By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

REVIEW: HUNTER/GAME – ADAPTATION

Details

Artists:

Labels:

DSGN Clinic | Facelift Your Brand

Живеем във времена, в които влиянието на интернет и социалните мрежи върху поведението и нагласите на хората е огромно. Трендовете се менят по-бързо от прогнозата за времето. Тези, които по някакъв начин са успели да изпъкнат с творчеството си в джунглата наречена интернет, диктуват какво ще правят другите, не толкова успешни артисти, в своя устрем към заветното признание. Синкопирането е навсякъде – без значение за каква медия говорим – кино, литература или музика. Развитието на dance музиката винаги е било тясно свързано с развитието на технологиите. В този смисъл, синкопирането тук се случва по-бързо от всеки друг бранш. Подстилове в електронната музика идват и си отиват толкова бързо, че вече е трудно дори за продуцентите, да се чувстват уверени в стила, който са избрали, какво остава за феновете.

Героите на настоящото ревю са дуо, което е типичен пример за това как се сменя посоката на вятъра. Слушайки последният им албум за Коmpakt, оставаме с впечатлението, че саунда им е доста mature, сериозен и полиран. Нека се върнем назад обaче, и погледнем дебютните им парчета за лейбъли като Noir, Hot Creations и Dyinamic – приятни, леко наивни deep house парчета. Но хей! Преди 3 години deep house-a беше сериозен тренд и хората го взимаха насериозно. Сега е tag, който артистите претендиращи за integrity избягват. Те както, Fur Coat (друго дуо, което пое по същият път) и много други deep house артисти, избраха да се ребрандират с “новият deep” – стил инвентнат от Tale Of Us и Stephan Bodzin, който разчита на минорни Moog рифове и techno ритъм, смело заемайки елементи от progressive house и trance жанровете. “Новият deep”, за щастие, запази кредибилност и не успя да стигне до масите. Макар че има налице не един или два ремикса на Caribou и WhoMadeWho, които са си сериозна заявка за радио честотите. Нека бъдем обeктивни – “новият deep” е пoредната схема, която ще актуална, докато не бъде тотално пренаситена, лишена от съдържание или докато хедлайнерите на стила не решат, че искат да правят нещо друго.

В този ред на мисли, Аdaptation e slick продукт във всяко едно отношение – от първото парче до обложката на албума. Отнесено към предното творчество на Hunter/Game, албума смело може да бъде определен като израстване. Самата транзиция от Hot Creations към Kompakt, би трябвала да е достатъчнa за всеки по-запознат фен, за да може да си направи изводите сам. Заглавното парче Adaptation даже, веднага влезе в чартовете.

Какво друго можем да кажем за албума, обаче? За съжаление, почти нищо, освен че е добър пример за стила. Това едва ли ще ни накара да го слушаме много пъти, а като DJ-и бихме се спряли всичко на всичко на 3 парчета. За нас, избора на име за албума – Аdaptation, някак си откровенно описва транзицията на дуото към настоящият тренд. Тренд, който точно като всеки друг тренд, рано или късно ще отмине. А след това?

Adaptation на Hunter/Game излезе на 5-ти февруари от Kompakt.

More from bassline.bg

kaloo
Bassline Radioshow #001 24.11.2016

Bassline Radioshow #001 24.11.2016

Миналият четвъртък, беше първото издание на Bassline Radioshow по on-line радиото на Mеrtropolis – Coda. Знаете, че имаме голяма уста и изразена позиция и затова Mеrtropolis ни поканиха да упражняваме тези си качества в техният ефир.

RANCIDO В СОФИЯ ЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА АФРИКА

На 28-ми май, Soul Fiction и Ubuntu Messengers обединяват сили, за да отпразнуваме Световния ден на Африка. Очаква се празник на сетивата под формата на разнообразна дневно-вечерна програма, която ще се пренесе на изцяло клубно ниво в по-късните часове, заедно с едно от най-актуалните и интересни имена на afro-house и deep house сцената в Холандия – младият и перспективен DJ и продуцент Rancido.

TOM PIT

Ивайло Панайотов e на 22 години от Димитровград. В момента е студент в Софийски университет със специалност Скандинавистика. С електронна музика се занимава от 2013, когато решава да трансформира страстта си към ъндърграунд музиката в креативно и изключително вълнуващо занимание.