By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

PREMIERE: STEPHAN PANEV – NIGHT SHIFT CASES LP

Details

Artists:

Labels:

Дългочаканият нов албум на Stephan Panev – Night Shift Cases вече е факт. Албумът съдържа 9 парчета създадени в периода от януари 2014 до март тази година. Още през април 2015, в интервю за bassline.bg, Stephan Panev обяви, че изчаква правилния момент, в който да издаде албума.

Night Shift Cases излиза през KOMPONENTI, и е първият дългосвирещ рилийз за лейбъла, чийто каталог към момента наброява малко, но качествени издания на имена като Prone, Josef Gaard, Modeo, KANZ и EP-то Strobe Sequence I на самият Panev.

Освен, че ежемесечно събираше почитатели на peak time techno-то с регулярните KOMPONENTI партита, в последните две години, Stephan Panev се беше съсредоточил и върху саунд инженерството, което представляваше и основна част от процеса му на работа. Резултатът е повече от явен в Night Shift Cases, a деветте трака в него се открояват със собствен звук изпипан до съвършенство.

С този албум си бях поставил две цели – първата беше да запиша музика изградена изцяло около sound design-a. Исках да създам звуци, които звучат като емисии от открития космос. Втората ми цел беше да съдържа музика, готова да влезе в сетовете ми.

Night Shift Cases е поредният албум в дискографията на Stephan Panev, който успява да го дефинира, като артист показвайки собствените му възгледи за techno музиката през годините. Това е и третият албум, който излиза под истинското му име. Дискографията му включва и албума Self (This Ain’t Music, 2011), който излиза под един от другите му псевдоними – Define One.

Full stream на Night Shift Cases, можете да чуете от плейъра по-горе. Можете да подкрепите българските артисти, като закупите албума или друг от рилйзите на лейбъла от Bandcamp профила на KOMPONENTI тук.

Night Shift Cases излиза официално на 4-ти април.

More from bassline.bg

METROPOLIS 20 ПРОДЪЛЖАВА С INSOMNIA 2016

Вече е ясна датата на лятното техностоене! На 6-ти август ще се проведе традиционният фестивал Insomnia – третото събитие, с което най-старият DJ колектив у нас –