Rancido в София за Световния ден на Африка

На 28-ми май, Soul Fiction и Ubuntu Messengers обединяват сили, за да отпразнуваме Световния ден на Африка. Очаква се празник на сетивата под формата на разнообразна дневно-вечерна програма, която ще се пренесе на изцяло клубно ниво в по-късните часове, заедно с едно от най-актуалните и интересни имена на afro-house и deep house сцената в Холандия – младият и перспективен DJ и продуцент Rancido.

Rancido или Randy Tjon-A-Fon е един от най-ярките представители на съвременнната afro beat house сцена в Холандия. Вдъхновенията на Rancido от музиката и културата на Африка преплетени със съвременното deep house звучене, не остават незабелязани и в началото на 2015 издава култовото си EP The Journey за лейбъла на Ame и Dixon – Innervisions. В края на миналият месец, Rancido ни тийзна, като сподели логото на Innervisions 2016 в страницата си във Facebook с коментар “Soon”, така че по всяка вероятност готви още приятни изненади съвместно с един от любимите ни лейбъли. Има още издания за лейбъли като Defected и Atjazz и ремикси за артисти като Black Coffee и Louie Vega. Дебютът си у нас, Rancido ще направи във вечерната част от програмата, която Soul Fiction са ни подготвили. Партито ще стартира след 22 часа в бар Tell Me в компанията на George Quest и Soulful Traveller (Soul Fiction).

През деня, Ubuntu Messengers ще поставят началото на празника още в 14:30 в пространството на новооткрия бар Петък, чиито специално пригодени екстериор и интериор непременно ще пренесат посетителите в райските земи на Слънчевия континент. Те ще имат възможността да чуят вълнуващи истории за далечни страни, разказани от Клуб на пътешественика, да се включат в музикални и танцови работилници и да опитат вкусна африканска национална храна. След 18 часа в събитието ще се включат и Global Vision Circle, които са добре познати като организатори на събития по случай Деня на Африка през изминалите години.

Деня на Африка у нас се чества ежегодно вече повече от 10 години с различни тематични мероприятия. Този ден отбелязва подписаването на Договорът на Организацията за африканско единство, преобразувана през 2002 в Африкански съюз. Честването на този ден е повод за всяка страна да организира различни събития с цел благоприятстване на сближаването на африканските народи, от една страна и от друга, сближаването на Африка с народите от целия свят. Днес, този празник е вече традиция, дълбоко вкоренена в африканските страни и представлява символ на борбата на целия континент за освобождение, за развитие и за икономически прогрес.

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

Ben Klock и KiNK в новата поредица на Metropolis

Metropolis ни обещаха изненади по случай 20-тата си годишнина, но чак такива, признаваме и ние сме си представяли. На 22-ри април ще се състои новата им парти концепция SONIC VOYAGER, в която хедлайнери ще бъдат Ben Klock и KiNK.