fbpx

Takeover New Year’s Eve в Yalta Club

Петима DJ-и ще свирят в ранните часове на първи януари на традиционното New Year’s Eve парти. В Room 2 ще чуем Danny Howells и Konrad Black заедно с Liubo Ursiny, Philip Chernikov и Valdy, които стоят зад Takeover. Билети за събитието на цена от 40 лв. могат да бъдат закупени само от белия бар в клуба, а за притежателите на клубни карти Takeover, входът е свободен.

Новогодишното парти в Room 2 ще ни срещне с Danny Howells – един от най-неконвенционалните и любими редки гости на Yalta Club заради своя приятелски характер, неподражаем стил и страст към всички музикални стилове. Английската легенда има над 20-годишна кариера в електронната музика, без да се съобразява с постоянно променящите се тенденции, издавайки музика само, когато е вдъхновен. Като продуцент, Howells влиза в историята на електронната музика с незабравими класики като Persuasion/Repercussion, Breathe и Kinkyfunk. Оригиналната му продукция за собствения лейбъл Dig Deeper е включена в компилациите на значими артисти като Juan Maclean и Cassy, а ремиксите му Ride The Storm на Roachford, Get Together на Madonna и Waiting For You на Bent са само малка част от наистина удивителна дискография с дълбок, сексапилен и футуристичен funky tech-house. Danny Howells е страхотен DJ с всеобхватен вкус и безпогрешна техника, който може да свири всичко – от jazz и pop през rock и всякакви изкривени неща за повече емоция и добре овладяна драма зад грамофоните.

Вторият хедлайнер на вечерта е част от първата вълна канадски продуценти, които успяват да проникнат в модерното берлинско techno. Музикалният стил на Konrad Black е хармонично противоречие от апокалиптични бас линии и мрачни електронни прогресии с кинематографично темпо, които звучат най-добре в малки и слабо осветени зали като Room 2. Повлиян от артистите Maurizio и Basic Channel, албума Consumed на Plastikman и лейбълите Perlon и Playhouse, Black зарязва drum’n’bass музиката и се преоткрива като techno продуцент. Още докато живее във Ванкувър, Konrad създава лейбъла Wagon Repair, който издава и следващите му тракове Draconia и Medusa Smile. Вдъхновението от непрекъснатото движение провокира Konrad да се завърне към продуцирането на собствена музика – Trophic Cascade излиза в края на 2014 за Visionquest, колаборацията му с Martin Buttrich (бивш гост на Takeover) Siamese Connection влиза в каталога на лейбъла на Guy Gerber – Rumors. Сред предстоящите издания на Black са колаборацията му с Natalia Escobar, Lovers Never Die, и дългосвирещ албум с Buttrich през 2016.

Другите трима участници в програмата за вечерта са добре познатите резиденти на Takeover – Liubo Ursiny, Philip Chernikov и Valdy.

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

Ben Klock отново в София през март

Ben Klock се завръща в София за първото голямо събитие на Metropolis за 2017 – Heroes Total. Последното гостуване на резидента на Berghain у нас бе през април 2016, в първото издание на Sonic Voyager, когато двамата с KiNK взривиха Хладилният завод в чест на 20-тият юбилей на най-старият techno колектив в България.

Dance Music Experience със Steve Lawler

Докато на сцената стои Steve Lawler, зад него едва ли ще видите тълпи от wannabes с чаши шампанско. Той е DJ от повече от 20 години и не се нуждае от излишни показности.