Takeover New Year’s Eve в Yalta Club

Петима DJ-и ще свирят в ранните часове на първи януари на традиционното New Year’s Eve парти. В Room 2 ще чуем Danny Howells и Konrad Black заедно с Liubo Ursiny, Philip Chernikov и Valdy, които стоят зад Takeover. Билети за събитието на цена от 40 лв. могат да бъдат закупени само от белия бар в клуба, а за притежателите на клубни карти Takeover, входът е свободен.

Новогодишното парти в Room 2 ще ни срещне с Danny Howells – един от най-неконвенционалните и любими редки гости на Yalta Club заради своя приятелски характер, неподражаем стил и страст към всички музикални стилове. Английската легенда има над 20-годишна кариера в електронната музика, без да се съобразява с постоянно променящите се тенденции, издавайки музика само, когато е вдъхновен. Като продуцент, Howells влиза в историята на електронната музика с незабравими класики като Persuasion/Repercussion, Breathe и Kinkyfunk. Оригиналната му продукция за собствения лейбъл Dig Deeper е включена в компилациите на значими артисти като Juan Maclean и Cassy, а ремиксите му Ride The Storm на Roachford, Get Together на Madonna и Waiting For You на Bent са само малка част от наистина удивителна дискография с дълбок, сексапилен и футуристичен funky tech-house. Danny Howells е страхотен DJ с всеобхватен вкус и безпогрешна техника, който може да свири всичко – от jazz и pop през rock и всякакви изкривени неща за повече емоция и добре овладяна драма зад грамофоните.

Вторият хедлайнер на вечерта е част от първата вълна канадски продуценти, които успяват да проникнат в модерното берлинско techno. Музикалният стил на Konrad Black е хармонично противоречие от апокалиптични бас линии и мрачни електронни прогресии с кинематографично темпо, които звучат най-добре в малки и слабо осветени зали като Room 2. Повлиян от артистите Maurizio и Basic Channel, албума Consumed на Plastikman и лейбълите Perlon и Playhouse, Black зарязва drum’n’bass музиката и се преоткрива като techno продуцент. Още докато живее във Ванкувър, Konrad създава лейбъла Wagon Repair, който издава и следващите му тракове Draconia и Medusa Smile. Вдъхновението от непрекъснатото движение провокира Konrad да се завърне към продуцирането на собствена музика – Trophic Cascade излиза в края на 2014 за Visionquest, колаборацията му с Martin Buttrich (бивш гост на Takeover) Siamese Connection влиза в каталога на лейбъла на Guy Gerber – Rumors. Сред предстоящите издания на Black са колаборацията му с Natalia Escobar, Lovers Never Die, и дългосвирещ албум с Buttrich през 2016.

Другите трима участници в програмата за вечерта са добре познатите резиденти на Takeover – Liubo Ursiny, Philip Chernikov и Valdy.

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

68d681b6-a855-4353-ac58-62c95dd755a8
Mark Broom – Raver EP

Mark Broom – Raver EP

Beard Man label boss Mark Broom returns to Radio Slave’s Rekids with a swinging techno focused four-tracker entitled Raver EP. Since the early 90s, renowned UK artist and DJ Mark Broom has been cherished for his consistent output of rhythmically charged techno and energy spiking performances with releases on Warp, R&S, Soma, Hardgroove and Blueprint alongside collaborations with artists such as Baby Ford, James Ruskin, Discrete Circuit and Gary Beck.