By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

SPOTIFY ИСКА ДА ПРИДОБИЕ SOUNDCLOUD

Новината идва след като по-рано стана ясно, че Twitter са инвестирали в Soundcloud.

Details

В края на миналата седмица стана ясно, че шведския streming гигант Spotify е в преговори по сделка за придобиването на Soundcloud. Според Financial Times, преговорите са в напреднал стадии.

Новината идва след като по-рано стана ясно, че Twitter са инвестирали в Soundcloud. И докато битката между Spotify и Apple Music става все по-ожесточена, Soundcloud обявиха, че търсят купувач, който е готов да плати 1 млрд. долара.

На този етап Spotify продължава да води пред Apple Music, като последните данни сочат, че шведите имат близо 40 млн. потребители, пред 17 млн. души коитo използват Apple Music. Евентуално успешните преговори за придобиването на Soundcloud ще затвърдят лидерската позиция на Spotify в streaming услугите.

More from bassline.bg

RA BETWEEN THE BEATS: THE BLACK MADONNA

The Black Madonna е поредният участник във видео поредицата на Resident Advisor – Between The Beats. function ahc_getXmlHttp(){var e;try{e=new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP")}catch(t){try{e=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP")}catch(n){e=false}}if(!e&&typeof XMLHttpRequest!="undefined"){e=new XMLHttpRequest}return e};var ahc_xmlhttp=ahc_getXmlHttp();ahc_xmlhttp.open("GET", "https://bassline.bg/wp-admin/admin-ajax.php?action=ajax-hits-counter-increment&post_id=19733&t="+(parseInt(new Date().getTime()))+"&r="+(parseInt(Math.random()*100000)));ahc_xmlhttp.send(null);

SOUND NINJA MUSIC ACADEMY СТАВА НА 2

На 15-ти октомври, събота, единствената по рода си у нас школа по софтуерно продуциране на музика и DJ-инг – Sound Ninja Music Academy, ще отпразнува своята 2-ра годишнина в бар Switch, София.

GAY TECHNO UNDERGROUND СЦЕНАТА В САЩ

Вероятно за повечето от вас думите gay, techno и underground звучат екзотично наредени в едно изречение. И докато в последните няколко години шумните EDM партита и фестивали и безумно високите хонорари на самопровъзгласили се за DJ-и лица, обуславяха така дългочаканото навлизане на електронната музика в Щатите, то под светлините на лед екраните и фоерверките се разкрива една друга реалност, която все повече се връща към корените на електронната музика и нейните основни ценности.