By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

SIMOON

Horizon Festival 2016 DJ Mix Contest - Official Entry

Details

Artists:

DSGN Clinic | Facelift Your Brand

Simoon е в музикалния бизнес от 15-годишна възраст, когато за пръв път осъзнава, че музиката е неговата страст. Той започва да миксира вкъщи и се развива в различни направления на електронната музика. Първоначално творчеството му е под прякора Audiomnml, тъй като стиловете, които тогава най-много му пасвали са minimal и techno. DJ-и като Loco Dice, Adem Beyer, Sven Vath, Seth Troxler и др. са неговият пример за невероятно сценично присъствие и представяне, както и пример за неповторим талант и вдъхновение. Днес стилът на Simoon се е развил до етап, който акцентира на deep house, tech-house и techno със смесица от завладяващ garage style. Творчеството му винаги включва най-свежите тракове от глобалната сцена като сетовете му са доста енергични и технически усъвършенствани. През годините Simoon е бил канен да участва в редица събития в родната му страна България и разтърсва клубове в големите градове. Освен това е имал изяви и в Англия, където основава собствено радиошоу с гости като Coyu, D-Formation, David Penn, Christian Cambas, Charles Ramirez и много други. Участва в партита от серията TasteThePunch заедно с култови имена като Mark Knight и Hector Couto. Simoon е пускал в клубове заедно с известните на международната сцена Mark Knight, Hectro Couto, Too Tall, Ahmed Sendil, Andrea Roma, Bentech, Instigator, Paj, както и с култови български DJ-и като Balthazar и Jack Rock, Thermo, JOY, Birben, Provocative и много други.

За траклиста:
Започнах своя микс с парчета на Kerri Chandler, Detroit Swindlе, както и на невероятните Catz’N Dogz. Избрах точно тези парчета, първо заради самото им звучене, но и заради енергията и разнообразието, което придават на самият сет. Не, че не съм фен на Catz’N Dogz или Detroit Swindle… Напоследък много ми допадат ретро елементите и тези тракове се вписаха идеално. Надявам се и на вас да ви харесат.

Facebook

More from bassline.bg

ТЪМЕН БЕРЛИНСКИ ЗВУК НА SONIC VOYAGER

Берлинската тъмна електроника ще изстреля в орбита второто издание на новия парти бранд на Metropolis – Sonic Voyager! Само месеци след идването на най-добрия live act в света – KiNK и резидента на най-добрия клуб в света Berghain –