By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

SFX ENTERTAINMENT Е ПРЕД ФАЛИТ

Според NASDAQ дълговете на компанията надхвърлят 310 милиона долара.

Details

Promoters:

DSGN Clinic | Facelift Your Brand

Една от най-големите компании занимаващи се с dance музика – SFX Entertainment е на път да обяви фалит. 2015 бе една от най-тежките години за компанията собственик на Beatport, React и редица други дружества, които придоби през 2014 и които рънват фестивали като Tomorrowland и Sensation.

В края на 2013, SFX бе оценена на 1 милрд. долара. След главоломното изкупуване на други компании през 2014, SFX потъна в дългове, а акциите й се сринаха многократно. Тогава основателят на компанията Robert Sillerman поиска да изкупи дяловете си в SFX обратно, за да стабилизира компанията.

Нанесените щети обаче, бяха необратими и това принуди Beatport да замрази изплащането на суми към лейбълите. Тогава лъснаха и всички пукнатини в компанията, а Sillerman се оттегли от сделката. Недоволни инвеститори побързаха да заведат дела срещу SFX.

С увеличаването на дълговете на компанията, SFX наеха консултантска фирма, която да им помогне да се справят с финансовата криза. Последните новини около кризата посочват, че SFX смята да обяви фалит, тъй като може да няма достатъчно пари, за да изплати задълженията си.

Компанията разполага с близо 60 милиона долара в брой, а според NASDAQ дълговете й надхвърлят 310 милиона долара.

Можем да определим 2015 като началото на края на т.нар. EDM жанр. Тежкото положение на най-големият промоутър на EDM в света – SFX, и редица други съдебни дела между артисти и лейбъли в жанра, както и все по-увеличаващото се присъствие на ъндърграунд DJ-и по най-различни събития в Щатите и все по-големия брой пътуващи фестивали, като Time Warp например, са само част от причините за пукането на EDM балона, от който освен много въздух се очакват да излязат още неприятни събития.

More from bassline.bg

YOUTUBE ЩЕ ПРЕДАВА 360 ГРАДУСОВ LIVE STREAM

Coachella разкриха плановете си да предават на живо вторият си фестивален уикенд посредством 360-градусова технология. В същото време от YouTube обявиха, че до тогава платформата им ще прдлага услугата.