By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

SOUL FICTION ПРЕДСТАВЯ ANDY COMPTON

Details

Artists:
, ,

Clubs:

Promoters:

Soul Fiction стартира новата 2016 година с главното действащо лице зад популярната британска формация The Rurals – Andy Compton, който ще пристигне в София на 13 февруари – събота, а партито с ветеранът на бристълския клубен саунд ще се проведе в бар Tell Me. През последните шест месеца Soul Fiction представи редица имена oт световната сцена като Cin City, Zepherin Saint и Eva Gardner, а навръх нова година, момчетата разтърсиха чисто новия Cosmos Coworking Space, с едно специално новогодишно парти. На 13-ти февруари ни очаква поредната Soul Fiction вечер, в която освен бристълския майстор на afro и deep house звученето, ще чуем и основните действащи лица в колектива – Soulful Traveller и George Quest.

The Rurals е формация, известна с характерното за средата на 90-те години downtempo, jazzy house и lounge звучене. Именно в основата на тази добре отработена музикална формула седи Andy Compton, който заедно с другите членове на The Rurals, успява да издадe 16 дългосвирещи албума за близо 20 години. Последната плоча, носеща заглавието Retrospect, се появи на пазара през 2015 година. Парчета на The Rurals може да намерим във всички стойностни chillout, lounge и jazzy house компилации като Saint Germain, Stereo Sushi, Beach House, Hed Kandi и много други.

Освен продуктивна кариера в екипа на бристълската група, Andy Compton активно преследва и една друга своя мечта – опознаването и реализирането на много проекти, свързани с богатата на вдъхновение и емоции музикална сцена и култура на Южна Африка. Африканските мотиви, комбинирани с deep house бийтове от времето на The Rurals, оформят по един великолепен начин соловия имидж на Andy Compton като продуцент и DJ, който става доста известен в Южна Африка, а визитите му там стават толкова чести, че за последните четири години, може да се похвали с близо 17 завършени турнета. За голямата му страст към южноафрикансите ритми говори и лейбъла PENG Africa, който той създава специално за да издава музиката на талантливи южноафрикански музиканти и изпълнители.

През последните 20 години Andy Compton продуцира различна като настроение и посока клубна музика. Повлиял е на мнозина съвременни продуценти, а като DJ сетовете му преминават умело през jazzy и afro до deep и acid house. Всичко това ще чуем на 13 февруари в бар Tell Me. Soulful Traveller и George Quest ще допринесат също за поредната супер енергична и танцувална вечер, каквато по традиция можем да очакваме от събитията на Soul Fiction.

More from bassline.bg

MONIKA KRUSE – 18 HRS PODCAST 211 BY DHA

Чисто нов подкаст от Monika Kruse за Deep House Amsterdam, a на нас все повече започва да ни мирише на лято в очакване на Insomnia 2016, на което Monika Kruse е един хедлайнерите.

15299396
Tiga – Eye Luv U EP

Tiga – Eye Luv U EP

Eye Luv U е новото парче на канадеца Tiga, за собствения му лейбъл Turbo Recordings. EP-то излезе на 25-ти януари с ремикс от Jasper James.

ELEGANTLY WASTED С VERA НА 12-ТИ ФЕВРУАРИ

Нашите приятели от Elegantly Wasted продължават със силните събития през този сезон. Празненствата по случай Трифон Зарезан и Денят на влюбените започват два дни по-рано в Elegantly Wasted Studio, а специалният гост на партито и този път идва от Германия.