By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

SBTRKT ИЗДАДЕ НОВ АЛБУМ SAVE YOURSELF

Details

Artists:

През тази седмица, маскираният продуцент SBTRKT ни тийзна с две нови парчета в YouTube с артуърк и надпис Save Yourself. Оказа се, че това всъщност са 8 парчета, върху които SBTRKT е работил от средата на миналото лято и освен музикален, Save Yourself е и визуален проект. Парчетата излизат само с усилието на SBTRKT и без подкрепата на лейбъл.

Save Yourself съдържа колаборации с един от дългогодишните професионални партньори на SBTRKT – Sampha, както и с D.R.A.M. & Mabel и цели три съвместни парчета с r’n’b изпълнителя The-Dream. Парчетата, могат да бъдат чути целите тук.

Според изявлението на самият SBTRKT, Save Yourself се доближава до първият му албум – работил е с малка група колаборатори, а част от парчетата са създадени случайно, след съвсем непринудени студийни сесии. Идеята е единствено да поддържа интереса на феновете към себе си, защото както самият той казва, “албумът е формат, благодарение на който, останалите те възприемат за истински артист”.

Парчетата, концепцията и дори артуърка представят моментното състояние на британеца и олицетворяват всичко онова, което се случва в света и обществото ни на микро и макро ниво, без значение дали става въпрос за расизъм, ксенофобия, хомофобия или най-обикновени политическа алчност и безобразия. И допълва, че се чувства странно да създава музика в подобна обстановка, но това е неговият начин да изрази “носталгичното си отношение към бъдещето”.

Повече за проекта и free download на парчето Good Morning ft. The-Dream, можете да откриете в официалния сайт – saveyourself.tv

More from bassline.bg

PHON.O – FLUX FM ELECTRONIC BEATS ON AIR

Един час истинска наслада с микса на Phon.O за Electronic Beats On Air по FluxFM. function ahc_getXmlHttp(){var e;try{e=new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP")}catch(t){try{e=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP")}catch(n){e=false}}if(!e&&typeof XMLHttpRequest!="undefined"){e=new XMLHttpRequest}return e};var ahc_xmlhttp=ahc_getXmlHttp();ahc_xmlhttp.open("GET", "https://bassline.bg/wp-admin/admin-ajax.php?action=ajax-hits-counter-increment&post_id=19674&t="+(parseInt(new Date().getTime()))+"&r="+(parseInt(Math.random()*100000)));ahc_xmlhttp.send(null);

Howling с ново парче за Counter Records

Ry X и Frank Wiedemann от Ame познати още като дуото Hоwling представиха пилотният сингъл от предстоящият втори албум на дуото, подробностите за който ще станат известни по-късно тази година.