By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

VA – FABRIC 87 BY ALAN FITZPATRICK

Details

Artists:

Labels:

Clubs:

Британец с издания за лейбъли като Drumcode, Cocoon, BPitch Control, Hotflush Recordings и Hypercolour, безупречен Essential Mix и свой собствен поглед върху techno-то. Всичко това, заедно с определението “едно от най-горещите имена на techno жанра”, са предпоставка рано или късно Alan FitzPatrick да направи своя принос за компилацията на Fabric. В интерес на истината, момента не е нито рано, нито късно, а точно навреме – 2015 беше най-силната година за Alan FitzPatrick до момента и определено е от имената, които имат какво да покажат.

Микса на FitzPatrick изобилства от ексклузивни едити и неиздавани парчета, които в известна степен му придават определена тежест. Спокойно можем да кажем, че микса се доближава до това, което можем да чуем от FitzPatrick по време на някой негов гиг, но се усеща и различно желание от това, просто да хвърли 20 тупалки в микса, които да ни счупят от танци. Въобще личи се, че има вложена идея и старание микса да е нещо повече. Това проличава не само от интрото съставено от Radio Slave Atmos версията на All I Think About Is Death на Scuba и Weltschmerz на Charlotte de Witte, но и от парчета като Mouth to Mouth на Audion в ремикс на Scuba или Zen на Marcel Fengler, които се открояват с една умерена мелодичност от по-суровите като Wokabeat на Mike Dehnert например. Не бихме пропуснали и брилянтния финал с Bullets на Drewxhill в ремикс на самият FitzPatrick – красив трак, за красив финал.

Това, което обаче най-много ни хареса е разнообразието на techno жанра, което FitzPatrick e успял да представи доста подробно с 20-тина парчета – мелодично, industrial, софистицирано и по-шумно, при това майсторски миксирани. Честно казано, Monoloc и Jimmy Edgar в един траклист изглеждат екзотично на пръв поглед. В действителност обаче, след намесата на FitzPatrick, нещата изглеждат съвсем консистентни и на място. Untitled #3 на Markus Suckut е един от големите ни фаворити в микса с amen break бийта и атмосферичния си синт. А и самият трак е перфектната транзиция към по-тежкия звук на Where Haus? и Boxia VIP едита на 1992 на Alan FitzPatrick.

За по-запознатите е необходим само един бърз поглед на траклиста и лейбълите в селекцията, за да разберат, че това, което ще чуят ще бъде представителна извадка за techno жанра – издания на безспорни лидери като Hotflush, Drumcode, Rekids и Soma, както и такива на по-млади, но вече високо ценени лейбъли като Ultramajic на Jimmy Edgar и трип на Nina Kraviz. Технически и конструктивно микса е без никакви забележки и за малко над едночасовата си продължителност следва всички изисквания за пълноценен микс без каквито и да било моменти на препускане през парчетата в траклиста.

Fabric 87 на Alan FitzPatrick излезе на 15-ти април от Fabric Records и препоръчваме горещо на всички истински ценители на technо-то.

More from bassline.bg