By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

SBTRKT ИЗДАДЕ НОВ АЛБУМ SAVE YOURSELF

Details

Artists:

DSGN Clinic | Facelift Your Brand

През тази седмица, маскираният продуцент SBTRKT ни тийзна с две нови парчета в YouTube с артуърк и надпис Save Yourself. Оказа се, че това всъщност са 8 парчета, върху които SBTRKT е работил от средата на миналото лято и освен музикален, Save Yourself е и визуален проект. Парчетата излизат само с усилието на SBTRKT и без подкрепата на лейбъл.

Save Yourself съдържа колаборации с един от дългогодишните професионални партньори на SBTRKT – Sampha, както и с D.R.A.M. & Mabel и цели три съвместни парчета с r’n’b изпълнителя The-Dream. Парчетата, могат да бъдат чути целите тук.

Според изявлението на самият SBTRKT, Save Yourself се доближава до първият му албум – работил е с малка група колаборатори, а част от парчетата са създадени случайно, след съвсем непринудени студийни сесии. Идеята е единствено да поддържа интереса на феновете към себе си, защото както самият той казва, “албумът е формат, благодарение на който, останалите те възприемат за истински артист”.

Парчетата, концепцията и дори артуърка представят моментното състояние на британеца и олицетворяват всичко онова, което се случва в света и обществото ни на микро и макро ниво, без значение дали става въпрос за расизъм, ксенофобия, хомофобия или най-обикновени политическа алчност и безобразия. И допълва, че се чувства странно да създава музика в подобна обстановка, но това е неговият начин да изрази “носталгичното си отношение към бъдещето”.

Повече за проекта и free download на парчето Good Morning ft. The-Dream, можете да откриете в официалния сайт – saveyourself.tv

More from bassline.bg

Chromatics – Shadow

Chromatics представят официално видео към парчето Shadow, включено в предстоящият саундтрак към третия сезон на Twin Peaks, който се очаква да излезе през септември 2017 от Italians Do It Better.

REVIEW: TIGA – NO FANTASY REQUIRED

Вече повече от месец слушаме третия албум на Tiga – No Fantasy Required и ако трябва да сме честни, все още се затрудняваме да кажем какво точно ни харесва в него и защо.