Soul Fiction продължава поредицата House Dance

House Dance – новият клубен формат на Soul Fiction се завръща с пълна силна на 17 септември в Tell Me Bar. Събитието, което стартира през март тази година с идеята да влее живец на танците в енергията на клубните Soul Fiction вечери, отново ще ни покаже защо музиката е магия, която чрез движението на телата ни отнася и потапя в себе си. Най-важният елемент по време на едно истинско парти е зарядът на танците, а танцът и house музиката са в неразривна връзка и ако се оставим да ни водят ще превъртим от удоволствие сетивата си. На 17 септември наши танцови гурута ще бъдат – Anselm – 22 годишен танцьор от нигерийски произход, който танцува почти от момента, когато е роден, както и горещата Harita, която взе участие на първото издание на House Dance през март тази година. За музиката отново ще се погрижат резидентите на Soul Fiction – Soulful Traveller & George Quest, които ще застъпят на пулта заредени с най-добрите вибрации от летните партита по морето заедно с Ralf Gum и Jose Marquez. На перкусии ще бъде Mr. Moon – продуцент и перкусионист известен с работата си с повечето качествени jazz, funk и pop формации в България, както и с ремкси на парчета на изпълнители като AtJazz, Marshal Jefferson, Lisa Show, Kinky Movement и много други.

Терминът “House Dance” произлиза от ъндърграунд клубовете на Чикаго и Ню Йорк, където в началото на 80-те се заражда house музиката като натурална еволюция на диското. В основата на всичко стоят разбира се хората, от всякакви етноси, религии, произход и духовност, които успяват да се обединят и да танцуват абсолютно освободено под звуците на стиловете jazz, soul, r’n’b, funk и hip-hop, в комбинация с ритмите на Африка и Латинска Америка и успяват да изразят себе си посредством магията на танца. И така вече близо 30 години House Dance e запазена марка на много клубни вечери отвъд океана като Roots с Louie Vega & Kevin Hedge, Libation с Ian Friday & AfroMosaic Soul, Funkbox с Tony Touch, Shelter с Timmy Regisford, 718 Sessions с Danny Krivit, Deep Space с Francois K, Bang the Drum с Jihad Muhammad и други.

House Dance – част втора на 17 септември в Tell Me Bar. Началото е в 22:00 ч.

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

c06f7037-cd00-4110-ac47-30d542582173
DJ Seinfeld – Lilium EP

DJ Seinfeld – Lilium EP

Lilium is released a year on from DJ Seinfeld’s 2018 DJ KiCKS! entry, and is something of a curveball. As with all of Jakobsson’s music, it’s honest and emotive, but the sun kissed house and italo of Lilium and Lovejoy is full of happiness and optimism, in contrast to the normally melancholic mood of his productions.

Defected Croatia 2016 през август

След като преди няколко години Defected бяха едни от първите, които преустановиха резидентските си партита на Ибиза, а в последствие и редица други артисти като Richie Hawtin и Carl Cox, острова съвсем осезаемо започна да губи позициите си на топ парти дестинация.