SeeMe 8 през декември със специален гост KiNK

Event
02.12.2015

SEEME 8 2015

Line-up:
Promoter:
 
DSGN Clinic – Square Dark
 

Българската музикална индустрия отново се събира на музикалната конференция SeeMe на 2-ри и 3-ти декември в Sofia Live Club. Фокусът на конференцията тази година ще бъде върху индентифицирането и споделянето на успешните бизнес модели в българската музикална индустрия, свързани с реализация на продукти и услуги както на територията на България, така и в областа на музикалния експорт. Участниците ще представят виждането си за бъдещето в следващите 3-5 години и ще създадат нови запознанства и успешни партньорства.

През изминалите години SeeMe успя да събере повече от 2000 специалисти от индустрията, които посетиха конференцията, фестивала, наградите и останалите събития, свързани със SeeMe. Повече от 150 световноизвестни говорители взеха участие в над 120 панела и дискусии, където споделиха опит, ноу-хау и виждания за бъдещето на музикалния бизнес, промоцията на музика, продажба на музикални продукти, музикални права и много други въпроси от кухнята на музикалната индустрия.

В програмата на конференцията тази година в първият ден с дискусии по различни теми ще се включат Кристиян Константинов – вицепрезидент на Sony Music до 2001, Магдалена Сотирова – управляващ патньор в Monte Music, Радослав Кавалджиев (Роро) – Бокс ТВ, Спас Шурулинков – програмен директор на радиата N-Joy, Z-Rock и Melody, Графа, Гери Турийска, Odd Crew – една от най-популярните български метал банди, Константин Кацарски – Koka Mass Jazz, Мартин Михайлов и Петя Кайрякова – мениджъри на столичните клубове Строежа, Терминал 1 и MIXTAPE5. Те ще представят опита си и ще дискутират по различни теми като “Как да създаваме успешни музикални продукти и да ги изнасяме?”, “Как изглежда успешния български музикален продукт?”, “Какво да направя за да влезе парчето ми в медийна ротация?”, “Колко и какви хора/роли са нужни за създаването на хит?”, “Crowdfunding кампании и независими артисти”, “Какво е да работиш с американски лейбъл?”, “Конкуренция ли са чуждите изпълнители на българските в столичните клубове?” и много други.

Вторият ден ще акцентира върху официалното стартиране на YouTube Partnership Program в България, а гост ще бъде Anna Bartoskova – стратегически мениджър за партньорската програма на YouTube Partner за Централна и Източна Европа, а най-големият български канал в YouTube – Facing the Sun ще дадат ноу-хау за управление на стрийминг канал за българския пазар. “Кой купува музика за филми и телевизионни продукти извън България?” ще разясни Георги Стрезов – написал музика за множество телевизионни сериали, филми, игри, реклами, театрални постановки и др. и създател на компания за семпли. Алън Баргфред (Berklee) – изпълнителен директор на Rethink Music и доцент по музикален бизнeс в Бърклий пък ще ни каже “Какъв е жизнения цикъл на съвременния музикалния продукт?”.

Специален гост през вторият ден на SeeMe 8 ще бъде KiNK. В 40-минутен панел той ще разкаже как е успял да създаде музикален продукт, който се купува извън България, как се менажира и самопродуцира един артист до степен, в която да бъде готов за световния пазар и как изглежда един ден от живота на български артист работещ с чужд лейбъл.

Съвсем скоро предстои да бъде обявена и фестивалната парти програма, съпътстваща двата дни на конференцията. Пълната програма на конференцията можете да видите тук.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

MOMEM – Museum of Modern Electronic Music

Документален филм на Electronic Beats за предстоящото откриване на Музея за съвремнна електронна музика във Франкфурт, Германия, който се очаква да отвори врати през 2018.

Carl Cox: Space Is The Place (documentary)

Resident Advisor и британския Channel 4 разказват за краят на една ера. Филмът проследява последната глава от резидентството на Carl Cox в Space Ibiza през 2016 от старта Music Is Revolution през юни до клоузинга през септември.