Rancido в София за Световния ден на Африка

На 28-ми май, Soul Fiction и Ubuntu Messengers обединяват сили, за да отпразнуваме Световния ден на Африка. Очаква се празник на сетивата под формата на разнообразна дневно-вечерна програма, която ще се пренесе на изцяло клубно ниво в по-късните часове, заедно с едно от най-актуалните и интересни имена на afro-house и deep house сцената в Холандия – младият и перспективен DJ и продуцент Rancido.

Rancido или Randy Tjon-A-Fon е един от най-ярките представители на съвременнната afro beat house сцена в Холандия. Вдъхновенията на Rancido от музиката и културата на Африка преплетени със съвременното deep house звучене, не остават незабелязани и в началото на 2015 издава култовото си EP The Journey за лейбъла на Ame и Dixon – Innervisions. В края на миналият месец, Rancido ни тийзна, като сподели логото на Innervisions 2016 в страницата си във Facebook с коментар “Soon”, така че по всяка вероятност готви още приятни изненади съвместно с един от любимите ни лейбъли. Има още издания за лейбъли като Defected и Atjazz и ремикси за артисти като Black Coffee и Louie Vega. Дебютът си у нас, Rancido ще направи във вечерната част от програмата, която Soul Fiction са ни подготвили. Партито ще стартира след 22 часа в бар Tell Me в компанията на George Quest и Soulful Traveller (Soul Fiction).

През деня, Ubuntu Messengers ще поставят началото на празника още в 14:30 в пространството на новооткрия бар Петък, чиито специално пригодени екстериор и интериор непременно ще пренесат посетителите в райските земи на Слънчевия континент. Те ще имат възможността да чуят вълнуващи истории за далечни страни, разказани от Клуб на пътешественика, да се включат в музикални и танцови работилници и да опитат вкусна африканска национална храна. След 18 часа в събитието ще се включат и Global Vision Circle, които са добре познати като организатори на събития по случай Деня на Африка през изминалите години.

Деня на Африка у нас се чества ежегодно вече повече от 10 години с различни тематични мероприятия. Този ден отбелязва подписаването на Договорът на Организацията за африканско единство, преобразувана през 2002 в Африкански съюз. Честването на този ден е повод за всяка страна да организира различни събития с цел благоприятстване на сближаването на африканските народи, от една страна и от друга, сближаването на Африка с народите от целия свят. Днес, този празник е вече традиция, дълбоко вкоренена в африканските страни и представлява символ на борбата на целия континент за освобождение, за развитие и за икономически прогрес.

 
Coda Radio – Wide
 

More from bassline.bg

Ben Klock и KiNK в новата поредица на Metropolis

Metropolis ни обещаха изненади по случай 20-тата си годишнина, но чак такива, признаваме и ние сме си представяли. На 22-ри април ще се състои новата им парти концепция SONIC VOYAGER, в която хедлайнери ще бъдат Ben Klock и KiNK.

303202ef-2060-49f8-8423-f3e9de6b598a
Tom Flynn ft. Amp Fiddler – The Future EP

Tom Flynn ft. Amp Fiddler – The Future EP

It’s both ironic and fitting that one of our final releases of the year is called, The Future. Created by Tom Flynn and featuring the vocals of Detroit’s illustrious artist, Amp Fiddler, the track carries the obvious name connotation, and the magnificent and dreamy piano leads accompanying the subdued and consistent beats is also a sound that hasn’t been prevalent in the label’s past, but a sign of the diversity to come.