Rancido в София за Световния ден на Африка

На 28-ми май, Soul Fiction и Ubuntu Messengers обединяват сили, за да отпразнуваме Световния ден на Африка. Очаква се празник на сетивата под формата на разнообразна дневно-вечерна програма, която ще се пренесе на изцяло клубно ниво в по-късните часове, заедно с едно от най-актуалните и интересни имена на afro-house и deep house сцената в Холандия – младият и перспективен DJ и продуцент Rancido.

Rancido или Randy Tjon-A-Fon е един от най-ярките представители на съвременнната afro beat house сцена в Холандия. Вдъхновенията на Rancido от музиката и културата на Африка преплетени със съвременното deep house звучене, не остават незабелязани и в началото на 2015 издава култовото си EP The Journey за лейбъла на Ame и Dixon – Innervisions. В края на миналият месец, Rancido ни тийзна, като сподели логото на Innervisions 2016 в страницата си във Facebook с коментар “Soon”, така че по всяка вероятност готви още приятни изненади съвместно с един от любимите ни лейбъли. Има още издания за лейбъли като Defected и Atjazz и ремикси за артисти като Black Coffee и Louie Vega. Дебютът си у нас, Rancido ще направи във вечерната част от програмата, която Soul Fiction са ни подготвили. Партито ще стартира след 22 часа в бар Tell Me в компанията на George Quest и Soulful Traveller (Soul Fiction).

През деня, Ubuntu Messengers ще поставят началото на празника още в 14:30 в пространството на новооткрия бар Петък, чиито специално пригодени екстериор и интериор непременно ще пренесат посетителите в райските земи на Слънчевия континент. Те ще имат възможността да чуят вълнуващи истории за далечни страни, разказани от Клуб на пътешественика, да се включат в музикални и танцови работилници и да опитат вкусна африканска национална храна. След 18 часа в събитието ще се включат и Global Vision Circle, които са добре познати като организатори на събития по случай Деня на Африка през изминалите години.

Деня на Африка у нас се чества ежегодно вече повече от 10 години с различни тематични мероприятия. Този ден отбелязва подписаването на Договорът на Организацията за африканско единство, преобразувана през 2002 в Африкански съюз. Честването на този ден е повод за всяка страна да организира различни събития с цел благоприятстване на сближаването на африканските народи, от една страна и от друга, сближаването на Африка с народите от целия свят. Днес, този празник е вече традиция, дълбоко вкоренена в африканските страни и представлява символ на борбата на целия континент за освобождение, за развитие и за икономически прогрес.

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

Reinvent the Pool Party с DJ Doo и Guney

На 11-ти март, петък, басейна на хотел Родина ще посрещне третото издание от парти концепцията Reinvent. Събитието ще преобрази известния закрит басейн със следващата инсталация Everything Lives, която за първи път ще пренесе гостите във виртуална реалност, създадена от визуалния артист и фотограф Златимир Араклиев.

Chaim и David Mayer в Yalta Club през май

В началото на май, Solar Easter Trinity ще представи Pan-Pot, Nicole Moudaber, Paco Osuna, Chris Liebing, Apollonia и Jamie Jones. От Yalta Club са се постарали обаче, да ни предложат още интересни имена до края на месеца, по-голямата част, от които ще направят своя дебют именно в клуба.

Посрещаме 2017 ударно и шумно със Soul Fiction

Soul Fiction семейството ще посрещне новата 2017-та година шумно и ударно! В края на една от най-успешните си години досега, George Quest и Soulful Traveller ще потърсят позитивната промяна през идната 2017 година с преливащото се разнообразие от disco, funk, jazzy-soulful house подправени с afro-latin мотиви, представени oт двамата резиденти на Soul Fiction.