By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

TRENTEMOLLER С ЧЕТВЪРТИ АЛБУМ НА ЕСЕН

Details

Artists:

Labels:

Trentemøller ще издаде четвъртият си студиен албум през септември. Албумът ще се казва Fixion и ще излезе през собственият му лейбъл In My Room.

Fixion следва албумът Lost на датчанина от 2013, който по-скоро бе фокусиран върху live band музиката отколкото върху самостоятелна продуцентска работа. Първият сингъл от новият албум River In Me, включва вокалите на Jehnny Beth от британската рок банда Savages.

Бях голям фен на Savages още от излизането на дебютният им албум. Beth има наистина уникален и наситен глас, и в крайна сметка освен, че беше забавно, бе голямо предизвикателство да извадя гласа й от вселената на Savages и да го използвам в моята.

И докато Fixion ще излезе едва през есента, сингълът ще се появи на 24-ти юни с алтернативна b-side версия от самия Trentemøller. Парчето ще получи и видеореализация от Riton Emenius – колаборативен проект между шведския режисьор Åsa Riton и шведския артист Andreas Emenius. Двамата ще направят клиповете и към още две парчета от предстоящият албум. Andreas Emenius пък е отговорен за артуърка на Fixion.

Повече подробности за LP-то на този етап липсват.

More from bassline.bg