By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

FDA одобри MDMA за трета фаза клинични тестове

В ход е трета фаза от изследванията, които могат да доведат до разрешаването на употребата на MDMA за медицински цели в САЩ.

Details

DSGN Clinic | Facelift Your Brand

Агенцията по храните и лекарствата в САЩ (FDA), даде зелена светлина за ограничена употреба на MDMA в третата фаза от клинични тестове за лечебни цели. Разрешението идва след последните доказателства на учените, че нелегалната парти дрога има свойството да лекува пост-травматични психически разстройства.

Третата фаза клинични тестове на изследването включва третирането на поне 230 пациента и ще бъде финансирано от Асоциацията за психични проучвания (MAPS), която се бори за легализирането на марихуаната, LSD-то и екстазито за медицински цели. MAPS финансираха и втората фаза на тестовете, които бяха проведени върху 130 пациента с психични разстройства. В едно от проучванията проведено с 19 от пациентите, при 56% от тях се наблюдавало значително намаляване на симптомите само след приемането на 3 дози MDMA. След края на изследването над две-трети от тях били напълно възстановени, като не покривали критериите за поставяне на диагнозата.

Учените са представили фактите и доказателствата пред FDA, и ако резултатите от треата фаза на клинични тестове върху пациенти бъдат успешни, то е много вероятно употребата на MDMA за лечебни цели да започне да се администрира от психотерапевтите преди 2021 година. Психолозите обаче, са на мнение, че MDMA помага също толкова, колкото и вреди, и че разрешаването на употребата му за медицински цели е нож с две остриета.

Двете лекарства, които в момента са одобрени за лечение на пост-травматични психически разстройства работят почти толкова добре, колкото MDMA, а резултатите от психотерапията, могат да дойдат след години, така че редица пациенти страдащи от този тип разстройства възлагат големи надежди на MDMA. Такъв е случая на C. J. Hardin, който е бил на три мисии в Ирак и Афганистан, а заболяването му довело до алкохолизъм, развод и опити за самоубийство. Пред The New York Times той твърди, че състоянието му е значително подобрено само след няколко сесии с прием на MDMA под медицинско наблюдение.

Via: The Verge

More from bassline.bg