Проучване на публиката на електронната музика в България

Details

Promoters:

 
Loud’N’Queer – Square
 

Тази година Фестивалът Ritual Gatherings инициира Проучване на Публиката на Електронна Музика / Electronic Music Audience Research – EMA Research и цели да измери колко са хората у нас, които имат интерес към електронни партита, клубове, фестивали; какво е тяхното потребителско поведение и предпочитания, както и да събере демографски данни за аудиторията.

Зад проучването застават организации, като Metropolis, EXE, ФАЗА, Isterika, The Guild, That Divine, Sunday Bunch, MOVE, Ние, Simple Spaces, новооткрилият арт хъб ReBonkers във Варна, ТАМ във Велико Търново, както и клубовете Carrusel, КЕВА, КУПЕ, Koncept Space, PM Club, Zino в Шумен.

Проучването цели да разбере повече и за фестивалната публика у нас, като зад него застават Wake Up Stranjah на Варвара, Lost Gipsy Land, заедно с лейбъла No Orders и Where We At.

Традиционни партньори на Ritual Gatherings и тук са Sound Ninja Music Academy, организаторите на Sofia Pride Фондация „GLAS”, както и българските медии за електронна музика Fonoteka Elektrika, bassline.bg и DJBook.

В инициативата се включват почти всички ключови организации, съставящи клубната сцена у нас, като повечето са концентрирани в София, но организаторите са се постарали да се свържат и с пространства и организации във Варна, Шумен, Велико Търново, и насърчават всеки, който иска да се включи, да сподели анкетата.

“Забелязваме голямо движение в последните години, голямо желание за развитие на сцената и много по-задълбочено разбиране на индустрията. Вярваме, че за да се развива нещо професионално, трябва да се проследи потребителското поведение и предпочитания. Отдавна е време да се направи социологическо проучване, което да даде тази информация и фактът, че събрахме почти всички основни организации в тази сфера показва, че не само ние мислим така.“ – казват организаторите от Ritual Gatherings.

Анкетата ще продължи 1 месец, а резултатите ще бъдат достъпни публично на сайта на Ritual Gatherings и разпространени до всички партньорски организации.

Анкетата може да бъде попълнена тук:
www.surveymonkey.com/r/electronicmusicaudience
Проучването е напълно анонимно и съобразено с действащото законодателство.

 
DSGN Clinic – Wide
 

More from bassline.bg

A Very Special Saturday with Trus’me

Тази събота, 29-ти октомври, в Tell Me Bar ще гостува британският DJ и продуцент Trus’me. David Wolstencroft, както е истинското му име, ще представи типичния за него еклектичен сет от house, techno и всичко помежду им.

Time Warp обявиха масивен line-up за 2017

През 2017 techno титана Time Warp ще се състои на 1-ви април в Mannheim, Германия. Line-up-a не е особена изненада при все, че ежегодно фестивала събира на една сцена най-големите имена на techno музиката, но пък е истинска наслада за всички почитатели на жанра и събитията с тази насоченост.