By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

SFX ПРОДАВА BEATPORT ПРЕЗ МАЙ НА ТЪРГ

Според Billboard, интерес към Beatport са предявили 24 компании.

Details

В началото на февруари, SFX Entertainment подадоха искане за обявяване в несъстоятелност. Компанията собственик на Beatport я придоби през 2013 за 50 млн. долара, а през 2014 стартираха и streaming портал. Миналата година се оказа една от най-тежките не само за SFX, но и за Beatport, които отчетоха загуби на стойност 5,5 млн. долара.

Според Billboard, интерес към Beatport са предявили 24 компании, като с 18 от тях са сключени предварителни и секретни споразумения с определена сума. Залозите за придобиването на Beatport ще бъдат отворени на 28-ми април, като за първоначална цена ще се вземе най-високата подадена. Финалния търг ще се състои на 3-ти май, а минималната сума за наддаване ще бъде 250 хил. долара.

По-рано миналия месец, Beatport обявиха, че фалита на SFX няма да се отрази на нормалното функциониране на портала и изплащането на дължимите суми към лейбълите. На този етап това е факт.

More from bassline.bg

LANDR С НОВОВЪВЕДЕНИЯ В СФЕРАТА НА МАСТЕРИНГА

Светът се променя, музиката и технологиите също. А говорим ли за технологии, то те са направили възможно в днешно време хората на изкуството да създават и споделят музикалните си творби бързо и лесно с опцията това да се случва самостоятелно и в пълна независимост за самият артист.