By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

REVIEW: GREGOR TRESHER – QUIET DISTORTION

Details

Artists:

Labels:

DSGN Clinic | Facelift Your Brand

Gregor Tresher определено не е непознато име на световната techno сцена. Издавайки за лейбъли като Drumcode, Moon Harbour, Cocoon и Bedrock. Базираният в Франкфурт немски DJ и продуцент създава и собствен лейбъл – Break New Soil, който от 2009 гради име в techno средите с релийзи на артисти като Laurent Garnier, Monika Kruse, Coyu, Bart Skills, Extrawelt и много други. Следващият рилийз на Break New Soil ще бъде именно новият албум на Gregor Tresher, който се казва Quiet Distortion. Албумът излиза на 30-ти май и съдържа 12 парчета, всички от които неиздавани досега с едно единствено изключение – Goliath. Парчето излезе миналата година през Bedrock, лейбъла на John Digweed, и превзе клубове и фестивали по цял свят, превръщайки се в част от сетовете на Richie Hawtin, Maceo Plex и Pan-Pot.

С този албум искам да намеря точния баланс между вайба на някои от по-ранните ми продукции и онoва съвременно techno звучене, което обичам да пускам в сетовете си. Не искам обаче и да стоя на едно ниво, но и да се развивам като музикант. Целта, която съм си поставил е да направя нещо, което ще остане във времето.

Quiet Distortion представя две различни страни на Tresher. В албумът със сигурност ще чуете характерните за неговите гигове и релийзи енергични techno парчета, но проектът определено не се изчерпва до там. Немският продуцент представя иновативната си страна чрез няколко малко по-бавни, но все пак мелодични и интензивни тракове. Тези идеи са най-ясно изразени в парчетата Surrender и Give It All Away, и дори интрото Numb. Заглавното Quiet Distortion и предшестващото го Tyrant допринасят към проекта с тъмно и изтънчено tech-house звучене, а Safehouse може да бъде определено като нестандартна прелюдия към The Kraken. Парчето се отличава с тежка баслиния и със сигурност ще влезе в селекцията на доста techno DJ-и. Втората половина от албумът на Gregor Tresher, определено напомня за познатото енергично звучене от проектите му за Drumcode и Bedrock. В албумът влиза и парчето Depend, което играе централна роля в сетовете на Tresher в последно време и което ще бъде официално издадено с излизането на Quiet Distortion.

С Quiet Distortion, Gregor Tresher ни предлага качествена и разнообразна продукция, докосваща различни жанрове в електронната музика без да се отдалечава прекалено много от характерното си звучене. Освен нас, албумът успява да впечатли артисти като Stephan Bodzin и Laurent Garnier, а със сигурност и доста други, веднага след официалната му поява в края на месеца.

Quiet Distortion на Gregor Tresher излиза на 30-ти май от Break New Soil.

More from bassline.bg