By visiting our website, you agree with Bassline Ltd. Privacy and Cookie Policy.
VIEW

PETAR DUNDOV С НОВ АЛБУМ ПРЕЗ МАЙ

Details

Artists:

Labels:

Хърватския продуцент Petar Dundov ще представи новия си, пети пореден албум At The Turn of Equilibrium на 6-ти май през белгийския лейбъл Music Man Records.

At The Turn of Equilibrium ще съдържа 8 парчета, които обобщават звученето на Dundov от предните му 4 албума, последният от които – Sailing Off The Grid излезе през 2013. За новия си албум, хърватина е използвал допълнително живи инструменти като класическо пиано и китара.

Очаквайте една история за живота, като самоподсиваща се структура, която никога не достига перфектния баланс. Идеята на албума е да ни накара да обърнем внимание на това, че баланса в живота е илюзия, затова избрах и той да се казва така.

В албума място намират както dancefloor ориентирани парчета, така и по-бавни и дори безритъмни музикални импресии. В последните години, музиката на Dundov присъства в редица techno компилации и подкасти на лейбъли като Cocoon, K7 Records и други.

More from bassline.bg

SUMMER OF DANCE ПО BBC RADIO 1

Вече стана традиция, през лятото BBC Radio 1 да излъчва сетове от най-различни фестивали или партита на Ибиза. Програмата на Summer of Dance бе обявена преди няколко дни, а началото беше поставено със запис на live шоуто на The Chemical Brothers и b2b сет от Jackmaster и Armand Van Helden излъчени в предаването Essential Mix на 18-ти юни.

Tale of Us с дебютен албум през март

Практиката ни показва, че подобни “дългочакани” албуми обикновено са разочароващи, още повече когато говорим за артисти като Tale of Us, които от известно време насам привличат повече внимание благодарение на агресивен PR, отколкото на онова новаторско (да го наречем) усещане, което музиката им носеше преди две-три години.