Soul Fiction продължава поредицата House Dance

House Dance – новият клубен формат на Soul Fiction се завръща с пълна силна на 17 септември в Tell Me Bar. Събитието, което стартира през март тази година с идеята да влее живец на танците в енергията на клубните Soul Fiction вечери, отново ще ни покаже защо музиката е магия, която чрез движението на телата ни отнася и потапя в себе си. Най-важният елемент по време на едно истинско парти е зарядът на танците, а танцът и house музиката са в неразривна връзка и ако се оставим да ни водят ще превъртим от удоволствие сетивата си. На 17 септември наши танцови гурута ще бъдат – Anselm – 22 годишен танцьор от нигерийски произход, който танцува почти от момента, когато е роден, както и горещата Harita, която взе участие на първото издание на House Dance през март тази година. За музиката отново ще се погрижат резидентите на Soul Fiction – Soulful Traveller & George Quest, които ще застъпят на пулта заредени с най-добрите вибрации от летните партита по морето заедно с Ralf Gum и Jose Marquez. На перкусии ще бъде Mr. Moon – продуцент и перкусионист известен с работата си с повечето качествени jazz, funk и pop формации в България, както и с ремкси на парчета на изпълнители като AtJazz, Marshal Jefferson, Lisa Show, Kinky Movement и много други.

Терминът “House Dance” произлиза от ъндърграунд клубовете на Чикаго и Ню Йорк, където в началото на 80-те се заражда house музиката като натурална еволюция на диското. В основата на всичко стоят разбира се хората, от всякакви етноси, религии, произход и духовност, които успяват да се обединят и да танцуват абсолютно освободено под звуците на стиловете jazz, soul, r’n’b, funk и hip-hop, в комбинация с ритмите на Африка и Латинска Америка и успяват да изразят себе си посредством магията на танца. И така вече близо 30 години House Dance e запазена марка на много клубни вечери отвъд океана като Roots с Louie Vega & Kevin Hedge, Libation с Ian Friday & AfroMosaic Soul, Funkbox с Tony Touch, Shelter с Timmy Regisford, 718 Sessions с Danny Krivit, Deep Space с Francois K, Bang the Drum с Jihad Muhammad и други.

House Dance – част втора на 17 септември в Tell Me Bar. Началото е в 22:00 ч.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

Декемврийски Update с Bill Patrick

Няколко дни след очаквано бруталния рейв със Sven Vath, Slam и Maurizio Schmitz и няколко дни преди да посрещнем новата 2017 с Richie Hawtin, Tale of Us и The Martinez Brothers, почитателите на електронната музика ще имат честта и удоволствието да се срещнат с още едно от големите имена на световната dance сцена –