By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

КРАЯТ НА ДИГИТАЛНАTA АНТОЛОГИЯ НА DANCE МУЗИКА

Редица непубликувани нтервюта ще бъдат публикувани в RBMA Daily.

Details

В края на 2015, се появиха непотвърдени слухове за затварянето на сайта, превърнал се в своеобразна антология на dance музиката – DJhistory.com За съжаление, слуховете се оказват верни. Уебсайтът е дело на британските журналисти Frank Broughton и Bill Brewster, които освен по този проект са работили заедно и по няколко книги посветени на dance музиката и култура, най-популярната от които е Last Night a DJ Saved My Life.

DJhistory.com стартира в началото на новия век, като първоначално двамата публикуват скриптовете от интервютата, които са направили за книгата Last Night a DJ Saved My Life. През годините сайта се превърна в неизменна част от световната dance култура, място за дискусии относно underground музиката и ценен източник на информация и задълбочени интервюта с DJ-и, музиканти и всякакви подценени фигури от музикалната индустрия. DJhistory.com пази и ценен и изключително радък архив от интервюта и материали свързани с dance музиката публикувани в различни принт медии, които днес са вече история.

DJhistory.com и провеждането на интервюта са нещо като хоби за Frank и Bill, което обаче се оказва доста активно, и някои от интервютата остават непубликувани до ден днешен. След затварянето на DJhistory.com Red Bull Music Academy обещават да дадат платформа на двамата и да публикуват всички непубликувани към момента интервюта в RBMA Daily.

More from bassline.bg

ПОРЕДЕН РЕСТАРТ ЗА RENAISSANCE И ПОРЕДИЦАТА ИМ

Renaissance стартира през 1992 като клубна вечер в Mansfield, Англия, движена от Geoff Oakes. Събитията начело със Sasha, са в основата на успеха на бранда, и нещата съвсем естествено еволюират с лейбъл и култовата микс поредица Renaissance The Mix Collection.