By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

SOUL FICTION ПРЕДСТАВЯ HOUSE DANCE

Details

Artists:
,

Clubs:

Promoters:

Близо месец след визитата на Andy Compton от The Rurals в София, Soul Fiction представя чисто новия си проект House Dance. Събитието ще се проведе на 19-ти март в Tell Me бар и ще има за цел да предостави сцена за изява на всички заинтересовани към house танците, посредством клубна атмосфера, където всеки ще може свободно да изрази себе си. На линия зад пулта ще са резидентите на Soul Fiction – Soulful Traveller и George Quest, а специални гости ще бъдат професионалните танцьори с африкански корени Harita Asumani и Jay Jeff, които ще ни покажат защо танцът и музиката вървят ръка за ръка и извисяват емоциите и чувствата до едно спиритуално ниво.

Терминът House Dance произлиза от ъндърграунд клубовете на Чикаго и Ню Йорк, където в началото на 80-те се заражда house музиката като натурална еволюция на диското. В основата на всичко стоят разбира се хората, от всякакви етноси, религии, произход и духовност, които успяват да се обединят и да танцуват абсолютно освободено под звуците на стиловете jazz, soul, R’N’B, funk и hip-hop, в комбинация с ритмите на Африка и Латинска Америка и успяват да изразят себе си посредством магията на танца. И така вече близо 30 години House Dance e запазена марка на много клубни вечери отвъд океана като Roots с Louie Vega & Kevin Hedge, Libation с Ian Friday & AfroMosaic Soul, Funkbox с Tony Touch, Shelter с Timmy Regisford, 718 Sessions с Danny Krivit, Deep Space с Francois K, Bang the Drum с Jihad Muhammad и други.

През последните години House Dance културата започва да намира място и на българската танцувална сцена. Привлича интереса на хора от всякакви възрасти и не случайно присъства като отделен клас в редица танцова студия в столицата и страната. На 19-ти март Soul Fiction ще се опита да създаде подходящата атмосфера за едно истинско House Dance парти, при което задръжките падат, а състоянието на медитация, предизвикано от повтарящите се пулсиращи ритми и обладаващите bass линии ще ни накарат за момент да се откъснем от реалността и да се отдадем изцяло на музиката и танците.

More from bassline.bg

MEDLAR – FEEL MY BICEP MIXTAPE #22

22-рата част от подкаст поредицата на Feel My Bicep мискирана от Medlar, който е сред хедлайнерите на bassline.bg шоукейсът на тазгодишното издание на Horizon Festival на 14-ти март в Банско, заедно с Terrence Parker ft.

CHAMBRAY С ДЕБЮТНО LP ЗА ULTRAMAJIC

Германския продуцент André Rost по-познат с псевдонима си Chambray дебютира в лейбъла на Jimmy Edgar – Ultramajic през 2014. От тогава насам има издадени само още две EP-та за Ultramajic и две за лейбълите Hardgroove и Unknown To The Unknown.