Soul Fiction представя Andy Compton

Soul Fiction стартира новата 2016 година с главното действащо лице зад популярната британска формация The Rurals – Andy Compton, който ще пристигне в София на 13 февруари – събота, а партито с ветеранът на бристълския клубен саунд ще се проведе в бар Tell Me. През последните шест месеца Soul Fiction представи редица имена oт световната сцена като Cin City, Zepherin Saint и Eva Gardner, а навръх нова година, момчетата разтърсиха чисто новия Cosmos Coworking Space, с едно специално новогодишно парти. На 13-ти февруари ни очаква поредната Soul Fiction вечер, в която освен бристълския майстор на afro и deep house звученето, ще чуем и основните действащи лица в колектива – Soulful Traveller и George Quest.

The Rurals е формация, известна с характерното за средата на 90-те години downtempo, jazzy house и lounge звучене. Именно в основата на тази добре отработена музикална формула седи Andy Compton, който заедно с другите членове на The Rurals, успява да издадe 16 дългосвирещи албума за близо 20 години. Последната плоча, носеща заглавието Retrospect, се появи на пазара през 2015 година. Парчета на The Rurals може да намерим във всички стойностни chillout, lounge и jazzy house компилации като Saint Germain, Stereo Sushi, Beach House, Hed Kandi и много други.

Освен продуктивна кариера в екипа на бристълската група, Andy Compton активно преследва и една друга своя мечта – опознаването и реализирането на много проекти, свързани с богатата на вдъхновение и емоции музикална сцена и култура на Южна Африка. Африканските мотиви, комбинирани с deep house бийтове от времето на The Rurals, оформят по един великолепен начин соловия имидж на Andy Compton като продуцент и DJ, който става доста известен в Южна Африка, а визитите му там стават толкова чести, че за последните четири години, може да се похвали с близо 17 завършени турнета. За голямата му страст към южноафрикансите ритми говори и лейбъла PENG Africa, който той създава специално за да издава музиката на талантливи южноафрикански музиканти и изпълнители.

През последните 20 години Andy Compton продуцира различна като настроение и посока клубна музика. Повлиял е на мнозина съвременни продуценти, а като DJ сетовете му преминават умело през jazzy и afro до deep и acid house. Всичко това ще чуем на 13 февруари в бар Tell Me. Soulful Traveller и George Quest ще допринесат също за поредната супер енергична и танцувална вечер, каквато по традиция можем да очакваме от събитията на Soul Fiction.

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

Посрещаме 2017 ударно и шумно със Soul Fiction

Soul Fiction семейството ще посрещне новата 2017-та година шумно и ударно! В края на една от най-успешните си години досега, George Quest и Soulful Traveller ще потърсят позитивната промяна през идната 2017 година с преливащото се разнообразие от disco, funk, jazzy-soulful house подправени с afro-latin мотиви, представени oт двамата резиденти на Soul Fiction.

Takeover 2016 с Danny Howells и Konrad Black

Празненствата по случай новата 2016 се очертават истински празник за почитателите на електронната музика. Danny Howells и Konrad Black ще превземат пулта на Yalta Club Takeover в 9-тото поред събитие от серията 10 Years Special на Yalta Club и ще бележат поредния голям момент в историята на Takeover.

E9b3e749-7832-4145-83b5-383ab43e6cf0
Cerrone – Live at Sonar Festival 2017

Cerrone – Live at Sonar Festival 2017

Пълен запис на едночасовият концерт на disco легендата Cerrone на SonarClub сцената през втората вечер на Sonar by Night от тазгодишното издание на Sonar Festival в Барселона.