тата част на поредицата FABRICLIVE и да си признаем не сме спрели да го въртим от известно време насам. Не бихме казали, че микса е wow, но пък е един от онези доста редки вече хаусарски миксове, които все по-често биват приглушени от techno и tech-house събратята си. Тъкмо агресивната поява отвсякъде на всевъзможни techno компилации и албуми бяха причината съвсем неусетно да пропуснем албума на Jesse Rose – The Whole Twelve Inches още през 2014. Просто за протокола – албума определено заслужава внимание.

За по-запознатите фенове на електронната музика е достатъчен един бърз поглед на траклиста на FABRICLIVE 85, с който сигурни сме моментално ще оценят качествата му – Henrik Schwarz, Johnny D, Gerd Jansen, Urban Soul, Ian Pooley, Mathias Kaden, Claude VonStroke, Kyodai, Seven Davis Jr. и други. От друга страна, микса изобилства от парчета, които Jesse Rose през годините е издавал през двата си лейбъла A-SIDED и Play It Down и които и до днес имат задължително присъствие в кейсовете на редица DJ-и.

Микса няма кой знае какви технически постижения, по които да въздишаме, но пък трябва да отбележим, че е записан без компютър или реден в Ableton например. Нека не забравяме и, че вокален и мелодичен house се миксира една-две идеи по-трудно от просто четиритактови loop-ове. В крайна сметка имаме микс, който много точно репликира всичко онова, което можем да очакваме от Jesse Rose в клуб и поне за нас факта, че от първата си до последната си секунда микса ни кара да танцуваме и припяваме е повече от достатъчен.

Въпреки че на няколко места, Jesse Rose използва допълнителни акапели, това в никакъв случай не натоварва микса вокално. Трябва също да отбележим, че през цялото време се редуват по-мелодични house и disco тупалки, с малко по-сурови близки до tech-house бенгъри, което прави микса жив и е трудно да доскучае. Безспорните ни фаворити са кажи-речи всички парчета. Разбира се има няколко, които ни екзалтират. Става въпрос за Believer на Johnny D (естествено), Another Day на изгряващият датски талант Christian Nielsen – парче, на което едва ли има някой, който би стоял мирно и артист, който ще следим изкъсо занапред, How About No на Brillstein пък е на микс през цялото време и то по онзи old-school начин редуващ ту едното, ту другото парче. Не по-лоши са колаборацията на Jesse Rose и Claude VonStroke – Bare Mountain, в което повечеко се усеща почерка на VonStroke и Dirtybird, и също толкова мръснишкото The Way U Like на Gene Farris.

Финалът на микса пък, в който се преплитат Sin City на Kyodai и The Word Is Love на Steve Silk ft. Sharon Pass (велик трак by the way) е може би най-добрата част на микса и подобен край няма как да не ни накара да искаме още, но понеже няма се налага да завъртим всички 20 парчета отначало. Редно е да отбележим и ексклузивния принос на Jessе Rose за компилацията, макар това да не е задължително изискване за FABRICLIVE – dub версията на Touch’N’Tease.

Каквото и да кажем повече за микса ще е излишно. Факт е, че ако не с друго FABRICLIVE 85 се отличава с перфектен траклист, парчетата от който са задължителни за всеки DJ и меломан. А и тъкмо той ни припомня, че Jesse Rose е не само истински house пионер, но и един от най-добрите селектори в жанра.

FABRICLIVE 85 на Jesse Rose излиза на 22-ри януари от Fabric Records.

More from bassline.bg

Midland-2
Midland – Essential Mix 20.02.2016

Essential Mix of the year 2016: Midland

2016 безспорно бе успешна за британеца Harry Agius по-известен като Midland. Цяла година се наслаждавахме на различни негови миксове от различни фестивали и събития и разбира се Essential Mix-а му, който бе излъчен в края на февруари по BBC Radio 1.

DIYNAMIC MUSIC: 10 ГОДИНИ НАПРАВИ СИ САМ

Един от най-влиятелните deep house лейбъли – германският Diynamic Music празнува 10 годишен юбилей през април. Diynamic Music е основан през 2006 в Хамбург, Германия от Solomun и Adriano Trolio, а мотото на лейбъла продължава да бъде “Направи си сам”

kristian-beyer-ame-dj
Ame DJ – At The Peacock Society 2017

Ame DJ – At The Peacock Society 2017

Ексклузивно bassline.bg представя пълен запис от двучасовият DJ сет на Kristian Beyer от дуото Ame от тазгодишното издание на The Peacock Society Festival провел се между 16-ти и 18-ти февруари 2017.