By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

КРАЯТ НА DJBROADCAST INTERNATIONAL

Details

Миналата година Electronic Beats оповестиха края на печатното си издание. Веднага след това се потвърдиха и слуховете за края на дигиталната антология на dance музиката – djhistory.com Успоредно с това през месец се затварят редица култови клубове по цял свят, а най-големия промоутър на dance музика – SFX Entertainment обяви фалит само преди седмица.

Днес, и DJBroadcast International обявиха, че затварят английската си редакция. DJBroadcast стартира през 2002 като онлайн и печатно издание в Холандия, а през 2013 стартира и международната версия списвана на английски език. Изданието бе едно от най-сериозните в сферата, като акцентираше на редакционни материали и анализи и избягваше viral новини и жълти теми. Това вероятно е и причината, изданието да не успее да се пребори за влияние в интернет и за интереса на читателите, за да стигне до своя край.

DJBroadcast създадоха редица документални поредици и често хвърляха задълбочен поглед върху музиката пречупен през политическа и социална ангажираност. Неотдавна стартираха и още едно печатно издание The DJBroadcast Collection, което отчасти се финансираше чрез дарения през PayPal.

В последният си материал за изданието, главния редактор Dan Cole обещава, че DJBroadcast ще продължи да съществува, но само на холандски.

Photo credit: djbroadcast.net

More from bassline.bg

Sonar представиха изцяло обновен мобилен app

Sonar Festival представиха изцяло обновеното си мобилно приложение, което тази година е съвместна разработка с GreenCopper. Освен пълен редизайн, мобилната апликация включва и няколко нови екстри, като Friendfinder –

Франция награди Laurent Garnier с държавно отличие

Миналата година станахме свидетели на редица събития, които по един или друг начин придадоха културна стойност на dance музиката. Kметът на Детройт – Mike Duggan обяви седмицата между 23-ти и 30-ти май за седмица на techno-то в Детройт.