Tale of Us с дебютен албум през март

Практиката ни показва, че подобни “дългочакани” албуми обикновено са разочароващи, още повече когато говорим за артисти като Tale of Us, които от известно време насам привличат повече внимание благодарение на агресивен PR, отколкото на онова новаторско (да го наречем) усещане, което музиката им носеше преди две-три години. Дебютният албум на дуото ще се казва Endless и ще се появи официално в края на март.

От появата си през 2011, Matteo Milleri и Carmine Conte се преврънаха в едни от безспорните лидери на електронната сцена, а рилийзите им характеризиращи се с dark и емоционално tech-house звучене, което медиите определиха като т.нар. “романтично techno” са издавани от лейбъли като Life & Death, R&S Records и техния собствен Afterlife.

Endless ще представи тъкмо тази тяхна специфична електронна бленда, преплетена с класическо, амбиентно и дори филмово звучене. Това едва ли е изненада, и въпреки това лично ние, оставаме с надежда по отношение на 10-те парчета включени в албума. Вероятно най-голямата изненада на този етап е лейбълът, през който ще се появи LP-то – Deutsche Grammophon, собственост на Universal Music Group.

В Endless ще бъде включено и парчето Distante, което циркулира в пространството още от 2015. Дебютният албум на Tale of Us – Endless ще излезе на 31-ви март през Deutsche Grammophon.

More from bassline.bg

MILESH

Павел Анастасов се занимава с музика отдавна и е голям почитател на аналоговото звучене. Не харесва просто да смесва две парчета, а целта му е да рисува с музика, да разхожда публиката в неговият трип и да им разкаже своята собствена история.

PITT

Георги Иванов с артистичния псевдоним PitT е на 24 години от Кърджали. Музиката и в частност techno-то е всичко за него.