By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

КРАЯТ НА ДИГИТАЛНАTA АНТОЛОГИЯ НА DANCE МУЗИКА

Редица непубликувани нтервюта ще бъдат публикувани в RBMA Daily.

Details

DSGN Clinic | Facelift Your Brand

В края на 2015, се появиха непотвърдени слухове за затварянето на сайта, превърнал се в своеобразна антология на dance музиката – DJhistory.com За съжаление, слуховете се оказват верни. Уебсайтът е дело на британските журналисти Frank Broughton и Bill Brewster, които освен по този проект са работили заедно и по няколко книги посветени на dance музиката и култура, най-популярната от които е Last Night a DJ Saved My Life.

DJhistory.com стартира в началото на новия век, като първоначално двамата публикуват скриптовете от интервютата, които са направили за книгата Last Night a DJ Saved My Life. През годините сайта се превърна в неизменна част от световната dance култура, място за дискусии относно underground музиката и ценен източник на информация и задълбочени интервюта с DJ-и, музиканти и всякакви подценени фигури от музикалната индустрия. DJhistory.com пази и ценен и изключително радък архив от интервюта и материали свързани с dance музиката публикувани в различни принт медии, които днес са вече история.

DJhistory.com и провеждането на интервюта са нещо като хоби за Frank и Bill, което обаче се оказва доста активно, и някои от интервютата остават непубликувани до ден днешен. След затварянето на DJhistory.com Red Bull Music Academy обещават да дадат платформа на двамата и да публикуват всички непубликувани към момента интервюта в RBMA Daily.

More from bassline.bg

SONAR FESTIVAL 2016 MOBILE APPLICATION

И тази година мобилното приложение на Sonar Festival е съвместна разработка между Advanced Music SL и Deezer. Приложението може да бъде свалено от App Store-a за iPhone, iPad и iPod и от Google Play за Android устройства.

ОТНЕХА ЛИЦЕНЗА НА FABRIC LONDON

Рано тази сутрин, към 1 след полунощ, след извънредно заседание продължило над 6 часа, градския съвет на Айлингтън взе решение да отнеме лиценза на култовия лондонски клуб fabric.